logotipo-alzira-roig

facebook instagram Twitter-Download-PNG Youtube Youtube

ss cita prèviass contacta amb nosaltresss consell municipalss generalitat valencianass mapa de la infànciass tràmits i procediments

UPC

UNITAT DE PREVENCIÓ COMUNITÀRIA CONDUCTES ADDICTIVES


 

QUÈ ÉS LA UPC?


És un recurs municipal acreditat i subvencionat per la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana.

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) realitza actuacions amb la finalitat d'evitar o reduir l'ús i/o abús de drogues i els problemes associats, així com de promoure hàbits de vida saludables i una cultura de salut que incloga el rebuig al consum de drogues i altres addiccions.

Les actuacions de caràcter preventiu es desenvolupen en l'àmbit escolar, familiar, comunitari i altres susceptibles d'accions preventives.

- En l’àmbit escolar:


 

  • Promoure accions i programes preventius als centres educatius, en el quals s'implica tant l'alumnat, com altres agents educatius.
  • Informar, assessorar i donar suport als equips docents en matèria d'addiccions, estratègies de prevenció i detecció precoç d’estes.

 

- En l’àmbit familiar:


 

  • Informar, assessorar i donar suport a les famílies en matèria d'addiccions. Derivació, si és el cas, a altres recursos assistencials.
  • Dotar la família dels recursos necessaris per afrontar la problemàtica amb els seus fills/es en relació a l'ús/abús de drogues i altres conductes addictives.
  • Escola de Pares i Mares.

 

- En l’àmbit comunitari:

 


 

  • Sensibilitzar la població en el tema de les addiccions, així com en la importància de la detecció i la intervenció precoç.
  • Programa d'atenció a població amb consums incipients o en situació de risc, especialment adolescents.


Dades de contacte:UPCCA Alzira
C/ Rambla, s/n
Telèfon:  96 245 59 26, cal sol·licitar cita prèvia.

 

 


 

Sant Roc,6, 46600, Alzira, València

96 240 04 50   ajuntament@alzira.es

logo alzira