Menu

L’Ajuntament d’Alzira instal•la trampes als pins de la ciutat per minimitzar la presència de la processionària

Alzira, 17 de juliol de 2018 – Davant els inconvenients produïts pel cuc conegut com a ‘processionària’, la Regidoria de Gestió Urbanística de l’Ajuntament d’Alzira ha començat a instal·lar unes trampes en les branques dels pins que contenen feromones i estan especialment dissenyades per a la captura massiva d’esta espècie que permet desorientar la papallona mascle en el moment en el qual busca reproduir-se.

Fernando Pascual, regidor de l’àrea responsable, ha declarat: “Estes són mesures necessàries per tal de disminuir el perill davant la presència de la processionària en diferents punts de la ciutat, amb l’objectiu que els inconvenients siguen els menys possibles. Han sigut diverses les actuacions per tal d’eliminar o disminuir la presència d’este cuc, i esta és una més amb l’objectiu de minimitzar el problema”.

37113444 1079205205565479 1403177094187319296 o 37190432 1079201902232476 856323170657894400 o

Visita zonas afectadas por el granizo Ribera Alta y Ribera Baixa

El Gobierno tratará de forma preferente las zonas efectivamente devastadas

• Juan Carlos Fulgencio se compromete a acelerar las gestiones con los ministerios
• El delegado del Gobierno ha mantenido un encuentro con alcaldes, sindicatos y cooperativas agrarias

Valencia, 16 de julio de 2018. El delegado del Gobierno en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, se ha comprometido a "acelerar las gestiones con los diversos ministerios" tras visitar las zonas afectadas en la Ribera Alta y la Ribera Baixa por el pedrisco del pasado 1 de julio.

Posteriormente, ha mantenido en el Ayuntamiento de Alzira un encuentro con alcaldes, sindicatos, cooperativas y asociaciones agrarias en donde ha señalado que "el Gobierno tratará de forma preferente las zonas efectivamente devastadas".

Fulgencio ha reiterado "el compromiso del Ejecutivo en dar respuesta rápida a las situaciones de catástrofe que afectan al campo y los agricultores" Se trata; según ha subrayado, de un "sector sensible y fundamental para el Gobierno y para la Comunitat Valenciana". Por ello, una vez se cuantifiquen los daños, "el Gobierno actuará en función de sus competencias".

Agroseguro delimitará el perímetro de la zona afectada. Una vez peritados los daños por la Oficina Comarcal de Agricultura, Pesca y Alimentación, se realizará un informe de valoración de la Comisión Territorial de Seguros Agrarios, que se elevará a los ministerios. Las posibles ayudas serán aprobadas en Consejo de Ministros

IMG 5705 IMG 5718 IMG 5731

IMG 5733 IMG 5735

En finalitzar la primera fase de la nova sectorització de la xarxa de distribució d’aigua potable, Alzira estalvia prop de 200.000 m3 a l’any

Alzira 16 de juliol de 2018 – Tal com ja es va anunciar fa uns mesos, des de la Regidoria de Gestió Urbanística junt amb l’empresa adjudicatària, Aguas de Valencia, està portant-se a terme la modificació de la sectorització de la xarxa de distribució d’aigua potable, a la ciutat d’Alzira. Esta és una ferramenta bàsica per a poder gestionar les pèrdues d’aigua que són inherents a qualsevol sistema hidràulic i disminuir-les.

L’execució del projecte de sectorització ha suposat estudiar en profunditat els més de 190 km de xarxa, realitzar un model matemàtic per tal de simular el seu comportament, i després dissenyar la divisió de tot l’abastiment en sectors, mitjançant la instal·lació de noves vàlvules de tall o el tancament d’existents, i la col·locació de comptadors generals en cadascun dels sectors, per a poder conéixer en cada moment el cabal i pressió que entra als sectors i analitzar si existixen pèrdues d’aigua, o assabentar-se de seguida en el cas que apareguen.

Els treballs de la primera fase han permés crear 3 sectors nous a la zona de la Muntanyeta, Santa Maria de Bonaire i Josefina Fernández – Avinguda del Parc. I amb estes actuacions actualment s’estalvien prop de 200.000 m3 a l’any.

La segona fase permetrà finalitzar el projecte de sectorització mitjançant la creació de 9 sectors a la zona de les Basses, Verge del Lluch, Tulell, Riu Verd i polígons de carretera d’Albalat, Fracà, ITV, el Pla i Tisneres, amb els quals s’estima un estalvi de més de 200.000 m3 a l’any.

A banda de la instal·lació de vàlvules de tall i comptadors, s’integraran a l’abastiment uns equips electrònics que tenen la capacitat de registrar els cabals i pressions existents als sectors i enviar la informació al centre de càlcul, que analitzarà cada dia un volum superior a les 6.000 dades.

