logotipo-alzira-roig

facebook instagram Twitter-Download-PNG Youtube Youtube

homeloginsitemap

Menu

L’Ajuntament d’Alzira convoca el Consell Agrari per a valorar els efectes del temporal

Alzira, 23 de gener de 2020.- La Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica convoca un consell municipal agrari amb caràcter extraordinari per a avaluar els efectes del temporal.

Ahir donàvem per finalitzat l'episodi de pluja i vent que ha afectat la Comunitat des del passat diumenge. El pas de la DANA "Gloria" ha afectat greument els camps de cultiu de la Ribera, i especialment del terme municipal d'Alzira.

El regidor responsable de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica, Pep Carreres, convoca el Consell Municipal Agrari a una reunió el pròxim dilluns dia 27 de gener, per tal de valorar els danys ocasionats i les mesures que es consideren necessàries per a pal·liar-los.

Ahir el Departament municipal d'Agricultura ja va portar a terme una primera valoració dels efectes del temporal, que han sigut prou forts pel que fa a caiguda d'arbres, murs o mal estat dels camins.

"L'Ajuntament ja s'ha posat a treballar per tal de recuperar la normalitat tan prompte com siga possible i pensem que per a això és essencial que els diferents membres del consell ens reunim amb caràcter urgent per a avaluar tots els danys", assegura Carreres.

La combinació de forts vents i pluges des de diumenge (fins a 300 litres/m², en la zona de la Murta), amb algun episodi de calamarsa, ha colpejat novament l'agricultura local, per la qual cosa és urgent posar en comú al Consell els diferents casos i traslladar-los a les administracions competents.

efectes del temporal efectes del temporal 20200121 124923

Diego Gómez: “Necessitem infraestructures per a fer front a estos episodis”

• Alzira recupera el pols de la ciutat

Alzira, 22 de gener de 2020.- Després d'una jornada llarga i tensa, marcada per la preemergència i la inquietud, anit l'Ajuntament ja anunciava que el cabdal estava estabilitzat a la nostra ciutat, el que donava motiu a l'optimisme de cara a la matinada.

En estos moments, encara que queden tronades actives, el riu baixa molt poc a poc els seus nivells, i el barranc de la Casella ja esta per baix dels 3 m despertem amb bones notícies, el Riu Xúquer ha començat a baixar i també ho fan la resta de barrancs.

L'alcalde d'Alzira, Diego Gómez, ha insistit en la necessitat de reivindicar, junt a la resta de pobles de la comarca, un Pla de Conca contra Inundacions i reclamar les infraestructures hidràuliques necessàries per a que la comarca tinga un pla d'emergència.

A més cal millorar la informació de cabdals dels rius i dels afluents del Xúquer i de la possible evacuació d'aigua. "Reclamen a nivell estatal a la Delegació del Govern i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer les infraestructures necessàries per a fer front a estos episodis, que dissortadament, cada vegada són més freqüents" assegura l'alcalde Diego Gómez.

L'alcalde també ha donat les gràcies als tècnics municipals, Policia Local, companys de corporació, Protecció Civil, Creu Roja, Bombers i Aigües de València que han estat pendents de la seguretat dels alzirenys al llarg de tot l'episodi.

RECORDATORI AVISOS A LA POBLACIÓ

• Els cotxes han de començar a retirar-se de les zones altes
• La O.R.A serà gratuïta este matí
• Avisarem de l'obertura de les instal·lacions esportives
• Les classes estan anul·lades per a la jornada de hui dimecres 22 de gener
• S'han retirat tots els avisos d'AEMET per al nostre municipi

xuquer

ACTUALITZACIÓ PLUJA 0.00 H Optimisme en l'evolució del Xúquer

En estos moments, i passada la mitja nit, podem ser relativament optimistes, els nivells s'han estabilitzat, el Casella, s'ha fixat en poc més de 4 metres. Tot indica que el riu no desbordarà pel clavegueram". Ha manifestat l'alcalde, Diego Gómez en directe als micròfons d'Alzira Ràdio.

"Estem en contacte amb la resta d'alcaldes de la comarca que ens confirmen que a Alberic el riu està baixant, en Benimuslem finalment no ha desbordat o en Carcaixent també ens informen que el Barxeta està controlat i que a poc a poc recuperen la normalitat" ha continuat Gómez.

Tot i això, Alzira continua vigilant i els serveis municipals de l'Ajuntament continuen atents al llarg de la matinada.

