logotipo-alzira-roig

facebook instagram Twitter-Download-PNG Youtube Youtube

homeloginsitemap

Menu

Serveis Socials d’Alzira redobla esforços per atendre les persones més vulnerables

• L'Ajuntament d'Alzira paralitzarà el pagament de lloguers socials municipals i les taxes dels centres de dia

Alzira, 31 de març de 2020.- El Departament de Serveis Socials de l'Ajuntament d'Alzira continua sent essencial per a les persones més vulnerables en esta pandèmia que està sofrint el nostre territori. Per això, la regidoria que dirigix Marina Mir ha reforçat la seua atenció i serveis a aquelles persones que ho demanen.

Així, el servei d'atenció domiciliària atén més de 100 persones diàriament a la localitat. En l'actualitat hi ha 9 auxiliars de domicilis als quals prompte s'afegiran dos noves contractacions més. A més, el departament està en contacte diari amb les residències de persones majors, tant públiques com privades, per atendre qualsevol requeriment.

Amb la finalitat de reforçar l'atenció ciutadana, a partir de demà es posarà a disposició de la ciutadania quatre telèfons més d'atenció directa amb els Serveis Socials. "La sensibilitat d'este ajuntament i del Departament de Serveis Socials és essencial per a poder redoblar els esforços i treball per a ajudar a totes les persones que ho necessiten", ha assenyalat Marina Mir.

D'altra banda, durant l'última setmana s'han atorgat 59 ajudes individuals d'urgència. I des del programa Menjar a Casa s'atén un total de 55 famílies, 20 més de les que hi havia abans de l'emergència sanitària.

En estos moments continua l'ajuda psicològica, un servei d'assistència telefònica destinat a tota la ciutadania en general i en especial atenció als més vulnerables. Per tal d'accedir al servei cal telefonar de dilluns a divendres de 9 a 14 hores al
96 201 81 52 i una treballadora del departament assignarà la consulta a una de les quatre psicòlogues que fan l'atenció.

Des de Protecció Civil s'està col·laborant amb la campanya de repartiment de medicaments a domicili. Les persones de risc pel que fa al COVID 19 que no tenen cap familiar que puga eixir a les farmàcies, poden demanar el servei telefonant als voluntaris de Protecció Civil.

Per la seua banda, Creu Roja atén 95 famílies amb ajuda alimentària i l'Ajuntament incrementarà la col·laboració per a actuar de forma directa als domicilis durant els mesos d'abril i maig per a minimitzar les conseqüències de la pandèmia.

Paralització de pagaments

L'Ajuntament d'Alzira també paralitzarà el pagament de lloguers de vivendes socials municipals i les taxes d'utilització dels centres de dia.

Per altra banda, l'Ajuntament d'Alzira sol·licitarà a la Generalitat i a la Diputació més serveis de teleassistència.

La regidora de Polítiques Inclusives, Marina Mir, ha destacat que l'Ajuntament "està treballant i posant tots els esforços per a atendre les persones més vulnerables. No deixarem cap persona en l'estacada".

atencio ciutadania cast atencio ciutadania val

Les banderes onegen a mitja asta

La Junta de Portaveus acordà ahir per unanimitat que les banderes oficials de l'Ajuntament onegen a mitja asta en senyal de respecte i dol per les víctimes del Coronavirus.
Està mesura s'ha posat en marxa hui i es mantindrà mentre dure la crisi sanitària.

IMG-20200331-WA0004

Segona Junta de portaveus telemática

L'Ajuntament d'Alzira ha celebrat hui la segona junta de portaveus telemàtica, en la que els representants del grups polítics junt al Secretari i l'alcalde han tractat els temes següents:

• Anàlisi del nou Reial Decret-Llei de 29 març i les seues repercussions tant en l'àmbit intern com extern.
Des del punt de vista del personal municipals s'han donat noves directius en al personal de l'Ajuntament i els serveis mínims essencials a cobrir. També s'ha concretat en matèria de seguretat, àrea de la policia local i serveis socials pel que fa a l'atenció directa a les persones. Per últim s'ha donat compte de la situació actual de materials de prevenció i desinfecció.
Des del punt de vista de la ciutadania s'han compilat dades i s'han estudiat les mesures i ajudes que a nivell econòmic i social repercuteixen en la nostra ciutat. Esta informació constituix la base per a futures estratègies i programes de cara al Dia Després. En eixa mateixa línia s'ha fet l'Estudi pressupostari de les partides que es poden modificar per atendre les necessitats derivades de la crisis. Finalment s'han revisat les propostes dels grups polítics en mesures d'impostos, taxes i ajudes als sectors econòmics de la ciutat.
• S'ha informat de l'oferiment a la conselleria de Sanitat per part de l'Ajuntament del casal fester com a possible ampliació de l'Hospital, així com la mediació en l'oferiment de la residència de la Ribera.
• Suspensió el canvi estacionament mensual.
• Suspensió campanya de celebració d'aniversaris i gelats.
• Acord per a baixar les banderes amb solidaritat amb les persones que han mort per coronavirus.
• Contacte amb joves d'Alzira en Austràlia.

