Menu

Finalitza l’acció formativa de cuidadors familiars 2017

Alzira, 1 de desembre del 2017. Des de l'any 2013 la Unitat Municipal d'Atenció a la Dependència, dins de la Regidoria de Serveis Socials, té assignades les competències relatives a programació, organització i impartició de l'acció formativa destinada als cuidadors no professionals. Fins al moment s'han desenvolupat cinc edicions amb una participació total de 140 familiars i persones de referència.

La finalitat del curs se centra en l'adquisició de coneixements per a poder desenvolupar les tasques de cuidador, nocions sobre la normativa d'aplicació, exposició i estudi dels drets de ciutadania, compartir experiències sobre el seu paper i generar xarxes de suport personal i social. S'ha d'assenyalar la importància de les xarxes i connexions personals i socials que s'han derivat de la formació portada a terme durant estos anys, facilitant la participació en associacions, entitats i grups de caràcter informal per evitar d'esta forma l'aïllament social en què viuen moltes persones i famílies dependents

Els diferents mòduls han estat impartits per Eva Celaya, infermera; Ángel Martínez, psicòleg clínic; Albi Rosell, psicòleg de l'Ajuntament de l'Alcúdia; Sandra Casas, advocada especialitzada en l'atenció de persones dependents; Marisa Escriba, de l'ONG Norte Perdido; Elena Aroca, de l'associació Afaradem; Ana Iborra, coordinadora del Centre de Participació Ciutadana; Ana Berja, fisioterapeuta i auxiliar d'infermeria i Irene Estrada, psicòloga i treballadora social.

Cal destacar la bona disposició dels participants en integrar a totes les persones en les sessions del curs, amb independència de la seua procedència o condició.

La regidora de Serveis Socials, Marina Mir, ha valorat molt positivament el desenvolupament del curs d'enguany així com ha manifestat que "seguirem apostant per estos cursos que, d'una banda donen una formació específica per als que tenen al seu càrrec persones dependents i d'altra ajuden a crear una espècie de "xarxa respir" on es fomenta el vincle entre cuidadors que estan en una situació similar".

Curs cuidadors 2017

FacebookTwitterLinkedinRSS FeedShare on Google+