logotipo-alzira-roig

facebook instagram Twitter-Download-PNG Youtube Youtube

Menu

L’Ajuntament d’Alzira i IDEA promocionen la Reganyà entre el públic infantil

19 de setembre de 2019._ L'Ajuntament d'Alzira, mitjançant l'agència IDEA ha programat esta setmana diverses activitats de promoció d'este dolç local, la Reganyà.

Esta mateixa vesprada tindrà lloc el tercer taller "Cuina la Teua Reganyà en Família" a les 18 hores a l'Escola de Cuina Cremades, al carrer Sant Roc, d'Alzira. La jornada constarà d'un curs de preparació i continuarà amb una degustació del dolç. A més, cadascun dels participants es podrà emportar el producte final a casa.

En total 20 persones, 10 pares i mares i 10 xiquets i xiquetes participaran d'esta activitat. "Vaig poder assistir a esta activitat en la passada edició, resulta un taller molt divertit, en el que a banda de conèixer els nostres dolços tradicionals, fomentem l'oci familiar" ha manifestat l'alcalde d'Alzira, i responsable d'IDEA.

D'altra banda, demà divendres 20 de setembre a les 18 hores també tindrà lloc, la segona edició del Contacontes "D'Alzira, La Reganyà" a la Biblioteca d'Alzira.

L'autor del llibre, Vicent Garés, contarà este relat als més menuts que acudixquen a la Biblioteca Municipal, perquè puguen descobrir els secrets d'aquest dolç típic de la nostra ciutat, La Reganyà. Els assistents que així ho desitgen, podran comprar el conte signat, i berenar Reganyà.

Accions promocionals pròximes

Des de l'Agència local IDEA, es porta a terme una programació d'activitats àmplia per tal de promocionar este producte alzireny. Junt al Gremi de Forners de la Ciutat, La Reganyà participarà els dies 18,19 i 20 d'octubre a l'XI Fira Comercial, de la Tapa i de l'Automòbil #Alzira Oberta, ubicada a l'Avinguda Sants Patrons. Allí es podrà visitar l'estand del Gremi de Mestres Forners d'Alzira on es podrà adquirir aquest dolç típic, així com, gaudir de les diverses demostracions de com fer una Reganyà.

taller reganya maig taller reganya maig 2 

contacontes

 

Comença Art al Carrer amb la transformació artística del Pont de Xàtiva

• L'artista urbà Disneylexya, serà l'encarregat de pintar El pont de la Natura

Alzira, 19 de setembre de 2019.- La quarta edició d'ART AL CARRER, s'ha encetat hui al Pont de Xàtiva, amb el prestigiós artista urbà Álvaro Javier Riquelme, conegut dins del món de l'street art com Disneylexya. Amb la seua intervenció artística vorem la transformació d'este pont de la Ronda de la Sèquia Reial, que dona la benvinguda a Alzira a la seua entrada des de Carcaixent.

Els alzirenys i alzirenyes podran vore al llarg dels pròxims dies, el treball en viu d'este artista, que té prevista la finalització en tres setmanes, sempre que les condicions meteorològiques ho permeten.

El projecte, que es titula El Pont de la Natura, pretén construir una imatge icònica d'Alzira, embellint i posant en valor una de les entrades i eixides de la nostra ciutat. Tot el mural és un homenatge als llauradors i ramaders, al riu Xúquer i als nostres paratges naturals representant elements de la seua flora i fauna.

A la part central de cada banda del pont apareixerà el nom d'ALZIRA.
A la cara interna del pont es pretenen conservar els dos murals, pintats a la passada edició d'Art al Carrer de manera que s'integrarien en la composició, respectant altres intervencions artístiques.
El treball es completarà amb zones enjardinades i il·luminades per tal de crear un ambient bonic, original i harmònic. L'artista local Mai Hidalgo, en col·laboració amb Empar Piera (EMPARGRAFIA), pintaran un original mural sobre la rotonda que es troba abans del pont.

Per tal de deixar constància de la pintada OTAN NO feta a l'any 1986, i del colom de la Pau que hi ha, es col·locaran unes fotografies i un text explicatiu sobre el tema en un panell informatiu en la base del pont.

"L'art urbà és una eina potent per a recuperar i revitalitzar espais públics, i al mateix temps es convertix en la manera de donar una major visibilitat a l'art i acostar-lo a tots els públics. Aquesta intervenció del Pont de la Natura oferirà una imatge renovada de la ciutat, més amable,digna, oberta i lliure."

