logo-ajuntament-alzira-529x90

facebook instagram Twitter-Download-PNG Youtube Youtube

Menu

ALZIRA, UNA CIUTAT PER A VIURE-LA

La ciudad

Alzira és la capital de la Ribera Alta del Xúquer. La ciutat està situada a 36 quilòmetres al sud de València i a 25 de la costa. Alzira disfruta d'un clima mediterrani amb suaus temperatures, tant a l'hivern com a l'estiu, la qual cosa permet oferir unes condicions òptimes per a residents i visitants. La seua població actual (segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística referents a l'any 2009) és de 44.690 habitants.

El terme municipal té una superfície de 111'4 quilòmetres quadrats. Presenta marcats contrastos que van des dels 14 metres sobre el nivell del mar de l'ampli pla d'inundació del Xúquer, la fèrtil horta del qual està poblada d'extensos tarongerars, fins a les pronunciades serres del Cavall Bernat i les Agulles, on els fruiters enfilen per les seues faldes junt amb les pinedes i hi despunten les agudes crestes muntanyoses, que tenen el seu punt més alt en el Pic de la Ratlla, amb 625 metres d'altitud.

Vicente Blasco Ibáñez es va inspirar a Alzira per a escriure la seua novel·la Entre Naranjos.

Rodejada per frondosos boscos de tarongers, regats per innumerables séquies que prenen les seues aigües de la Séquia Reial del Xúquer i emmarcada per una fascinant serra, esta localitat permet disfrutar d'una agradable trobada entre la història i la naturalesa.

Sant Roc,6, 46600, Alzira, València

96 240 04 50   ajuntament@alzira.es

Ajuntament d'Alzira