Alzira acull l’exposició fotogràfica multidisciplinària “L’allioli de Maria”

Alzira, 6 d’abril 2017.- La Sala d’Exposicions de la Casa de la Cultura d´Alzira inaugura divendres 7 d’abril a les 8 de la vesprada “l´Allioli de Maria”, que estarà disponible fins al 12 de maig. La mostra ja té un any de recorregut per diferents galeries, museus i sales d´exposicions amb resultats que han superat els 12.000 visitants des que es va iniciar.
 
“L’allioli de Maria” és el títol d’una proposta de fotografia digital multidisciplinar que interelaciona distintes modalitats artístiques. Pintura, escultura, disseny i producció de vestuari es barregen amb el fi d’abordar alguns conceptes que conformen el fil conductor de la sèrie fotogràfica com són l’erotisme, misticisme, l’oposició entre el bé i el mal i el mediterrani representat per dos elements habituals de la nostra cultura gastronòmica com són l’oli i l’all. La figura de la dona en diversos estats vertebra tota la mostra servint de suport per a la visualització de la temàtica. dones sensuals, misterioses, deïficades, sinistres, somiadores, creadores, dolces, poderoses…donen vida als conceptes objecte de reflexió de l’exposició.
 
A més del producte fotogràfic final, la mostra inclou tots els elements artístics i disciplines que han intervingut o formen part del procés de creació elaborats pels artistes i professionals molt vinculats a la cultura mediterrània.
 
La fotografia és obra de Jordi Piris que és, al mateix temps, el director i coordinador del projecte. Piris desenrotlla la seua activitat principalment en la fotografia d’autor, editorial i la docència. Així mateix, ha estat membre integrant a diversos jurats de concursos i certàmens d’audiovisuals, fotografia, guions i curtmetratges.
 
Pel que fa a les pintures que formen part de l’escenografia, són obra de l’artista plàstica Carme Signes, autora reconeguda amb diversos premis i que compta amb prop d’una desena de col•leccions públiques i privades.
 
Elena Martí i Jesús Martín-Lorente són els autors de les escultures. Elena Martí destaca per la seua participació en projectes d’Art en la Natura; membre integrant del grup d’artistes d’OPEN NATURA presents el passat mes d’octubre a la Murta. Jesús Martín-Lorente és un escultor autodidacte que treballa ferro, alumini, acer o pedra. En el projecte també ha intervingut el prestigiós artista faller José Lafarga vinculat al món de les falles des de fa 25 anys. 
 
Jessica Muñoz ha estat l’autora del disseny i producció de l’impressionant vestuari que porten les models aconseguint la materialització dels conceptes. 
 
cartell expo Alzira OK