logotipo-alzira-roig

facebook instagram Twitter-Download-PNG Youtube Youtube

homeloginsitemap

Menu

Calendari de festes


REIS MAGS

5 de gener

Gran cavalcada que recorre els principals carrers i places de la ciutat. 


SANT ANTONI ABAT

Tercera setmana de gener

Carrers Hort dels Frares, Reis Catòlics i adjacents. Fogueres. Pujada per les cavalleries dels escalons de les Escoles Pies i benedicció d'animals.


LA CANDELERA

2 de febrer

En totes les parròquies i amb major esplendor, precedides de tridu, en Sant Joan Baptista, la Mare de Déu del Lluch i Santa Caterina (a la Mare de Déu de la Murta).


MARE DE DÉU DEL LLUCH

Tercer diumenge de maig

Ofrena de flors i fruits a la patrona en el seu Santuari.


MARE DE DÉU DE LA MURTA

Últim diumenge de maig

Pelegrinatge a la vall i missa romeua amb repartiment de pa beneït prop de les ruïnes del monestir dels pares jerònims.


SANT BERNABÉ, APÒSTOL

Segona setmana de juny

Partida de Sant Bernabé. Popular porrat junt amb l'ermita del sant.


SANT PERE, APÒSTOL

Última setmana de juny

Carrera Pastora, Murta i adjacents.


SANT CRISTÒFOL

Segon dissabte de juliol

Organitzades pel gremi de transportistes. Benedicció de vehicles.


SANTS BERNAT, MARIA I GRÀCIA

Del 14 al 23 de juliol

Festes patronals. Religioses amb novenari en el temple de Santa Caterina i lúdiques, patrocinades per l'Ajuntament, en diversos espais públics de la ciutat. Festivals musicals a la nit.


MARE DE DÉU DELS ÀNGELS

Primera setmana d’agost

Carrers del barri de la Vila i avinguda Lluis Suñer. Vetlades musicals.


MARE DE DÉU DEL ROSARI

Primera setmana d’agost

Una vegada cada tres anys, en les partides de Vilella, Fracà-Valletes de Bru i Cementeri.


CRIST DE LA MARE DE DÉU

Primera setmana d’agost

Raval de Santa Maria (les Barraques).


CRIST DEL RACO DE LES VINYES

Primera setmana d’agost

Partida del Racó de les Vinyes.


EL SALVADOR

Primera setmana d’agost

Muntanyeta del Salvador.


CRIST DE LA MARE DE DÉU

Primera setmana d’agost

Carrers Pau i Olivera.


CRIST DEL SAVEGÓ

Primera setmana d’agost

Partida del Xavegó.


SANT ROC

Segona setmana d’agost

Barri de la Vila i carrers adjacents al de Sant Roc.


SANT LLORENÇ, MÀRTIR

Primera quinzena d’agost

Barri de Santa Maria de Bonaire (la Graella).


SANTS BERNAT, MARIA I GRÀCIA

Primera quinzena d’agost

Urbanització Sant Bernat de la Murta.


COLÒNIA SANTA MARINA

15 d’agost

Urbanització Santa Marina de la Barraca d'Aigües Vives.


FORN DE CARRASCOSA

Segona quinzena d’agost

Cases del Forn de Carrascosa.


MARE DE DÉU DEL ROSARI

Última setmana d’agost

Partides de Vallverd, La Coma, Tisneres i Xixerà.


ÀNGEL DE LA GUARDA

Primera setmana de setembre

Plaça de la Malva i carrers adjacents. Festa dels xiquets.


MARE DE DÉU D’AIGÜES VIVES

8 al 12 de setembre

La Barraca d'Aigües Vives.


MARE DE DÉU DEL LLUCH

Segona quinzena de setembre

AAAAFestes patronals. Religioses amb novenari en el santuari. Baixada de la Mare de Déu a la ciutat. Simulacre de la troballa en el parc de les Muralles. Processoneta del matí. Balls i danses locals. Missa major i processó de retorn. 


SANT FRANCESC D’ASSÍS

Primera setmana d’octubre

Barriada de l'Alquerieta.


CRIST DELS TERRISSERS

Primera setmana d’octubre

Carrers del Dos de Maig, Terrisers i adjacents.


SANT JUDES TADEU

Última setmana d’octubre

Carrers al voltant de l'ermita en la plaça del Pont de Xàtiva.


SANTA CECÍLIA

Segona quinzena de novembre

Organitzades per la Societat Musical d'Alzira. Concerts.


SANT SILVESTRE

30 de desembre

Aniversari de l'entrada de Jaume I  Alzira. Tedèum. Processó cívica acompanyat a la bandera de la ciutat. Ofrena al monument al rei conquistador.

