L’Ajuntament d’Alzira millorarà els senders del paratge natural municipal de la Murta gràcies a les ajudes REACCIONA Espais Naturals de la Diputació de València

24 juliol 2023– L’Ajuntament d’Alzira, mitjançant la concessió d’una subvenció per a la millora i gestió dels espais natural municipals de les línies d’ajuda REACCIONA de la Diputació de València, realitzarà l’execució dels treballs per a la millora i adequació del senders; SL-CV 81 (Senda botànica per la vall de la Murta), PR-CV 334 (Senda de la Creu del cardenal) i PR-CV 335 (Senda del Cavall Bernat, itinerari panoràmic).

Gràcies a aquest finançament concedit per la diputació de València, a partir del mes de setembre d’aquest any es treballarà en la millora dels 3 senders, definint-se i executant-se baix les directrius tècniques que marca la normativa vigent i la Federació d’esports de muntanya i escalada de la Comunitat Valenciana. Aquesta actuació s’integra dins del pla de restauració, millora i actualització de la xarxa de senders del paratge natural municipal “Murta i Casella”, sent el propòsit fonamental d’aquest conjunt d’intervencions la recuperació de la qualitat dels senders del paratge per tal de millorar l’experiència i la seguretat dels senderistes i visitants i l el trànsit i l’impacte del pas de les persones del nostre paratge natural municipal.

Aquesta acció suposarà una inversió total de fins a 39.724,30 €, i bàsicament constarà de les següents unitats d’obra;

• Obertura de la vegetació en els trams més tancats del recorregut del senders.
• Canvi de tota la senyalística vertical i interpretativa. Tot el mobiliari instal•lat es fabricarà amb plàstic reciclat i reciclable, aquest material destaca per la seua major durabilitat, resistència i mínim manteniment posterior. Aquest material és molt similar visualment a la fusta i destaca pel seu mínim manteniment i la seva major durabilitat, inert a la degradació ambiental, higiènic, fàcil de netejar i anti-grafitti.
• Renovació dels panells informatius al llarg del recorregut del senders.
• Renovació de les marques de seguiment dels senders.