logotipo-alzira-roig

facebook instagram Twitter-Download-PNG Youtube Youtube

infancia pla dinfanciainfancia ciutat amiga de la infànciainfancia bustia de suggerimentsinfancia drets del xiquetinfancia consell municipaligualdad agenda dactivitats

Alzira, Ciutat Amiga de la Infància

La iniciativa de Ciutats Amigues de la Infància va ser promoguda a l’any 1996 com a part de la resolució aprovada en la segona Conferència de l’ONU sobre els Assentaments Humans, per transformar les ciutats en llocs més habitables per a tots, però, en primer lloc, per als xiquets i xiquetes.

Una Ciutat Amiga de la Infància, és una ciutat que es compromet a respectar els drets de la infància, les seues opinions, necessitats i prioritats, i que té tot açò en compte a l’hora de prendre decisions polítiques.

Tots els xiquets i xiquetes tenen dret a accedir als serveis bàsics i gaudir de les oportunitats de desenvolupament que oferix la seva ciutat. La iniciativa de Ciutats Amigues de la Infància planteja un estil de govern i una gestió urbana participativa, capaç de garantir als xiquets i xiquetes els seus drets a:

  • - Influir en les decisions que es prenguen al seu municipi.
  • - Expressar les seues opinions sobre el municipi que volen.
  • - Participar amb la seua família i comunitat en la vida social.
  • - Rebre serveis bàsics com salut, educació i protecció.
  • - Ser protegit davant l’explotació, la violència i l’abús.
  • - Passejar segur per la seua ciutat, trobar-se amb els seus amics i jugar amb ells.
  • - Tindre espais verds per a plantes i animals i gaudir d’un medi ambient no contaminat.
  • - Ser un ciutadà igual als demés, amb accés a tots els serveis, independentment del seu origen ètnic, religió, nivell econòmic, gènere o discapacitat.

* Text del fullet informatiu de Ciutats Amigues de la Infància.

 Alzira va renovar el 7 de novembre de 2014 en Guadalajara, fins el 2018, el seu reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància. Actualment l'Ajuntament està en procés de renovació del Segell CAI i ha realitzat tots els tràmits necessaris per a dita renovació.

memoria actividatats II pla diagnostic infancia

 CAI-azul

  

 

PARTICIPA!

Observatori Infantil

Els xiquets i xiquetes d’Alzira poden exercir el seu dret d’opinar i participar per mitjà de suggeriments, denúncies o propostes, que poden fer arribar a l’Ajuntament d’Alzira de dos formes distintes:

• A través d’esta web, a l’apartat de participació.

• Directament omplint les fitxes del observatori, que estan disponibles als centres educatius o al següent enllaç i entregant-les als representants del Consell Municipal de Xiquets i Xiquetes de cada centre.

 

Sant Roc,6, 46600, Alzira, València

96 240 04 50   ajuntament@alzira.es

logo alzira