• Recordem que demà no hi ha activitat escolar.
• Pel que respecta als vehicles, continuen a les zones altes de la ciutat, i si tot seguix així, avisarem al llarg del matí per a procedir a la seua retirada. Fins a eixe moment la O.R.A. serà gratuïta.
• D'altra banda, demà dimecres es manté el mercat.
• Informarem de l'obertura de les instal·lacions esportives quan siga efectiva.
• La previsió meteorològica per a demà es favorable i s'han retirat els avisos d'Aemet.

L'Alcalde hadonat les gràcies pel treball portat a terme pels tècnic municipals, Policia Local, la corporació, Protecció Civil, Creu Roja, Bombers, Aigües de València i agraït també a la ciutadania per la seua comprensió davant de la presa de decisions complicada però que sempre es fa tinguent en compte la seguretat de les persones.

casella nivell 1

 

ACTUALITZACIÓ PLUJA 19.45H Situació de calma tensa a Alzira

La situació és de "tensa espera", pareix que no plourà esta nit, el Xúquer creix a menor velocitat perquè ha abaixat la intensitat d'aportació i els afluents i l'embassament de Bellús està controlat i estabilitzat. Tot i això, estem alerta per si estes dos circumstàncies canviaren.

A les 19 hores l'Alcalde de la ciutat, Diego Gómez, s'ha reunit amb els regidors de la corporació, els tècnics municipals de Serveis Públics, Medi Ambient, Policia Local, Aigües de València, Protecció Civil, Creu Roja i Bombers, per a exposar la situació a hores d'ara, vore els diferents escenaris possibles i coordinar actuacions.

El barranc de la Casella està a 4 metres a l'altura del pont de Xàtiva, les comportes estan tancades i tots els indicadors que tenim a la zona de Les Basses estan també estables.

L'alcalde, Diego Gómez, ha explicat que la crescuda del riu es preveu que es produisca entre les 12 i la 1 de la matinada. Els serveis municipals implicats continuen en alerta i treballant durant tota la nit.

Demanem a la ciutadania que estiga pendent de la informació municipal a través dels canals oficials de l'Ajuntament, on s'avisarà de qualsevol incidència. Cap a les 12 de la nit actualitzarem la informació.

xuquer 21011010

ACTUALITZACIÓ 14.30 H. La corporació s'ha reunit per a valorar la situació

La corporació municipal s'ha reunit a les 14h per a valorar les incidències a Alzira

Es prega precaució a la ciutadania.

La situació seguix molt complicada per als alzirenys, el Xúquer no deixa de créixer i a localitats veïnes s'ha desbordat. A hores d'ara tenim un nivell de 330 m3 a l'Hort de Mulet i està previst que continue pujant.

A les 14 hores l'Alcalde de la ciutat, Diego Gómez, s'ha reunit amb els regidors de la corporació, els tècnics municipals de Serveis Públics, Medi Ambient, Policia Local, Aigües de València, Protecció Civil, Creu Roja i Bombers, per a exposar la situació a hores d'ara, vore els diferents escenaris possibles i coordinar actuacions.

A les 11.30 l'Ajuntament d'Alzira emetia un ban per Alzira Ràdio i els canals municipals oficials per a activar el nivell de preemergència per inundacions al casc urbà. A més s'ha demanat a la població que retire els ensers i electrodomèstics de les plantes baixes i posar-los a les zones altes de l'habitatge.

La previsió meteorològica és millor i el barranc de la Casella i l'Estret han baixat el seu nivell però, el Barxeta està desbordat per la Partida de Materna.

Recordem que l'Ajuntament d'Alzira ha suspés les classes per a hui dimarts i per a demà dimecres 22 de gener de 2020. Preguem a la ciutadania que estiga pendent de la informació municipal a través dels canals oficials de l'Ajuntament, on s'avisarà de qualsevol incidència.

És molt important que la ciutadania siga conscient que la possibilitat que el riu desborde existix i preguem als alzirenys i alzirenyes que siguen molt cautelosos, i no es posen en perill per a anar a vore el cabdal del riu, al Pont de Ferro, el pont de Xàtiva o el Malecó.
El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana informa que s'ha activat el Pla Especial front al rics d'inundacions Alerta Hidrològica 0, en els municipis de la conca baixa del Xúquer.

En les pròximes hores s'espera un increment del cabal del Riu Xúquer amb possibles afeccions puntuals.

Des de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ens informen que el pic màxim d'aigua pot donar-se cap a les 00:00 hores d'esta nit.

IMG-20200121-WA0096

Subcategorías

FacebookTwitterLinkedinRSS FeedShare on Google+

Sant Roc,6, 46600, Alzira, València

96 240 04 50   ajuntament@alzira.es

logo alzira