logotipo-alzira-roig

facebook instagram Twitter-Download-PNG Youtube Youtube

Menu
Loading…
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

cijeimaeducacionpatrimonioigualtatvalservalservicios-sociales

Presentació

Elena BastidasL’Àrea de Benestar Social és una de les grans àrees d’actuació municipal.


A ella estan adscrites totes les actuacions que des de l’Ajuntament s’escometen en matèria de cultura, educació, esports, festes, joventut i infància, turisme, servicis socials i polítiques d’igualtat.


A continuació, procuraré fer una breu exposició, i comentaré alguns aspectes significatius d’esta Àrea, amb independència que esta informació puga ser consultada i coneguda amb detall a través de cada un dels llocs web específics o subwebs que la conformen (Educació, Oficina d’Informació Juvenil, Escoles Infantils Municipals, Igualtat, Serval, etc.).


L’Ajuntament d’Alzira concep el Benestar Social des d’un punt de vista ampli, comprensiu de multitud de facetes que enriquixen la qualitat de vida dels ciutadans. Per això, a més de les polítiques de protecció social i ajuda als sectors desfavorits, pròpies dels servicis socials municipals, el Benestar Social aspira a una formació integral del ser humà i a la satisfacció de les seues aspiracions intel•lectuals, físiques i culturals.


Això té el seu reflex en una programació estable i diversa de representacions teatrals, de música i dansa, d’exposicions de pintura, escultura, fotografia i multitud de manifestacions artístiques, tant en el Gran Teatre i Casa de la Cultura com en el recentment inaugurat Museu Municipal (MUMA).


Mereix una menció especial l’especial rellevància que han adquirit els Premis Literaris Ciutat d’Alzira, un referent en el panorama literari de la nostra cultura, als quals en estos últims anys hem incorporat el Premi de Poesia Ibn Jafadja i el Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca.


L’activitat festiva i d’esplai, manifestació de l’alegria i vitalitat dels alzirenys, resulta especialment rellevant en comptar Alzira amb 35 comissions falleres, la segona ciutat fallera després de València, i en estar declarades les nostres falles Festes d’Interés Turístic Nacional. També la Setmana Santa alzirenya està declarada Festa d’Interés Turístic Nacional, amb un total de 20 confraries, agrupades en la Junta de Germandats i Confraries de Setmana Santa.


Per a acabar este breu esbós festiu de la ciutat, he de mencionar també les nostres festes patronals de Sant Bernat en el mes de juliol, les festes de la Mare de Déu del Lluch al setembre, a la Coordinadora de Festes i Partides de Barri que agrupa a més de 20 comissions festives, la festa de Moros i Cristians, la Murta, etc.


En el camp de l’activitat física i l’esport hem propiciat una arrencada extraordinària en estos últims anys amb la inauguració i posada en funcionament de la Ciutat Esportiva que porta el nom del nostre tetracampió del món de motociclisme Jorge Martínez Salvador Aspar, amb una superfície entorn dels 100.000 metres quadrats i que ja té en funcionament dos camps de futbol, un camp de rugbi, la pista d’atletisme, pistes de pàdel i un circuit de cross.


Tot açò a més de la piscina coberta i la piscina descoberta gestionades per la societat anònima municipal Instal•lacions Esportives Alzira S.A. i els des de fa temps ja existents Camp de Venècia, Camp de Futbol Lluís Suñer, Palau dels Esports i els poliesportius Fontana Mogort i Pérez Puig.


En el terreny educatiu la nostra aposta és innovadora i amb vocació d’integració, complementària i col·laboradora amb els programes educatius de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana. Mostra d’això són: els dos Programes de Qualificació Professional Inicial que s’estan gestionant i impartint, dirigits a jóvens amb dificultats d’escolarització per a preparar-los i procurar-los una formació professional; les 172 places escolars de les Escoles Infantils Municipals, dirigides a xiquets de fins a tres anys, de les quals 66 corresponen a l’Escola Infantil Llepolies que vam inaugurar en el 2004, per atendre la gran demanda social d’este servici; i les beques de menjador escolar que abasten l’alumnat dels col·legis concertats i dels nivells d’educació infantil dels Centres públics que no cobrix la convocatòria de la Conselleria d’Educació, deseplegant així el principi d’igualtat d’oportunitats i drets de la nostra població escolar. A açò cal afegir, pel seu significatiu impacte en el nivell d’ensenyança de la localitat, la inauguració recent i posada en funcionament del nou institut de Tulell i el nou centre públic d’educació infantil i primària Gloria Fuertes.


Els servicis socials són una de les apostes prioritàries de l’Ajuntament d’Alzira. A més d’un ampli desplegament de recursos humans i una descentralització per barris que acosta l’atenció social a la ciutadania, en estos últims anys hem realitzat un colossal esforç d’inversió i de gestió que ha suposat l’obertura de la Residència de Tercera Edat i Centre de Dia de l’avinguda de la Mediterrànea, que junt amb les 50 places residencials ja existents de la Residència Municipal de Persones Majors del carrer Guerriller Romeu, ha suposat l’aportació total al municipi de 130 places públiques d’atenció residencial i 30 places públiques de centre de dia.


Concloc amb una breu referència a la inauguració de l’Oficina Tourist Info en 2004 i la declaració d’Alzira com a municipi turístic en 2006, l’obertura en 2009 de l’oficina de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) de la Ribera, que acosta els seus servicis als jóvens de la comarca, i la pròxima inauguració de la Biblioteca Municipal, que serà una de les més modernes i millor equipades de tota la Comunitat.


L’amplitud i dimensió de l’Àrea de Benestar Social m’impedix fer en esta presentació un relat més minuciós de totes les seues activitats i recursos emprats. Podríem parlar també del Pla d’Igualtat entre Hòmens i Dones 2009-2012, de les actuacions de restauració i recuperació del patrimoni historicoartístic… però per a no cansar el lector reitere la meua remissió a les distintes pàgines web específiques i als propis servicis i oficines municipals.


Desitge que tant els meus veïns com totes aquelles persones que ens puguen visitar, disfruten, naturalment dins del marc legal i drets que els assistisquen, dels recursos socials i culturals que posem amb grat a la vostra disposició.Elena Bastidas Bono
Alcaldessa d’Alzira

 

Sant Roc,6, 46600, Alzira, València

96 240 04 50   ajuntament@alzira.es

logo alzira