El regidor de Gestió Urbanística, Fernando Pascual, ha declarat que “Totes les actuacions que estan realitzant-se a la ciutat d’Alzira, respecte a la sectorització i canvi o renovació a les xarxes d’abastiment d’aigua potable, són mesures necessàries i en benefici de la població. Detectar fugues d’aigua a temps i posar les ferramentes per a esta tasca és una inversió en pro de l’estalvi econòmic i d’aigua que afecta la ciutat i la població. Amb la sectorització, s’ha aconseguit un rendiment del 65 % amb l’objectiu d’aplegar a un rendiment del 75 % que produirà un estalvi de 650.000 m3 d’aigua a l’any i que, com he dit, serà una millora per a tots”.

Calle Pavia Dtr.Ferran 109

S’ha presentat la revista Algezira Xúcar

Alzira, 14 de juliol de 2018.- El Saló Daurat del Cercle Alzireny va acollir ahir la presentació de la revista Algezira Xúcar, revista d’història, geografia, art, economia, tradicions i costums d’Alzira, impulsada per l’associació Alteris i que, en el seu primer número compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alzira i diverses empreses locals. Els següents números seran finançats principalment per subscripcions.

La presentació ha estat a càrrec de l’alcalde, Diego Gómez, el president de l’associació Alteris, Jesús Marrodán, i el director de la revista i arxiver municipal, Aureliano Lairón.

La revista té dos precedents històrics: La revista Xúcar, creada l’any 1935 de manera privada, finançant-se amb suscripcions i publicitat. Es publicaren 5 números i el seu director va ser Vicente Pelufo Corts, que també era arxiver municipal.

L’altre precedent és la revista Al-gezzira, revista d’estudis històrics que va ser impulsada per l’Ajuntament d’Alzira. Es publicaren 10 números, de caràcter anual i va ser coordinada per Aureliano Lairón.

L’alcalde, Diego Gómez, ha destacat: “el caràcter divulgatiu i seriós de la publicació, que vol donar suport als nostres investigadors i aprofundir en el coneixement de la geografía, la història, l’art, les tradicions i costums dels nostre poble”.

Presentació Algezira Xúcar 5

Creu Roja rep una nova ambulància

Alzira, 13 de juliol de 2018.- Este matí ha tingut lloc a la porta de l’ajuntament la presentació de la nova ambulància de Creu Roja, la qual substituirà l’anterior vehicle, que ja no està vigent segons estableix la normativa.

Junt amb el president de Creu Roja, Miguel Ángel Gurrea, i altres representants de l’entitat, a l’acte ha estat present Diego Gómez, alcalde d’Alzira i responsable de la Regidoria de Sanitat, el qual ha col·laborat en l’adquisició amb la quantitat de 16.000 €. També ha assistit la regidora de Serveis Socials, Marina Mir, i l’intendent principal de la Policia.

Es tracta d’una ambulància altament equipada, de Suport Vital Bàsic Medicalitzat, preparada per tal d’atendre incidents greus. Va ser presentada a la Fira Internacional d’Emergències Rettmobil 2018 a Fulda, Alemanya, on va despertar l’interés dels assistents pel seu complet equipament.

“Creu Roja està molt present en el dia a dia dels alzirenys: quant al repartiment d’aliments, al recolzament en festes i també per al suport en cas d’emergències. Es tracta d’una agrupació que porta a terme una tasca molt rellevant, per això resulta imprescindible donar suport perquè puguen treballar amb unes eines i vehicles adequats.”, assegura Gómez. També ha agraït la col·laboració dels voluntaris que integren esta ONG, els quals fan possible el bon funcionament d’esta.

El vehicle és el model Peugeot L3H2 carrossat per l’empresa Stil Conversion de Xàtiva, la qual també ha col·laborat amb la donació de part de l’equipament.

Està previst que es pose en funcionament per primera vegada demà per la vesprada en la celebració de la volta a peu de la ciutat d’Alzira.

Aportació de l’Ajuntament a ONG

L’Ajuntament té dos convenis de col·laboració amb Creu Roja, el primer de 26.000 € amb la Regidoria de Sanitat i un altre de 15.000 € aportats per la Regidoria de Serveis Socials per tal de reduir la vulnerabilitat social, atendre persones amb dificultat per a la mobilitat, el repartiment d’aliments de la UE del magatzem solidari o recolzar les persones refugiades, entre d’altres.

De la mateixa manera, es subvenciona a Cáritas amb la quantitat de 20.000 €, per al manteniment del magatzem de baixos costos per a la compra d’aliments per a persones en desavantatge social.

El Norte Perdido també treballa amb la col·laboració de l’Ajuntament, el qual aporta 8.000 €, per tal de promoure la igualtat de gènere i la integració social de les víctimes de la pobresa econòmica.

IMG-20180713-WA0016

Subcategorías

FacebookTwitterLinkedinRSS FeedShare on Google+