Alzira acollirà dissabte la VI Fira d’Associacions en el denominat “Dia Jove”

La regidora de Joventut, Ana Alarcón, la presidenta del Consell de la Joventut d’Alzira, Mayte Navarro, i la tècnica de Joventut, Maite Vives, han presentat la VI Fira d’Associacions que se celebra este dissabte, 25 d’octubre, a la localitat. Enguany, com a novetat, presenta dos ubicacions, la Plaça Major i el Recinte Firal.

Alarcón ha manifestat durant la seua intervenció: “un any més, organitzem esta Fira, que ja està més que consolidada a la ciutat i que és una bona oportunitat perquè les diferents associacions d’Alzira es donen a conéixer i mostren la seua oferta a jóvens i a tot aquell que vullga saber les activitats que realitzen. A més, enguany i baix el lema “Dia Jove”, anem més enllà i ampliem l’oferta amb un espai de multiaventura en el Recinte Firal, per a donar cabuda a totes aquelles activitats que ens demandaven els jóvens i que no podíem dur a terme per falta d’espai. El fi de festa el posarà la xaranga local la Fúmiga, per a finalitzar un Dia Jove del qual cada any participa molta més gent d’Alzira i de la comarca”.

26 associacions, col·lectius i entitats participen d’esta Fira amb els seus estands, que estaran ubicats en la Plaça Major d’11 a 14 hores. A més, com és habitual, es duran a terme tallers i diferents actuacions, desfilades i exhibicions.

La novetat d’enguany, respecte a les edicions anteriors, és que el Recinte Firal acollirà, de 16:30 a 19:30 hores, l’espai de Multiaventura Urbana, dirigit a jóvens a partir de 12 anys. Les activitats que es duran a terme en este recinte, de forma gratuïta, són rocòdrom, tirolina, paintball urbà, futbolins i tenis de taula. Les inscripcions per a participar en el paintball, rocòdrom i tirolina han de realitzar-se en el Centre d’Informació Juvenil (c/Escoles Pies, 4- 1a planta) o el mateix dia de l’activitat. Els interessats a participar d’estes activitats, d’entre 12 i 18 anys, han de presentar una autorització del pare/mare o tutor, que es pot arreplegar en el CIJ i s’entregarà en el CIJ o abans de realitzar l’activitat.

Tallers i estands

Taller d’anells (ADISAPC CO la Ribera)

Taller de cal·ligrafia àrab i degustació de te morú (Associació Noves Generacions Hispanomarroquís)

Manualitats (Centre d’Informació Juvenil)

Taller d’henna (Comunitat Centre Islàmic ANOUR)

Taller de creativitat i expressió emocional a través de l’art el Árbol Doble-Pallasenda)

Mostra dels programes, exposició i realització de treballs en directe (Escola Municipal d’Arts Plàstiques d’Alzira)

Taller de manualitats i jocs infantils (Fundació CEPAIM, Convivència i Cohesió Social)

Informació dels programes i carnets de l’IVAJ. GVA JOVE la Ribera

Taller de globus i Angry Birds (Joves amb Compromís)

Tallers diversos (Júniors MD la Encarnación)

Fes la teua proposta al Govern municipal (NNGG del PP Alzira)

Manualitats del món i teteria Al-Jazira (Peus Nus: Associació de Danses Ètniques)

Actuacions, desfilades, jocs i exhibicions

11:30 hores. Classes d’exhibició de tenis (Centre Esportiu- Club Tenisquash Alzira)

12 hores Danses diverses (Nuga Egyptian Dance School)

12:15 hores. L’Harem d’Al-Jazira: dansa oriental, tribal i Bollywood. (Peus Nus: Associació de Danses Ètniques)

12:45 hores. Desfilada de Moros, Cristians i Contrabandistes-Bandoleres (Associació Cultural Moros i Cristians la Vila d’Alzira)

13 hores. Mostra de Folklore i Danses Valencianes (Grup de Danses Alzira)

16 a 18 hores. Gimcana (Júniors MD la Encarnación)

23 hores. Fumijove. La Fúmiga en directe.

Col·lectius participants

ADAFIR, ADISPAC CO la Ribera, AFARADEM, AJEV, ASARI, Associació Comarcal Pro-Discapacitats PROSUB, Associació Cultural Moros i Cristians La Vila d’Alzira, Associació Noves Generacions Hispanomarroquí, Centre d’Informació Juvenil Alzira, Centre Esportiu- Club Tenisquash Alzira, Comunitat Centre Islàmic ANOUR, Consell de la Joventut Alzira, Cooperació Internacional, el Árbol Doble-Pallasenda,  Escola Municipal d’Arts Plàstiques d’Alzira, Fundació CEPAIM Convivència- i Cohesió Social,  Grup de Danses Alzira,  IVAJ. Generalitat Jove, Joves amb Compromís, Júniors MD la Encarnación, La Fumiga Xaranga, Noves Generacions del PP Alzira, Nuga Egyptian Dance School, PAH Ribera Alta, Peus Nus Associació de Danses Ètniques i Grup Què Fem?

IMG-20141021-WA0002