Actualment la pràctica i la percepció de les manifestacions plàstiques sobre l'espai urbà en la societat ha canviat visiblement. El grafitti i les pintades reivindicatives han evolucionat, sense abandonar la seua finalitat primigènia, a una vertadera creació plàstica. El muralisme, al igual que altres instal·lacions efímeres, proporciona un vehicle adient que permet l'embelliment d'espais grisos i degradats de les ciutats.

Explicació de la composició

La idea clau del projecte gira entorn a la posada en valor dels aspectes naturals presents en el nostre territori valencià i una al·lusió a la conscienciació cada vegada més necessària sobre la conservació i recuperació d'aquest patrimoni natural. Així mateix, es fa una clara referència a la recuperació de l'entorn del riu Xúquer a Alzira, com a nou espai de gaudi de la ciutadania, i per tant, bon reflex de la identitat del municipi, utilitzant el seu medi natural com a protagonista clau del mural.

Una gran pintura mural de 400 m2 renovarà la superfície a través d'una sèrie d'elements que fan referència a la fauna i la vegetació present a Alzira, tals com el senglar, la serp, la rabosa, l'ànec, la libèl·lula, l'eriçó, l'òbila, l'escarabat, o les taronges. Així com la presència del riu Xúquer com a eix vertebrador de la composició.

S'ha optat per plantejar una sèrie de personatges entrellaçats creant una trama de color a manera de textura que cobreix el mur. Es presenten motius figuratius, però amb un tractament que mostra certa abstracció per a construir un flux dinàmic a manera de narració.

Elements propis de la zona fluixen a través d'un fons que representa el riu. A la part dreta del pont, trobem una dona, L'Illa del Xúquer, amb unes taronges en al·lusió a la fertilitat de l'aigua. D'altra banda, a la part esquerra hi ha un llaurador que representa la tradició agrícola de la ciutat, així com la ramadera pròpia del barri on s'ubica el pont.

PONT A LA NATURA DEF Página 08 art al carrer2

Alzira comença les obres de condicionament de les pistes forestals de la Murta

• Les obres suposaran una inversió de 159.866,41 euros i l'execució es realitzarà al llarg dels pròxims 3 mesos

Alzira, 19 de setembre de 2019.- La Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica de l'Ajuntament d'Alzira informa del inici de les obres de reparació i condicionament de les pistes forestals del paratge natural Murta-Casella, que han estat afectades per les pluges torrencials dels passats anys.

Les obres van començar ahir a la pista del Racó de les Vinyes, que ja es troba tallada al públic, i continuaran de manera progressiva en les diferents pistes, sense impossibilitar en cap moment la visita al paratge. En funció de l'execució de l'obra s'anirà restringint l'accés als diferents sectors. Els talls estaran degudament senyalitzats i comunicats al punt de informació de la Murta, on estaran disponibles als visitants. Pel que fa a la pista principal, el seu bon estat suposa que no s'haja d'actuar a la Murta i per tant l'accés normal a l'entorn del monestir no estarà limitat en cap moment.

Estes obres estan subvencionades per la Secretaria d'Estat per a les Administracions territorials que convocà ajudes per danys en infraestructures municipals i xarxa viària de les entitats locals provocades per les pluges torrencials.

Estan afectades pràcticament la totalitat de les pistes de la finca municipal de la Murta i a la pista de la font del Garrofer, de la finca de la Casella. Les tasques consistixen en l'estabilització del ferm, neteja de cunetes i passos d'aigua, i també en la restauració dels punts erosionats entre altres. D'esta manera s'aconseguix millorar l'accessibilitat tant per als visitants com per als mitjans de prevenció i extinció d'incendis forestals, i es crearà una xarxa de pistes forestals capaç de suportar el pas de vehicles pesats com els camions de bombers, protecció civil o de la UME, que permet millorar la resposta en cas d'emergència.

pistes forestals de la Murta 1 pistes forestals de la Murta 2

L'Ajuntament d'Alzira dona suport a la Manifestació Nocturna "La nit serà violeta" 2OS

A causa de l'actual estat d'emergència, el pròxim 20 de setembre, a pas ferm i cap endavant, il·luminarem de violeta els carrers de la nostra ciutat, Alzira.

A les 20.30 h ens trobarem a la plaça Major, des d'on iniciarem el recorregut cap a l'Ajuntament. Per tal d'enlluernar els carrers de diversitat i feminisme, portarem llanternes amb cel·lofana violeta.

Us animem perquè vingueu preparades!

Pel dret a viure en pau,
LA NIT SERÀ VIOLETA!

