logotipo-alzira-roig

facebook instagram Twitter-Download-PNG Youtube Youtube

homeloginsitemap

Loading…
  • 0

sanidad animals de companyiasanidad control de plaguessanidad desfibril.ladorsanidad ciutats saludablessanidad contacte

Mosca negra

¿Qué es la mosca negra?

foto 0012És una espècie de mosca (Simulium erythrocephalum) que prolifera i habita vora rius, canals de regadiu i aigües de muntanya, és a dir, prop de cursos d’aigua corrent.

Representa una molèstia per als humans i la resta d’animals, pel fet que les femelles necessiten ingerir sang per a realitzar el seu cicle vital.

¿Cóm és la mosca negra?

Aquests insectes són de color fosc i tenen l’aparença d’una mosca xicoteta. Són més xicotets que la mosca comuna i solen medir, generalment, entre 3 i 5 mm.

En el cap presenten el seu aparell bucal amb mandíbules finament dentades i amb un llavi en forma de trompa curta, que en les femelles estan adaptades per a poder esgarrar els teixits dels hostes i succionar la seua sang. Els mascles s’alimenten de nèctar de flors.

El tòrax és gros i de color fosc amb potes curtes. L’abdomen té nou segments visibles, de coloració no tan fosca com el tòrax.

Com he de protegir-me contra la mosca negra?

Se solen trobar en la vegetació de les riberes i prop de cursos d’aigua corrent. Són capaços de desplaçar-se fins a 20 o 30 quilòmetres.

Intenteu no anar per camps i riberes a primera i última hora del dia.

La roba han de deixar les mínimes parts del cos exposades (eviteu pantalons o faldes curtes), utilitzeu mànegues llargues i pantalons ajustats als turmells.

Utilitzar teixits grossos.

Utilitzeu locions repel•lents: el DEET i l’icaridin a concentracions iguals o superiors al 20%, no obstant consulteu el vostre metge o farmacèutic.

En qualsevol cas, en el seu ús cal tindre en compte les precaucions següents:

 •Utilitzeu el repel•lent sempre en l’exterior i en espais oberts durant el temps necessari, i compliu estrictament les instruccions d’ús, especialment el nombre d’aplicacions diàries permeses.
 •No l'apliqueu sobre talls, ferides o irritacions de la pell. 
 •No l'apliqueu en xiquets menors de 2 anys. En xiquets majors s’ha d’evitar l’aplicació sempre que siga possible i mai s’ha d’aplicar a les mans, ja que els xiquets se les porten a la boca i els ulls. 
 •No és aconsellable aplicar-los a la roba. 
 •Quan ja no siga necessari el repel•lent, s’ha de netejar la pell amb aigua i sabó. 
 •Si es presenta algun tipus de reacció en la pell s’ha de llavar la zona amb aigua i sabó i consultar un professional sanitari.

Com actuar davant la picada (mos) de la mosca negra?

Com davant de qualsevol altra picada, la primera cosa que cal fer és llavar-la amb aigua i sabó i desinfectar bé la zona de la picada. Eviteu rascar-se per a no provocar-se ferides. Si persistixen les molèsties consulteu el vostre metge sobre el tractament simptomàtic que s'ha d’utilitzar.

Més informació:

Enllaç mosca negra gva

Sant Roc,6, 46600, Alzira, València

96 240 04 50   ajuntament@alzira.es

logo alzira