logotipo-alzira-roig

facebook instagram Twitter-Download-PNG Youtube Youtube

Loading…
  • 0

agenda cultural SERVEIS JOVENTUT-01  contacte SERVEIS JOVENTUT-02 en clau jove SERVEIS JOVENTUT-03  enllaços dinteres SERVEIS JOVENTUT-11 facebook SERVEIS JOVENTUT-09  ivaj SERVEIS JOVENTUT-05  twitter SERVEIS JOVENTUT-08 instagram SERVEIS JOVENTUT-10

HISTÒRIA

 

LES ESCOLES PIES

 

Els Pares Escolapis ensenyaven gratuïtament. A canvi se’ls havia d'oferir allotjament, manutenció, les aules i el material necessari per a exercir la seua labor.

 

L’Ajuntament d’Alzira va tenir prompte interés en portar-los a la ciutat i va començar les diligències oportunes. En acordar-se la realització de l’edifici es van emetre accions per valor de 50 pessetes, que van ser adquirides pels mateixos alzirenys. 

 

Finalment l’edifici fou inaugurat en gener de 1878.

 

Actualment es troba destinat a la Casa de la Cultura i en ell podem trobar tant departaments d’atenció al públic com ara la Biblioteca, la Agència de Lectura Infantil o el Centre d’Informació Juvenil, com d'altres serveis i infraestructures: la ràdio municipal Alzira Ràdio, l’auditori, les sales d’exposicions, el pati porticat i aules per a tallers.

 

EL CENTRE D’INFORMACIÓ JUVENIL

 

El CIJ no sempre ha estat ubicat a la Casa de la Cultura. En els seus inicis, per l’any 1986, es trobava a l'edifici de l’Ajuntament.

 

Com que el CIJ havia de ser utilitzat pels jóvens, prompte es va vore la necessitat de donar-li un altra ubicació, amb un accés més directe i més relacionat amb altres departaments de caràcter social i cultural, i no de caràcter administratiu.

 

Així, va ser l’any 1987 quan va ocupar un lloc a la planta baixa de la Casa de la Cultura i, malgrat que ha canviat d’ubicació, és en esta on es troba actualment.

Sant Roc,6, 46600, Alzira, València

96 240 04 50   ajuntament@alzira.es

logo alzira