logotipo-alzira-roig

facebook instagram Twitter-Download-PNG Youtube Youtube

homeloginsitemap

Menu

Esta setmana es farà el tractament aeri contra la mosca negra

Alzira, 27 de maig de 2020.- Alzira comença el tractament contra la mosca negra amb fumigació aèria al llarg de tot el riu a partir de demà, 28 de maig.

L'any passat la presència d'insectes es va reduir significativament amb este tractament aeri, per això de cara a l'arribada de les altes temperatures s'ha tornat a gestionar mitjançant la Mancomunitat de la Ribera esta campanya de tractament contra la mosca negra amb el qual es podrà arribar a diferents llocs de difícil accés per mitjans terrestres.

Després de la petició a la Conselleria, la setmana passada experts de la Universitat de València van visitar l'entorn per a estudiar en quin punt estaven les larves i si era convenient fer el tractament ja o havíem d'esperar.

"El problema que tenim a la nostra ciutat és que la mosca negra pot volar entre 30 i 40 kilòmetres i Alzira es convertix en l'epicentre de la plaga, per això és fonamental treballar de forma mancomunada. També és important que destaquem que en tots els casos s'utilitzen productes ecològics, que no tenen cap perill ni per a les persones ni per a l'ecosistema del riu", assegura la regidora de Sanitat, Gemma Alós.

Per la seua banda, l'empresa encarregada de fer el tractament, Lokímica, ha explicat que els tractaments amb helicòpter només es poden fer abans de tindre població adulta, perquè és un tractament contra larves, no per a atacar insectes adults.

Esta acció se suma a les ja previstes que estan fent-se als diferents municipis de la Ribera i que intenten pal·liar la gran eclosió d'estos vectors que s'ha produït este estiu.

Per a portar a terme este tractament s'ha utilitzat un producte d'origen biològic completament selectiu que només afecta les larves de mosca negra, l'espècie a combatre, i que és respectuós amb la resta de fauna no objecte de control.

NP Fumigació mosca negra

10 dies de dol oficial a l'Estat espanyol a partir de hui dimecres 27 de maig, per les víctimes de la pandèmia del coronavirus

El Govern espanyol decretà al Consell de Ministres d'ahir, 10 dies de dol oficial a l'Estat espanyol a partir de hui dimecres 27 de maig, per les víctimes de la pandèmia del coronavirus.

L'Ajuntament d'Alzira se suma a esta mostra de dol, amb les banderes onejant a mitja asta i a més convoca un minut de silenci en el que participaran els regidors hui a les 12.00 hores a la porta de l'Ajuntament en record de les víctimes.

També el plenari telemàtic d'esta vesprada començarà a les 19.00 hores amb un minut de silenci.

dol estatal

Alzira destina vora 1.7 M€ al Pla ASISTE, per a fer front a la crisi de la Covid-19

• Pla d'Ajuda Social, Sanitària i Tributària a Persones i Empreses

Alzira, 26 de maig de 2020.- Hui s'ha presentat en roda de premsa el Pla ASISTE, un recull de les mesures aplicades per l'Ajuntament d'Alzira des de l'inici de la crisi per a fer front a la Covid 19 tant des del punt de vista social, sanitari com tributari per a les persones i empreses.

En total es dona compte de les despeses de vora 1,7 milions d'euros fins al 21 de maig, estructurades en 5 blocs, mesures de contingència sanitària i seguretat pública, de caràcter social i assistencial, promoció econòmica i impuls comercial i ocupacional, implantació del teletreball i mesures tributàries. D'esta manera, es preveuen, d'una banda, mesures per a garantir el benestar de la ciutadania, protegint la seua salut com a bé més preuat. D'altra, les que tenen per objecte minimitzar el perjudici econòmic que la crisi ha provocat en els ciutadans, les famílies i, especialment, els comerços d'Alzira, en la seua majoria empreses familiars i de proximitat.

"És la responsabilitat de govern i la responsabilitat política de tots els grups garantir la salut i que ningú es quede arrere, per això hem treballat en este pla. Es tracta d'un document transparent i viu, que continua actualitzant-se amb les noves mesures que es van prenent i en les quals no deixem de treballar. Seguim revisant les necessitats i considerant augmentar l'import de les ajudes, i revisant el pressupost de 2020", assegura l'alcalde, Diego Gómez

• Mesures de contingència sanitària i seguretat pública: 124.495,4 euros.
• Mesures de caràcter social i assistencial: 440.764,43 euros.
En este sentit, es vol traslladar a totes les entitats que de manera voluntària han treballat per a donar servei als alzirenys i alzirenyes, col•laborant amb l'Ajuntament per a estar al costat dels nostres veïns i veïnes.
• Mesures de promoció econòmica, impuls comercial i ocupació: 575.624,46 euros. Dins d'estes mesures destaca la creació del Pla d'Ocupació Social per a contractació de personal no qualificat incorporat a l'atur a partir de la crisi destinat a la contractació de 15 o 20 persones a jornada completa.
• Mesures per a la implantació del teletreball: 64.576,17 euros.
Cal reconéixer el gran esforç que s'ha fet per tal d'implantar el teletreball per a vora 140 treballadors i treballadores municipals que fan una gestió completa des de les seues cases. Així com a aquells que han estat en serveis mínims per a garantir la continuïtat del servei públic.
• Mesures de caràcter tributari: 493.111,43 euros.

