logotipo-alzira-roig

facebook instagram Twitter-Download-PNG Youtube Youtube

Menu

El Concurso de Redacción en Valenciano 2019 ya tiene ganadoras y ganadores

Alzira, 13 de desembre de 2019.- Esta vesprada s'ha celebrat al Saló de Plens de l'Ajuntament d'Alzira l'acte d'entrega dels premis del III Concurs de Redacció en Valencià, organitzat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Alzira i el SERVAL (Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià de l'Ajuntament d'Alzira).

El concurs, en què han participat 240 estudiants de centres educatius d'Alzira d'entre 10 i 18 anys amb quatre categories (A, 1r i 2n d'ESO; B, 3r i 4t d'ESO; C, Batxiller i Cicles Formatius i D, 5é i 6é d'ESO), ha tingut com a tema de les redaccions "Una ciutat més saludable". El premi per als guanyadors ha sigut un ordinador portàtil. Hi ha hagut també segons i tercers premis que han sigut premiats amb tauletes tàctils. A més, tots els participants que han resultat premiats han obtingut un llibre.

El llistat de guanyadores i guanyadors és el següent:

Categoria A: 1r i 2n d'ESO

Guanyadora: Nerea Aliques Zafrilla (Centre Educatiu Xúquer)
"No són somnis de paper"

1r accèssit: Pablo González Colomer (IES La Murta)
"Terra Melancolia"

2n accèssit: Joan Gómez Estruch (Centre Educatiu Xúquer)
"Tot és verd"

Categoria B: 3r i 4t d'ESO

Guanyador: Fernando Comins Micó (Centre Educatiu Xúquer)
"Impossible de salvar"

1r accèssit: Inma Ortiz Llopis (Centre Educatiu Xúquer)
"Una conversa per millorar"

2n accèssit: Alejandra España Moreno (IES Rei en Jaume)
"Tot el món estava conscienciat"

Categoria C: Batxillerat i Cicles Formatius:

Guanyadora: Paula Sanjuán Sanjuán (IES La Murta)
"Darrere d'un somni"

1r accèssit: Laura Fargueta Pelufo (IES La Purísima)
"El poder del poble"

2n accèssit: Ana Castell Garcia (IES Josep Maria Parra)
"El recinte de les mortes"

Categoria D: 5é i 6é de Primària:

Guanyadora: Laia Valero Llopis (CEIP L'Alborxí)
"El propòsit de Joana"

1r accèssit: Luis Desantes de Llano (CEIP Ausiàs March)
"Un equip amb una missió"

2n accèssit: Andrea López Blay (CEIP García Sanchiz)
"Maria millora Alzira"

Premis Concurs Redacció SERVAL 2019

El calendario municipal para el 2020 dedicado al pintor Teodoro Andreu se presenta el martes 17 de diciembre al MUMA

Alzira, 12 de desembre de 2019.- Este dimarts 17 de desembre, a les 11 del matí, es presenta al MUMA el calendari municipal per al 2020, un element de difusió tradicional que enguany aplega a la seua edició número vint-i-tres i que s'ha convertit en una apreciada ferramenta per a consulta diària en les nostres cases, per una banda pel seu atractiu disseny i per l'altra per la utilitat de la informació que ens proporciona.

Un monogràfic d'obres del pintor Teodoro Andreu són les imatges que il·lustren el calendari, per tal de commemorar el 150 aniversari del seu naixement (1870-1935). La venda començarà el mateix dia 17 de desembre al MUMA al preu d'1 euro per calendari i enguany, a més, com a novetat també es podrà adquirir la bandera de la nostra ciutat al preu de 5 euros; però qui estiga interessat a endur-se tant el calendari com la bandera només haurà d'abonar 5 euros.

La tinent d'alcalde i regidora de Patrimoni Cultural, Isabel Aguilar, està encantada amb el resultat del calendari per al 2020, ja que mostra imatges d'un dels pintors de la nostra ciutat que compta amb sala pròpia al MUMA, perquè en qualsevol moment qui estiga interessat a conéixer i admirar les obres d'este il·lustre alzireny no té més que apropar-se al Museu Municipal i admirar bona part de les seues obres".

Com en edicions anteriors la regidora agraïx el treball de Grupo Gráfico per tal de fer possible la impressió, així com al personal del MUMA, Agustín Ferrer, Mónica Ibáñez, Pedro Benedito i Chelo Bono, encarregats de la coordinació, fotografies i l'elaboració de la informació que reunix el calendari; apunts que informen de les celebracions locals, comunitàries, nacionals o internacionals més destacades: festes, esdeveniments, efemèrides, saviesa popular dels refranys; tot un repertori de dates i dades de tota classe que fan que siga indispensable per a la consulta diària.

Com l'any passat, s'han editat 5.000 exemplars, dels quals 4.000 es posen a la venda en el MUMA i en la Tourist Info en un ampli horari al públic.

