logotipo-alzira-roig

facebook instagram Twitter-Download-PNG Youtube Youtube

homeloginsitemap

Menu

Els IV Premis a l’Ús del Valencià en els Monuments Fallers es consoliden a Alzira

• Inscripció oberta fins el 2 de març

Alzira, 11 de febrer de 2020.- L'Ajuntament d'Alzira, a través del Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià de la Regidoria de Cultura, organitza per tercer any consecutiu els premis per a l'ús del valencià en el món faller, concretament en els cartells dels monuments. L'objectiu d'estos premis té com a finalitat premiar el bon ús, ironia i originalitat del valencià en la crítica en els textos dels cartells dels monuments.

"Una de les aportacions culturals més importants que realitzen les falles és l'ús del valencià en tots els actes, monuments i publicacions. Per aquest motiu, des de l'Ajuntament d'Alzira a través del Serval continuarem recolzant totes les iniciatives a favor de promocionar i normalitzar el valencià en l'àmbit faller i en totes les altres festes de la nostra ciutat", assegura el regidor de Cultura, Alfred Aranda.

L'import total dels premis que s'atorgaran serà de 1.000 € per als textos dels monuments fallers. Concretament es concediran tres distincions en metàl·lic consistents en els premis següents:

• Primer premi: 500 € i banderí acreditatiu
• Segon premi: 300 € i banderí acreditatiu
• Tercer premi: 200 € i banderí acreditatiu

Hi poden participar les comissions falleres d'Alzira que presenten les sol·licituds fins al dia 2 de març de 2020 en la seu electrònica de l'Ajuntament o per qualsevol altre mitjà que estiga previst en l'article 16 de la Llei 39/2015 d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, amb una instància en model normalitzat que s'adjunta en l'enllaç següent (instància http://www.alzira.es/contenidos/e_Ajuntament/VALENCIA/VAL_i_001_v_premis_cartells_monuments_fallers.pdf
Caldrà adjuntar a la sol·licitud els textos de les crítiques del monument faller en el termini esmentat en l'apartat anterior.

El jurat estarà format per, l'alcalde, Diego Gómez, o persona en qui delegue, que el presidirà, i en formaran part com a vocals el regidor de Cultura, Alfred Aranda, o persona en qui delegue, el regidor de Festes, Xavi Pérez, o persona en qui delegue, membre designat per la Junta Local Fallera; Pura Santacreu, com a membre del sector educatiu, i el tècnic de Promoció Lingüística, que actuarà com a secretari. El jurat també podrà comptar amb un col·laborador voluntari expert en la matèria.

Els criteris de valoració que es tindran en compte en els textos dels monuments fallers i que s'avaluaran abans de la confecció de l'acta seran els següents:

a) La correcció lingüística i la quantitat de textos: es valorarà de 0 a 10 punts.
b) La qualitat dels textos: es valorarà de 0 a 5 punts
Es tindrà en compte tot allò que enriquisca el sentit de les expressions lingüístiques, com els recursos literaris, les propietats textuals...
c) L'ús de l'enginy i la sàtira: es valorarà de 0 a 5 punts
Es tindrà en compte l'esperit d'invenció i l'ús de la ironia o el sarcasme.
d) La coherència intertextual o de continguts: es valorarà de 0 a 5 punts
Es referix al fet que els textos estiguen relacionats entre si amb un tema global.

PREMIS US VALENCIÀ

FacebookTwitterLinkedinRSS FeedShare on Google+

Sant Roc,6, 46600, Alzira, València

96 240 04 50   ajuntament@alzira.es

logo alzira