Sant Silvestre

 Tornar

En el mes de desembre, el dia 30, "vespra del benaurat Sant Silvestre", es commemora l'aniversari de l'entrada a la vila musulmana per les tropes silvestre1del rei Jaume I d'Aragó.

 

Les autoritats municipals presidixen la processó cívica que acompanya des de 1993 la Senyera, substituïda en 1995 per la bandera de la ciutat, després de baixar-la pel balcó la Casa Consistorial, on es custodia al llarg de l'any; inicialment, fins a la plaça de Casassús, en la qual s'alçava el monument d'Octavio Vicent commemoratiu de la mort del monarca aragonés; posteriorment s'anava als Casalicis; en l'actualitat, fins a la plaça de Sant Judes, on s'ubica el monument a Jaume I de l'alzireny Enrique Casterá, per a fer ofrena d'una corona de llorer. Després d'uns parlaments, es retorna al seu lloc habitual amb la cerimònia de costum, i se celebra d'un Ple extraordinari per a procedir a la imposició de les insígnies d'or amb l'escut de la ciutat, en les seues diverses modalitats.

En el transcurs del recorregut, es cantava en l'església de Santa Caterina el solemne Te Deum, fins que en 2007 s'inicia la itinerància per les parròquies de la ciutat, per la seua antiguitat.

MARE DE DÉU DEL LLUCH

 

Volver

 

En el mes de setembre, Alzira honra la seua patrona, la Mare de Déu del Lluch. Les festes, amb actes culturals i religiosos, arriben la màxima esplendor l'últim diumenge de setembre, festivitat de la Moreneta, quan es representa la troballa de la imatge i es ballen els balls típics d'Alzira, recuperats per l'entitat cultural la Cartutxa, i gràcies a la col·laboració del grup de danses d'Alzira.

Eixe dia, la imatge de la patrona, que ha estat a la ciutat uns dies després de ser baixada a continuació  del novenari celebrat en el seu santuari, és tornada en processó al temple de la Muntanyeta de Sant Salvador.

Més informació:

Tourist info

TOURIST INFO ALZIRA
Plaça del Regne,s /n 46600 ALZIRA
Telèfon i fax:962419551

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.


L'oficina de turisme no és responsable dels canvis d'horari i/o programació de les diferents seccions d'este programa.


 

 

Sant Bernat

 

Tornar

 

En el mes de juliol la ciutat celebra les festes majors, les dedicades als sants Bernat, Maria i Gràcia, màrtirs d'Alzira. Una doble vessant emmarca bernat1la festa. Per un costat la commemoració profana, que compta amb interessants activitats de tipus artístic, cultural i esportiu, on destaquen de manera especial els festivals musicals, que reunixen una ingent multitud en el camp d'esports Venècia. Són conegudes en tota la província i fins a Alzira s'acosten els estiuejants dels municipis costaners.

Concerts de música clàssica, festivals de pirotècnia i revetles populars completen les jornades, que en la part religiosa es viuen amb la solemnitat d'un novenari en honor dels patrons i la processó general del dia 23.

En el mes de setembre, Alzira honra a la seua patrona, la Mare de Déu del Lluch. Les festes, amb actes culturals i religiosos, arriben la màxima esplendor el tercer diumenge de setembre, festivitat de la Moreneta, on es representa la trobada de la imatge i es ballen els típics balls d'Alzira, recuperats per l'entitat cultural la Catxutxa.

Eixe dia, la Mare de Déu, que haurà estat en la ciutat per espai d'uns dies, després de ser baixada a continuació del novenari celebrat en la seua església, torna en processó al seu santuari.

BARRIS I PARTIDES

tornar

 

Descarregar LLibret 93.375 KBA Alzira, la majoria dels barris i partides que formen la ciutat tenen les seues festes pròpies, i algunes d'elles són molt antigues, ja que es van iniciar en la formació del barri.

Una de les coses que caracteritzen les barriades i partides d'Alzira és saber mantenir els seus costums i també conservar les més arrelades tradicions al llarg del temps.

Desde molt antic és coneguda la devoció per solemnizar tots els anys en honor als seus patrons i protectors de cada barri al llarg dels mesos de juny, juliol, agost, setembre, i octubre. 

Les 22 festes que se celebren estan agrupades en una sola entitat anomenada Junta Coordinadora de festes de Barris i Partides, que té la finalitat de coordinar-les i representar-les. El seu objectiu és el d'informar i donar a conèixer al major nombre de persones possible, estes festes que ens ajuden a mantenir present els nostres orígens i tradicions, les quals seguixen vives per a un gran col·lectiu de persones que, any a any, van fent camí i creant la seua pròpia història.

 

Sant Roc,6, 46600, Alzira, València

96 240 04 50   ajuntament@alzira.es

logo alzira