logotipo-alzira-roig

facebook instagram Twitter-Download-PNG Youtube Youtube

Loading…
  • 0

patrimonio calendari municipalpatrimonio guia gastronòmicapatrimonio la ribera del xuquerpatrimonio guia virtual dalzirapatrimonio exposicionspatrimonio senderismepatrimonio valencia terra i marpatrimonio parcs naturalspatrimonio turismepatrimonio centre BTT de la ribera

EXPOSICIONS


 EXPOSICIONS 


 

En este museu podràs trobar exposicions al llarg de tres plantes, en les quals descobriràs unes exposicions amb naturalesa permanent i d'altres temporals.

 

PLANTA BAIXA

El MUMA compta amb una consergeria i un directori només travessar la seua porta principal. A més a més, també en esta primera estança és on es pot observar un paviment antic i els testimonis dels seus murs originals. La planta baixa del edifici conté, també, un pati i una botiga.


El recorregut comença a la Sala d'Audiovisuals, que exposa, segons els períodes, vídeos temàtics d'Alzira. Al seu costat, una maqueta ens mostra "l'Illa del Xúquer", la Vila, arrel de la ciutat actual.


La visita continua per la Sala del Mur Islàmic, que conté, efectivament, un mur del segle XII-XIII de decoració interessant, que va ser descobert en unes excavacions arqueològiques.


El distribuïdor central, situat al costat de l'escala i l'ascensor principal, dóna pas al recorregut pel MUMA, i amb això, al recorregut per la història, cultura i societat d'Alzira. Allà mateix es troben dos sales destinades a exposicions temporals i un monitor que facilita la informació, actualitzada periòdicament, del MUMA, d'Alzira i altres dades d'interés local per a l'usuari.

 

PRIMERA PLANTA

 

A la primera planta, la Sala Sucro ofereix una visió reforçada amb materials arqueològics del municipi i la comarca de la Ribera Alta, de l'evolució històrica d'Alzira.

 

SEGONA PLANTA

 

A la segona planta s'ubiquen la Sala Teodor Andreu, que mostra la col·lecció pictòrica d'este pintor i artista alzireny, seguidor del luminisme impressionista de Joaquim Sorolla.

 

També trobem a la segona planta la Cambra, que ofereix al públic una sèrie d'obres pictòriques amb temàtica variada, i la Sala de Noves Tendències, a més de l'oficina per a la gestió i atenció d'usuaris, una biblioteca especialitzada i un arxiu documental i fotogràfic on el personal investigador pot consultar les fonts per a l'elaboració de treballs.
 

L'ampliació del MUMA arriba fins a la Casa d'Alòs, situada al carrer Santa Llúcia núm. 4, prop de la seu principal, que es destinarà a contindre els fons etnològics.

 

 

Sant Roc,6, 46600, Alzira, València

96 240 04 50   ajuntament@alzira.es

logo alzira