logotipo-alzira-roig

facebook instagram Twitter-Download-PNG Youtube Youtube

Loading…
  • 0

patrimonio calendari municipalpatrimonio guia gastronòmicapatrimonio la ribera del xuquerpatrimonio guia virtual dalzirapatrimonio exposicionspatrimonio senderismepatrimonio valencia terra i marpatrimonio parcs naturalspatrimonio turismepatrimonio centre BTT de la ribera

EXPOSICIONS PERMANENTS


 EXPOSICIONS PERMANENTS 


 

SALA SUCRO

 

A la primera planta, la Sala Sucro ofereix una visió, reforçada amb materials arqueològics del municipi i de la comarca de la Ribera Alta, de l'evolució històrica d'Alzira:

 

-durant l'etapa prehistòrica, podem identificar els primers assentaments humans a través de les restes d'indústria lítica trobades en diversos jaciments de la zona, a més d'indústria òssia, elements d'adorn i altres elements com eines de treball.

 

-en l'antiguitat, amb la cultura iberoromana, s'evidencien amb claredat contactes locals amb altres punts de la Mediterrània i la Península Ibèrica, com mostra la cultura material trobada.

 

-amb l'inici de l'Edat Mitjana, el nostre territori va quedar sumit sota la dominació islàmica, que duraria fins al segle XIII i que, per tant, deixaria la seua empremta, com podem observar a través de les abundants troballes arqueològiques.

 

Va ser l'any 1242, quan l'Alzira musulmana "Al-Yazirat Suquar" es va rendir davant el rei Jaume I, per donar inici així a l'etapa de domini cristià. En la mateixa planta, seguim després per la Sala de l'Apostolat i la Sala E. Núñez, on continua el recorregut cronològic cultural fins als segles XVIII-XIX.

 

 

SALA TEODOR ANDREU

 

A la segona planta s'ubiquen la Sala Teodor Andreu, que mostra la col·lecció pictòrica d'este pintor i artista alzireny, seguidor del luminisme impressionista de Joaquim Sorolla.

 

 

CAMBRA DELS PINTORS CONTEMPORANIS

 

En este espai trobem la Cambra, que ofereix al públic una sèrie d'obres pictòriques amb temàtica variada, i la Sala de Noves Tendències, a més de l'oficina per a la gestió i atenció d'usuaris, una biblioteca especialitzada i un arxiu documental i fotogràfic on el personal investigador pot consultar les fonts per a l'elaboració de treballs.
 

L'ampliació del MUMA arriba fins a la Casa d'Alòs, situada al carrer Santa Llúcia núm. 4, prop de la seu principal, que es destinarà a contindre els fons etnològics.

 

 

Sant Roc,6, 46600, Alzira, València

96 240 04 50   ajuntament@alzira.es

logo alzira