logotipo-alzira-roig

facebook instagram Twitter-Download-PNG Youtube Youtube

Menu

La Generalitat invertirà 200 milions d'euros en la construcció i rehabilitació de seus judicials

Pla d'Infraestructures

La Generalitat invertirà 200 milions d'euros en la construcció i rehabilitació de seus judicials

El president ha recalcat que la ciutadania deu tenir l'accés a una justícia eficient i "en igualtat de condicions"

La consellera ha destacat la partida de 53 milions per a la construcció d'una Ciutat de la Justícia a Alacant

València (10.07.18). La Generalitat invertirà 200 milions d'euros en la construcció i rehabilitació integral de seus judicials, així com en mesures d'eficiència energètica i en la millora de la seguretat i el manteniment dels edificis.

Així ho han explicat el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Justícia, Administració Pública i Reformes Democràtiques, Gabriela Bravo, en la presentació del Pla d'Infraestructures Judicials per a la Comunitat Valenciana.

Aquest pla, segons ha assenyalat la consellera, pretén impulsar un sistema de justícia "modern, sostenible, segur, eficient i eficaç" mitjançant el foment d'unes infraestructures "dignes".

El cap del Consell, així mateix, ha posat èmfasi en la necessitat de "reparar els drets a través de la inversió", i alhora ha assenyalat la importància que la ciutadania tingui l'accés "en igualtat de condicions" a una justícia "eficient".

Aquest pla d'inversions per al període 2017-2021 té, com ha explicat Puig, tres objectius. D'una banda, dotar la ciutadania d'una atenció "digna", ja que com ha recordat, un milió de persones es troben afectades per processos judicials a la Comunitat Valenciana.

D'altra banda, el pla pretén, en paraules del president, "cosir l'administració de justícia" perquè "el territori no marqui la diferència" de l'atenció, així com dotar els professionals de "mitjans dignes" per realitzar-la.

D'entre les mesures del pla, tant Puig com a Bravo han incidit en la partida de 53 milions d'euros destinada a la construcció de la Ciutat de Justícia d'Alacant. En aquest sentit, la consellera ha qualificat de "inconcebible" que la segona ciutat de la Comunitat Valenciana encara no disposi d'una ciutat de la justícia.

Puig, a més, ha assegurat que el Consell considera "prioritàries" les polítiques judicials. Així, ha recordat que el pressupost de 2018 dedicat a la justícia ha estat el més alt de la història, un 22% superior al del 2015, que s'han incrementat els plans de reforç de personal en un 190% respecte a aquest any també o que s'ha implantat un nou model de justícia gratuïta i les oficines d'atenció a les víctimes.

'La nova cara de la justícia'

El pla, que porta per títol 'La nova cara de la justícia', planteja la construcció de noves seus judicials a Alacant, Gandia (jutjat i fiscalia), Torrent, la Vila Joiosa, Mislata, Oriola, Sueca, Alzira, Llíria i Xàtiva, així com la rehabilitació integral de les seus del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, i els jutjats de Benalúa a Alacant, Ontinyent, Nules, Vinaròs i Torrevieja.

Concretament en el cas d'Alzira es destinarà una inversió de 14 milions d'euros per a la construcció del Palau de la Justícia, que albergarà als 7 jutjats i la seu de Fiscalia ara repartits en tres edificis. El projecte es licitarà el pròxim mes d'agost i la finalització de l'obra es preveu per al març de 2020. L'alcalde d'Alzira, Diego Gómez, present en l'acte de presentació assegura que "Es tracta d'una infraestructura molt necessària donades les condicions que tenen les actuals seus judicials i demandada des de fa molts anys. Aquest projecte servirà per millorar el servei a la ciutadania i les condicions laborals dels professionals de la justícia".

A més, amb Pla d'Infraestructures Judicials per a la Comunitat Valenciana es dedicaran més de 13 milions per a millores en els sistemes de seguretat i el manteniment.

En total, com ha explicat Gabriela Bravo, s'intervindrà en una de cada quatre seus judicials, i en més del 60% si es tenen en compte també les actuacions en matèria d'eficiència energètica.

FOTO 2 PLAN INFRAESTRUCTURAS JUDICIALES

FacebookTwitterLinkedinRSS FeedShare on Google+

Sant Roc,6, 46600, Alzira, València

96 240 04 50   ajuntament@alzira.es

logo alzira