logotipo-alzira-roig

facebook instagram Twitter-Download-PNG Youtube Youtube

ss cita previass contacta con nosotrosss consejo municipalss participacion ciudadanass generalitat valencianass mapa de la infánciass tramites y procedimientos

CENTRE DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA (CPC)

QUÈ ÉS?


El Centre de Participació Ciutadana (CPC), ubicat en el barri de l'Alquerieta, es constituïx com un centre social de referència i pertinença respecte del context comunitari d'este barri per al seu enriquiment, pel que fa a infraestructures noves i a recursos humans d'intervenció en el teixit social d'esta zona específica.

Això permet dotar-lo d'un valor afegit davant la seua situació de desavantatge quant a equipament i recursos respecte del conjunt de la ciutat. Al seu torn li permet una relació més equitativa en referència a la totalitat del municipi i un enriquiment d'Alzira en la mesura que es potencia el desenvolupament de la seua zona geogràfica més deprimida, ja que només existixen tres centres com este a tota la Comunitat Valenciana.

Este centre, creat per l'Ajuntament d'Alzira en col·laboració amb la Conselleria de Benestar Social, té com a finalitat millorar la qualitat de vida de la població superant les desigualtats socials a través de la intervenció en àrees com la formació, l'atenció social, la vivenda, l'associacionisme, l'espai socioeducatiu, etc., i adquirir així un caràcter integral.

 SS CPC DES 010

 


EQUIP DE TREBALL


El Centre es configura com un espai d'intervenció i trobada de naturalesa comunitària, amb una presència institucional permanent de professionals de l'Ajuntament d'Alzira, i focalitza la intervenció especialment en el barri de l'Alquerieta.

Al centre està adscrit un equip de professionals del Departament de Serveis Socials de l'Ajuntament d'Alzira, de caràcter permanent i multidisciplinari: 

  • 2 Treballadors Socials d'atenció primària.
  • Dos tècnics de vivenda.
  • Tres educadors socials.

 

Este equip el complementen les professionals de dos entitats col·laboradores que treballen durant tot l'exercici, i que està obert a altres convenis:

• Fundació CEPAIM: organització que dóna respostes a dinàmiques socials relacionades amb el fet migratori, a través de l'aplicació coherent de polítiques transversals d'interculturalitat, gestió de la diversitat, gènere i desenvolupament, prenent com a base el territori.


• Salut pública des del Projecte RIU: proporciona respostes davant de situacions de salut pública i preveu, davant determinades situacions de risc per a la salut, la logística, procediments i coordinació amb la resta de recursos sanitaris i institucions de distinta naturalesa.

 

ÀREES D'INTERVENCIÓ


Tal i com el nom del centre indica, s'entén com un conjunt d'espais que, de manera compatible i harmònica, permeten desenvolupar activitats en les àrees d'atenció i intervenció social següents:


• Sociosanitària
• Socioeducativa
• Socioparticipativa
• Lúdica i d'oci
• Formativolaboral
• Associacionisme
• Cooperació social
• Administrativa


COORDINACIÓ


Per a aconseguir l'objectiu primordial d'un desenvolupament social i de promoció personal de l'àmbit geogràfic d'actuació, resulta necessària la coordinació amb els diferents departaments, estaments i entitats existents en l'àmbit municipal.

D'ací que es coordine:

 

• Àmbit intradepartamental, amb la resta de departaments de l'Ajuntament d'Alzira.

• Àmbit interdepartamental, açò és, amb tot l'entramat de qualsevol àmbit d'actuació que puga aportar elements per a la millora i la superació del centre i del barri.


HORARI D'OBERTURA DEL CENTRE


El centre roman obert de dilluns a divendres, en horari d'atenció al públic  de 9 a 14 hores, i els dimarts a la vesprada de 17 a 19.30 hores.

L'horari de vesprada variarà segons les activitats previstes.

ADREÇA DEL CENTRE


 

Pl. Jesus s/n. Barri de l'Alquerieta.

Telèfon: 961000040.

 

 

Sant Roc,6, 46600, Alzira, València

96 240 04 50   ajuntament@alzira.es

logo alzira