La resta dels calendaris es distribuiran en institucions com l'Ajuntament, jutjats, Hisenda, universitats, museus, conselleries (Educació, Cultura i Esports, Turisme, Territori i Medi Ambient...); Diputació, IVACOR, Consell Valencià de Cultura, Real Acadèmia de Cultura, Acadèmia Valenciana de la Llengua, professors i investigadors, intercanvi de publicacions amb altres centres, i a associacions culturals, socials, esportives locals: com confraries, JHHCC, Junta Local Fallera, Coordinadora de Festes de Barris i Partides, Creu Roja, Festes de Moros i Cristians, col·laboradors i donants, etc.

calendari 2019

calendari 2019 1

Joan Llinares no acepta la Insignia de Oro de la Ciudad con motivo de sus responsabilidades actuales

La categoria d'Activitats Diverses queda finalment deserta

Alzira, 10 de desembre de 2019.- La setmana passada l'Ajuntament va anunciar les persones i entitats que seran guardonades amb la Insígnia d'Or de la Ciutat 2019.

En la categoria d'Activitats Diverses, la persona acordada per la Junta de Portaveus va ser Joan Llinares, que actualment exercix la direcció general de l'Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció.

Una vegada notificada la distinció per l'alcalde, el mateix guardonat va adreçar un escrit a l'Ajuntament per a explicar els motius de la seua renúncia:

"Per a mi és un gran honor haver estat nominat amb una menció tan representativa de la meua estima ciutat d'Alzira. No obstant això, he reflexionat molt profundament i he arribat a la conclusió que a molt pesar meu no dec acceptar la insígnia ateses les meues responsabilitats actuals per l'aplicació de l'article 65 del Reglament de Funcionament i Règim Interior de l'Agència, que diu:

Per a garantir aquesta independència el règim del seu personal està sotmés a uns principis d'actuació en matèria de deures i incompatibilitats i en concret a l'obligació de guardar imparcialitat i neutralitat política, ideològica i religiosa i li està prohibit acceptar tractes de favor, privilegis o qualsevol altre premi".

Tot i això, la carta finalitza amb la següent afirmació: "Si un dia, quan estiga desproveït de responsabilitats i siga un senzill ciutadà, la ciutat d'Alzira considera que seguisc tenint els mèrits pels quals he sigut nominat a la Insígnia d'Or, serà per a mi un gran honor acceptar-la. Amb agraïment, una forta abraçada".

Finalment, la Junta de Portaveus va decidir ahir que la categoria d'Activitats Diverses quede deserta.

ajuntament-alzira

El Ayuntamiento de Alzira ha acordado las personas y entidades galardonadas con las Insignias de Oro 2019

Alzira, 5 de desembre del 2019. Este matí s'ha reunit la Junta de Portaveus de l'Ajuntament d'Alzira per a tractar les Insígnies d'Or de la Ciutat que el consistori concedix anualment a persones, entitats i associacions diverses que han destacat per la seua labor.

En la modalitat d'Humanisme, serà Antonio Costa Magraner, president de la Séquia Reial del Xúquer; en Activitats Empresarials, al comerç Confecciones Tello; en Cultura, a l'Estudi Fotogràfic Niclas; en Activitats Diverses, a Joan Antoni Llinares Gómez, actualment director de l'Agència Valenciana Antifrau.

En la modalitat d'Esports, el guardonat ja es coneixia perquè va ser decisió del Consell Municipal d'Esports. Serà el Club de Tennis Taula Alzira.

Cal recordar que el lliurament de les Insígnies d'Or es realitzarà el pròxim 30 de desembre en l'acte i Ple commemoratiu de l'entrada a Alzira de Jaume I.

Ajuntament-Alzira

Peke Turismo, la oferta turística infantil de Alzira para estas Navidades

Peke Turismo

Alzira, 5 de desembre de 2019.- Amb motiu del 777 aniversari de l'entrada de Jaume I a Alzira, la Regidoria de Turisme posa en marxa l'activitat Peke Turisme Alzira, destinada als més menuts i famílies per donar a conèixer la història i el patrimoni de la nostra ciutat.

Es tracta d'unes jornades programades per als dies 12, 13 i 14 de desembre. Una activitat adaptada tant a l'horari escolar com al turisme familiar. La programació serà la següent:

- Dijous 12 de desembre, d'11 a 13'30h. Amb dos funcions teatralitzades d'una hora cadascuna a la Casa Reial i visita al MUMA, amb l'opció de fer-se una foto-record en l'anamorfosi de Jaume I. Preu: 1 euro.

- Divendres 13 de desembre d'11 a 13'30h Amb dos funcions teatralitzades d'una hora cadascuna a la Casa Reial i visita al MUMA, amb l'opció de fer-se una foto-record en l'anamorfosi de Jaume I. Preu: 1 euro.

- Dissabte 14 de desembre d'11 a 13'30h. Amb funció teatralitzada + tallers + foto record. Preu: 2 euros.

La regidora de Turisme, Isabel Aguilar, ha destacat que: "Degut a l'èxit d'esta iniciativa el passat més d'octubre, amb motiu del dia de la Comunitat Valenciana, es torna a realitzar amb la finalitat de seguir de manera didàctica donant a conéixer la història i patrimoni de la nostra ciutat, per a que des de menuts estimem el que hem tingut i hem de saber fer-ho perdurar com a part del que hui som".

Per inscriure's s'ha d'enviar un correu electrònic a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

FB IMG 1575551124606 FB IMG 1575551136552

Subcategorías

FacebookTwitterLinkedinRSS FeedShare on Google+

Sant Roc,6, 46600, Alzira, València

96 240 04 50   ajuntament@alzira.es

logo alzira