#20S
#EmergènciaFeminista
#LlumVioleta

LA NIT SERÀ VIOLETA

El Ayuntamiento de Alzira y el IVASS establecerán un convenio para consolidar el Certamen Nacional de Pintura para personas con diversidad funcional intelectual.

IVASS

- El alcade de Alzira, Diego Gómez i García y el director general del IVASS, Ángel Bonafé Osca, acuerdan "realizar un convenio estable entre el IVASS y el Ayuntamiento para consolidar el certamen y su vinculación a la capital de la Ribera Alta".

- La obra colectiva 'Bodegón', realizada por personas usuarias de la Residencia Les Talaies de La Vila Joiosa, ha conseguido el primer premio del IX Certamen Nacional de Pintura del IVASS patrocinado por el Instituto CIMEV.

- El Director General del Instituto CIMEV, el Dr. Isidoro Cortell, entrega el primer premio del IX Certamen Nacional de Pintura para personas con diversidad funcional intelectual del IVASS

Área de Comunicación del Instituto CIMEV
16 de septiembre de 2019

El alcalde de Alzira, Diego Gómez i García y el Director General del Instituto Valenciano de Atención Social-Sanitaria (IVASS), Ángel Bonafé Osca, han anunciado su intención de establecer un convenio de colaboración entre el Ayuntamiento y el IVASS para consolidar el certamen y su vinculación a la capital de la Ribera Alta. En declaraciones exclusivas al área de comunicación del Instituto CIMEV, el alcalde de la localidad ha avanzado que se estudiará la posibilidad de que el consistorio destine una partida presupuestaria para establecer una dotación económica para el certamen.

"Vamos a estudiar el tema a nivel presupuestario y no sólo ofrecer instalaciones y estructura organizativa sino que, además, plantearemos en el departamento de servicio sociales la posibilidad de aportar una dotación económica para los premios", ha asegurado el primer edil, que señala también la importancia de consolidar un proyecto tan significativo como éste así como la necesidad de "sentar las bases para su proyección y dotarlo de un mayor contenido comunicativo que ayude a favorecer la cohesión y vertebración del territorio".

En relación a las obras participantes, el primer premio del IX Certamen Nacional de Pintura para personas con diversidad funcional intelectual organizado por el Instituto Valenciano de Atención Social-Sanitaria (IVASS) ha recaído en la obra colectiva 'Bodegón' realizada por personas usuarias de la Residencia Les Talaies de La Vila Joiosa. Este primer premio valorado en 500 euros ha sido patrocinado por el Instituto CIMEV y entregado por su Director General, el Dr. Isidoro Cortell Ballester.

Además de este primer premio se ha otorgado un segundo premio de 400 euros para la pintura 'Un cafenet amb amigues', de Ana Mª Elson, del C.O. Mare de Déu del Castell de Cullera, y un tercero de 300 euros, que ha recaído en la pintura titulada 'El meu barri', de Mª Carmen Ortiz y Jesús García, del C.O. El Molí de Onda.

También, se han concedido tres accésits: 'Sueño ecologista' de José A. Higuero, del Centro Guadalquivir de Sevilla; 'El contrabajo' de Sheila Mohamed, del C.O. Mare de Déu del Castell de Cullera; y para la obra 'Sin título', presentada por Vicent Valls, usuario de este centro ocupacional de IVASS. Además de los citados premios, se han otorgado 23 menciones de honor.

El Director General del IVASS, Ángel Bonafé Osca, ha recordado la importancia de este tipo de certámenes en los que se da "visibilidad a aquellas personas menos visibles que realizan verdaderas obras de arte que no se podrán disfrutar nunca en ninguna sala de exposiciones".

Este Certamen Nacional de Pintura del IVASS al que se han presentado este año un centenar de obras elaboradas por personas con diversidad funcional intelectual de toda España, "tiene como objeto mostrar la sensibilidad y creatividad artística de estas personas y poner de relieve sus
capacidades", como aseguran desde el IVASS, al tiempo que "promueve la participación sociocultural de las personas con diversidad funcional intelectual a través del arte y contribuye a fortalecer aptitudes y habilidades que les son útiles para su desarrollo personal y para integrarse en el entorno social".

La entrega de premios se ha celebrado en la Casa de Cultura de Alzira, donde las obras permanecerán expuestas hasta el día 30 de septiembre de 2019.

Premios-Certamen-Pintura-IVASS-09 Premios-Certamen-Pintura-IVASS-10

 

Premios-Certamen-Pintura-IVASS-11

Subcategorías

FacebookTwitterLinkedinRSS FeedShare on Google+

Sant Roc,6, 46600, Alzira, València

96 240 04 50   ajuntament@alzira.es

logo alzira