logo-ajuntament-alzira-529x90

facebook instagram Twitter-Download-PNG Youtube Youtube

Menu

Alzira augmenta el Programa d’Horts Socials a la Muntanyeta.

El regidor de Medi Ambient, Agricultura i Consum, Pep Carreres, va visitar els terrenys municipals que acolliran les noves parcel·les d’horts urbans. La nova zona social es troba als terrenys  de l’Hort de Ros de la Muntanyeta. 
 
La recuperació de terrenys i la posada en producció de sòl agrícola és un dels objectius del programa. En esta etapa, l’Ajuntament d’Alzira posarà a l’abast de la ciutadania prop de 3.000 m2.  En estos terrenys està prevista la creació de prop de 30 parcel·les destinades al cultiu ecològic. La recuperació d’espais agrícoles com a horts urbans evita la degradació dels terrenys, ajuda a la creació d’una producció d’autoconsum i lluita contra el canvi climàtic.
 
L'àrea permet l’organització d’activitats de caire educatiu, ambiental, lúdic i social al voltant de la recuperació i manteniment de l’agricultura respectuosa amb el medi ambient. Fomenta la participació ciutadana i incrementa l'autosuficiència alimentaria al mateix temps que es presenta com una alternativa cultural i d’oci a favor del desenvolupament sostenible i la recuperació de les tradicions agrícoles.
 
El projecte compta amb una ajuda de 13.261,18 € provinent del Programa d’Horts Socials del Servei de Medi Ambient de la Diputació de València, inversió necessària per a l'adequació de les parcel·les, la dotació de subministrament d’aigua i el condicionament de la zona de serveis. L’Ajuntament té previst començar les actuacions en els pròxims dies. Des de la Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Consum d’Alzira volem animar la ciutadania a participar en el projecte. 
  
Alzira, 11 de febrer de 2015
 
IMG 8803 1`    IMG 8809 1
FacebookTwitterLinkedinRSS FeedShare on Google+

Sant Roc,6, 46600, Alzira, València

96 240 04 50   ajuntament@alzira.es

Ajuntament d'Alzira