logotipo-alzira-roig

facebook instagram Twitter-Download-PNG Youtube Youtube

Loading…
  • 0

Serval jqcvServal toponímia dAlziraServal saltServal voluntariatServal diccionarisServal noticiesserval contacte

Diccionaris, gramàtiques i criteris lingüístics

diccionarios x58

 

lupa 1 Diccionari Normatiu Valencià (DNV). El Diccionari Normatiu Valencià és l'obra de referència lexicogràfica de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. La present edició conté més de noranta mil entrades, i incorpora, a més, tota una sèrie d'informacions complementàries de gran utilitat per a l'usuari, com ara la transcripció fonètica de totes les paraules, la conjugació completa de tots els verbs o diverses marques d'ús per a orientar el lector sobre la correcta utilització dels mots segons els diferents àmbits lingüístics.

lupa 1 Diccionari ortogràfic i de pronunciació del valencià (DOPV). Es tracta d'una obra que, sense pretensions d'exhaustivitat, incorpora un extens cabal lèxic de més de 75.000 paraules amb informació relativa a la seua variació morfològica de gènere i nombre, especificant-ne la pronunciació en aquells casos en què l'ortografia no és transparent.

lupa 1 Optimot. És un buscador que ajuda a resoldre quasi tots els dubtes lingüístics ja que consulta diferents fonts de forma simultània (diccionaris generals, diccionaris multilingües, diccionaris terminològics, flexions verbal, fitxes lingüístiques, criteris lingüístics, nomenclàtors toponímics...).

Si no s'ha pogut resoldre el dubte lingüístic amb el cercador, es pot fer la consulta al servei d'atenció personalitzada.

lupa 1 Gran Diccionari de la Llengua Catalana (GDLC). El Gran Diccionari de la Llengua Catalana en línia, el més extens i complet de la llengua valenciano-catalana, presenta el contingut actualitzat del Gran Diccionari de la Llengua Catalana, publicat en paper el 1998 i reimprés amb revisions en diverses ocasions.

A part de tota la informació morfològica, semàntica i d'ús, el Gran Diccionari inclou l'etimologia, prefixos i sufixos, plurals irregulars, neologismes, abreviacions, estrangerismes, terminologia...).

lupa 1 Gran Enciclopèdia Catalana (GEC). La Gran Enciclopèdia Catalana és un diccionari enciclopèdic universal que té com a precedent immediat l'obra homònima en paper. Actualment la GEC digital té més de 320.000 articles (aproximadament el doble que la Gran Enciclopèdia Catalana en paper) i més de 100.000 il•lustracions (fotografies, mapes, dibuixos, etc.), a més d'alguns àudios i vídeos. Recull alfabèticament tota mena d'entrades històriques, geogràfiques, culturals, etc. de tot el món i conte un ampli diccionari de lèxic comú. 

lupa 1 Diccionari de sinònims de Softcatalà

lupa 1 Diccionari de sinònims d'Albert Jané

pdf rojo Gramàtica normativa valenciana de l'AVL

pdf rojo Gramàtica valenciana bàsica de l'AVL

pdf rojo Guia d'usos lingüístics. Aspectes gramaticals (IIFV)

pdf rojo Criteris lingüístics de les universitats valencianes

pdf rojo Criteris lingüístics de l'Administració de la Generalitat

 

TRADUCTOR I CORRECTOR SALT

lupa 1 Què es Salt.usu? Salt.usu és una ferramenta de traducció de valencià a castellà i de castellà a valencià, i de correcció de textos en valencià. Es basa en un programari lliure adaptat per la Generalitat Valenciana.

 

Sant Roc,6, 46600, Alzira, València

96 240 04 50   ajuntament@alzira.es

logo alzira