A banda de les quantitats referides als diferents blocs ja s'estudien noves actuacions com és el cas de:

• Caràcter social i assistencial: es planteja aprovar un augment d'eixa partida amb la quantitat de 60.000 € provinents del romanent de tresoreria corresponent al 20% autoritzat.
• Pel que fa al fons solidari Som Alzira, que es va obrir amb les aportacions dels grups polítics així com les donacions individuals de la ciutadania, els fons es destinaran a un programa de nutrició i alimentació infantil per als xiquets i xiquetes. Hem de tindre en compte que una vegada es retire l'ajuda de la conselleria amb l'arribada de l'estiu eixes famílies tindran greus necessitats per a cobrir les necessitats bàsiques, Així mateix, s'ha anunciat la possibilitat de fer aportacions al fons provinents de partides del pressupost municipal que inicialment no estaven destinades a eixa funció. Des de la intervenció municipal s'han confirmat els beneficis fiscals d'esta actuació i per tant que les aportacions desgraven a hisenda.
• Pel que fa a les ajudes destinades a la reactivació econòmica, hui finalitza el termini de presentació de sol•licituds de les ajudes, i esperem arribar al voltant de 1.000 comerços. A partir de demà s'estudiarà l'ampliació del crèdit destinat a estes ajudes amb 100.000 euros més.
• Dins del Pla d'Ocupació Social per a contractació de personal no qualificat ja s'estudia una ampliació amb altres 250.000 euros per a persones qualificades.
• Per últim, pel que fa al caràcter tributari, es preveu també un increment d'esta despesa d'aproximadament 150.000 € per a reflectir falta d'ingressos referits a les taxes de devolució del mercat ambulant, l'aparcament i els bars municipals.

ASISTE val1 ASISTE cas1

Alzira enceta una campanya de fumigació del clavegueram contra panderoles i rates

Alzira, 26 de maig de 2020.- Ahir van començar les actuacions planificades dins del programa de fumigació del sistema de clavegueram al nucli urbà, la xarxa semafòrica així com als polígons industrials.

L'empresa encarregada de subministrar el tractament, Desflor, ha presentat un calendari amb el qual es tractarà la ciutat al llarg de tres setmanes. La totalitat dels tractaments es realitzaran complint els protocols i normes sanitàries.

SETMANA DEL 25 AL 31 DE MAIG
Es tractarà el sistema de clavegueram públic de les següents zones o barriades:
Ana Sanchis, plaça Cartonatges, Venècia, plaça Pere Crespí, l'Alquerieta, plaça Sagrada Família, Pere Esplugues i adjacents, Albuixarres i adjacents, Piletes i adjacents; fins a Pérez Galdós i plaça d'Alacant i carrer Gandia i adjacents.

SETMANA DE L'1 AL 7 DE JUNY
Es tractarà el sistema de clavegueram públic de les següents zones o barriades:
Plaça Major i avingudes Sants Patrons i Lluís Suñer i adjacents, plaça del Regne, plaça Societat Musical, Colón i adjacents, Felip II i adjacents, carrer Taronger i adjacents, les Basses, Sant Judes i zona carrer Hospital, la Vila, des de Faustino Blasco, Major Santa Teresa, fins a Major Santa Maria, av. de Carcaixent i Materna.

SETMANA DEL 8 AL 14 DE JUNY
Es tractarà el sistema de clavegueram públic de les següents zones o barriades:
les Barraques, Santa Maria de Bonaire, el Racó i els polígons industrials de Tisneres, Carretera d'Albalat, el Mercat, Materna el Pla i el polígon ITV.

S'informa de la possible demora en els terminis de tractament, deguda a possibles adversitats que es pogueren esdevindre per motiu de l'obra.
S'atendrà qualsevol urgència de manera immediata, telefonant al 680 568 205 i 669 360 480. També, des del departament de Sanitat, s'atenen avisos que arriben a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. per part de la ciutadania.