junta telematica

Bando del Alcalde de 30 de marzo, que regula un permiso retribuido recuperable para personal laboral por cuenta ajena

BANDO (6)
El ALCALDE HACE SABER

Se aprueba el Real Decreto-Ley 10/2020, de 29 de marzo, se regula un permiso retribuido recuperable para personal laboral por cuenta de ajena, de carácter obligatorio y limitado en el tiempo del 30 de marzo al 9 de abril, para todo el personal laboral por cuenta de otro que presto servicios en empresas o entidades del sector público o privado que desarrollan actividades no esenciales con el fin de reducir la movilidad de la población en el contexto de la lucha contra el COVID-19.

Resulta esencial:

• Abastecimiento del mercado de bienes y servicios de primera necesidad, alimentos, bebidas, alimentación animal, productos higiénicos, medicamentos, productos sanitarios
• Hostelería y restauración a domicilio
• Tecnología sanitaria, materiales necesarios para prestar servicios sanitarios.
• Transporte de personas y mercancías, que continúan con el estado de alarma. Suministro de combustible.
• Instituciones Penitenciarias, protección civil, salvamento marítimo, salvamento y prevención y extinción de incendios, tráfico y seguridad viaria. Protección víctimas de violencia de género.
• Centros sanitarios y de atención a mayores, menores, personas dependientes o con discapacidad y las personas que trabajan en empresas. Atención sanitaria animal.
• Puntos de venta de prensa y medios de comunicación.
• Servicios financieros bancarios, de seguros y de inversión.
• Empresas de telecomunicaciones y audiovisuales y de servicios informáticos esenciales, así como aquellas redes para su funcionamiento.
• Servicio postal. Distribución de productos adquiridos por internet, teléfono o correos.

EN El ÁMBITO LOCAL

• Se suspende el cambio de estacionamiento mensual hasta el 1 de junio
• Se suspende la campaña de celebración de cumpleaños de niños y niñas por la prohibición de actividades no esenciales. Queremos agradecerles su esfuerzo y os comunicamos que trabajaremos para hacer una celebración al pasar esta situación.

Diego Gómez
Alzira, 30 de marzo de 2020

bando 6

Treballadors d'activitats no essencials han de quedar-se a casa

El president del Govern, Pedro Sánchez Pérez-Castejón, en roda de premsa telemàtica en relació a l'estat d'alarma declarat pel COVID19 anunciava ahir.

Seguint les recomanacions del Comité Tècnic i després de comunicar-li'ho als agents socials, el Govern aprova una mesura excepcional:

-Tots els treballadors d'activitats no essencials hauran de quedar-se a casa del 30 de març al 9 d'abril.

Serà un permís retribuït recuperable:

- Els treballadors continuaran rebent el seu salari amb normalitat.
- Quan acabe l'actual situació d'emergència sanitària recuperaran les hores de treball no prestades de manera gradual i espaiada en el temps.

Aquesta mesura reduirà la mobilitat encara més, disminuirà el risc de contagi i ens permetrà descongestionar les UCIs.

És el moment d'intensificar les mesures amb responsabilitat i sacrifici, només així guanyarem la batalla.

actividades nno esenciales

El president del Govern, Pedro Sánchez Pérez-Castejón, ha fet hui una declaració i posterior roda de premsa telemàtica en relació a l'estat d'alarma declarat pel COVID19.
Seguint les recomanacions del Comité Tècnic i després de comunicar-li'l als agents socials, el Govern aprova demà una mesura excepcional:
➡️ Tots els treballadors d'activitats no essencials hauran de quedar-se a casa del 30 de març al 9 d'abril.
Serà un permís retribuït recuperable:
- Els treballadors continuaran rebent el seu salari amb normalitat.- Quan acabe l'actual situació d'emergència sanitària recuperaran les hores de treball no prestades de manera gradual i espaiada en el temps.
Aquesta mesura reduirà la mobilitat encara més, disminuirà el risc de contagi i ens permetrà descongestionar les *UCIs.
És el moment d'intensificar les mesures amb responsabilitat i sacrifici, només així guanyarem la batalla

Subcategorías

FacebookTwitterLinkedinRSS FeedShare on Google+

Sant Roc,6, 46600, Alzira, València

96 240 04 50   ajuntament@alzira.es

logo alzira