logotipo-alzira-roig

facebook instagram Twitter-Download-PNG Youtube Youtube

homeloginsitemap

Menu

Alzira s’unix al Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

• Les fonts de la plaça Major, la del Regne i la del parc de l'Alquenència s'il·luminaran de blau en senyal de suport

Alzira, 1 d'abril de 2020.- El 2 d'abril se celebra el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme, i a Alzira, Idinea, l'Institut de Diagnòstic i Intervenció de Xiquets amb Espectre Autista de la Nostra Veu, ens anima a participar per a donar visibilitat i millorar la qualitat de vida de les persones amb autisme.

Enguany i degut a l'estat d'alarma en el qual estem immersos, l'Ajuntament no podrà realitzar les activitats programades en anys anteriors, no obstant això, per tal d'unir-nos al Dia Internacional de Conscienciació sobre l'Autisme, l'Ajuntament d'Alzira il·luminarà de blau, símbol de l'autisme, les fonts de la plaça Major, la del Regne i la del parc de l'Alquenència.

Des de l'Ajuntament som conscients de la necessitat d'organitzar activitats per tal d'augmentar la conscienciació social sobre l'autisme perquè entre totes i tots contribuïm a la inclusió de les persones amb TEA (Trastorn de l'Espectre Autista).
Així mateix, volem animar els alzirenys i alzirenyes a participar des de les seues finestres i balcons de la iniciativa que llança Idinea, perquè dijous, dia 2 d'abril, mostrem al nostre veïnat dibuixos amb l'arc de sant Martí en diferents tonalitats de blau.

També des de la Confederació de l'Autisme a Espanya ens llancen també un repte per a la nit del dia 2 d'abril a les 21 hores, eixir als vostres balcons, apagar els llums i il·luminar-los de blau, amb els nostres mòbils o llanternes com a mostra de solidaritat al col·lectiu per a donar-los suport des de casa, en moments en què els més vulnerables necessiten llum i solidaritat.

Eixir al carrer en època de confinament

El Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) afecta el sistema nerviós i el funcionament cerebral, la qual cosa dona lloc a dificultats en la comunicació, la interacció social i la flexibilitat del pensament i de la conducta.

Volem aprofitar per a explicar també les condicions especials en què es troben les persones amb espectre autista, ja que són un dels casos exceptuats al Reial Decret d'Estat d'Alarma pel que fa a la limitació de lliure circulació. El confinament en estos casos genera una situació d'estrés que pot derivar en conductes perilloses per a la salut, de manera que estan permeses les eixides terapèutiques, acompanyades per un adult i per breus espais de temps.

Pots escoltar l'entrevista d'Alzira Ràdio amb la terapeuta de La Nostra Veu Diana Rodrigo a https://www.ivoox.com/eixides-terapeutiques-27-marc-2020-audios-mp3_rf_49359382_1.html?fbclid=IwAR3xpbNFa1xxsZBDAJ5gnt-o5U3NKj3fQK8RiVmXazmwlzAkDqT0RZg-3tc

dia-mundia-autisme-2020-1 dia-mundia-autisme-2020-2 dia-mundia-autisme-2020-3

FacebookTwitterLinkedinRSS FeedShare on Google+

Sant Roc,6, 46600, Alzira, València

96 240 04 50   ajuntament@alzira.es

logo alzira