A més, la regidora de Sanitat, Gemma Alós ha insistit en la importància de treballar conjuntament des de casa, "entre tots hem de frenar la proliferació d'estes plagues tant a les nostres cases com als espais públics, i més ara que arriba l'estiu i estos animals es fan més presents. És fonamental per a evitar les molèsties que originen les panderoles i les rates, per això donem estes recomanacions, per a saber com hem d'actuar i on hem d'extremar les precaucions".

Contra les panderoles

• Netejar a fons la cuina, especialment darrere dels electrodomèstics.
• Eliminar correctament el greix de la cuina.
• Els aliments sempre han d'estar guardats en recipients hermètics o dins de la nevera, mai s'han de deixar els plats sense netejar, ja que és un dels llocs preferits per les panderoles.
• Mantindre sempre les piques i les aixetes netes i sense restes de menjar.
• Baixar totes les nits les bosses de fem, sobretot les restes orgàniques, i en casa mantindre-les sempre tancades.
• Passar l'aspiradora amb regularitat, d'esta manera ens emportarem la posta d'ous i larves dels insectes.
• Evitar humitats en armaris i racons.
• No acumular trastos en casa ni en els trasters.
• Evitar qualsevol tipus de fissura en parets, juntes de parets, falsos sostres, mitjançant la utilització de qualsevol tipus de material com ara silicona, etc.
• En les entrades d'aigua potable i inodors o lavabos, revisar els embellidors i omplir els buits amb algun tipus de material d'obra.
• Els sistemes de ventilació i retorns d'aires preparats cobrir-los amb algun tipus de malla.
• Revisar buits d'obra en l'entrada de gas i electricitat de la casa i omplir-los amb materials d'obres.

Contra les rates:

• No acumular fem ni desperdicis durant uns quants dies en un mateix lloc, especialment en plantes baixes.
• No alimentar animals extraviats en la via pública perquè produïxen un efecte reclam del menjar.
• No depositar fem fora dels contenidors i evitar la ruptura de les bosses.
• Evitar les deposicions dels animals de companyia i arreplegar-les quan acaben.
• Netejar diàriament l'interior i part baixa de les terrasses de la via pública perquè són focus d'alimentació incontrolada.
• Extremar la neteja de solars i parcel•les situades dins del nucli urbà.
• No depositar fem o altres restes orgàniques en solars o construccions buides.
• No acumular efectes ni objectes prop dels contenidors i sol•licitar la seua retirada amb anterioritat suficient.
• No eliminar restes orgàniques pel vàter perquè arriben al clavegueram i atrauen les rates, panderoles i altres insectes no desitjats.
• No depositar restes orgàniques líquides o solubles en els embornals de la via pública.

semana1 fumigacio2 semana1 fumigacio

Control d'aforament i limitació de parades per al mercat ambulant d'Alzira

Este dimecres 27 de maig el mercat ambulant d'Alzira amplia el número de parades. A les d'alimentació de setmanes anteriors s'unixen altres de productes habituals del mercat

Alzira, 25 de maig de 2020.- Este dimecres 27 de maig torna el mercat ambulant a Alzira, amb una limitació de parades determinada per l'aforament permés en els carrers on van a quedar instal·lades les parades. Així s'ha determinat en la reunió que s'ha realitzat amb els representants d'AVAME, associació Valenciana de Mercaders, i als que cal agrair la seua bona disposició en tot moment per tal d'anar tornat progressivament cap a la normalitat .

Des de la Regidoria de Serveis Urbans se van ha establir totes les mesures, tant de control com higièniques, per tal de preservar la salut de tot el veïnat que es desplacen fins al mercat.

Les parades d'alimentació continuaran instal·lades al carrer Santo Domingo de Guzmán; com en les tres setmanes anteriors; mentre que la resta de parades amb la venda de productes habituals al mercant ambulant quedaran ubicades als carrers Pere Morell, Riola i Dr. Just.

Fernando Pascual, regidor de Serveis Urbans, sol·licita als que acudisquen al mercat respectar en tot moment les normes pel bé de totes i tots. "Hem d'aplaudir el comportament exemplar dels usuaris al llarg de les últimes tres setmanes en les que s'han instal·lat les parades d'alimentació, la qual cosa ha creat un precedent que a bon segur continuarà ara que torna el mercat ambulant vora ampliada la seua oferta de productes".

L'aforament del mercat estarà restringit a un màxim de 420 persones en total dins del recinte del mercat ambulant, mentre que la franja horària de muntatge de les parades serà e 08.30 a 13.30 hores.

mercat dimecres 27 maig 20200525 132157mercat dimecres 27 maig 20200525 132208

Subcategorías

FacebookTwitterLinkedinRSS FeedShare on Google+

Sant Roc,6, 46600, Alzira, València

96 240 04 50   ajuntament@alzira.es

logo alzira