Alzira celebra, un any més, el Dia de l’Arbre

Un any més Alzira celebra el Dia de l’Arbre, el 31 de gener, i ho ampliarà al llarg del mes de febrer. L’activitat consistirà en la plantació d’arbres en diversos espais de la ciutat els dos primers caps de semana de febrer amb la col·laboració de les associacions veïnals.


Després d’haver realitzat l’acció d’arrancar arrels d’arbres presents en escocells, donem pas a la plantació d’arbres com acció necessària per a garantir el futur de la infraestructura verda urbana.


Es plantaran al voltant de 50 arbres de diferents espècies en funció del carrer i de l’espai, sempre jugant amb la biodiversitat vegetal i garantint la pervivència d’espècies de caràcter autòcton i espècies més utilitzades en jardineria urbana.


L’arbre urbà és un element imprescindible en el paisatge i la vida de les ciutats, i com a tal ha d’apreciar-se el seu valor, per això des de la regidoria de Serveis Urbans s’aposta per una ciutat verda, ja que està demostrat que pal·lia l’estrés i la depressió, ajuda a combatre les malalties respiratòries, augmenta l’activitat física i també facilita la interacció social.


Les dates són: el 4 de febrer al parc de les Basses, el dissabte 10 en el Balcó de la Ribera Família i per a finalitzar el diumenge 11 en la urbanització del Racó.


El regidor de Serveis Urbans, Fernando Pascual ha destacat que “Amb esta activitat es busca la implicació de la ciutadania, fent-los partícips del respecte i l’atenció que s’ha de tindre cap a l’arbratge urbà. A més, el principal objectiu de celebrar el mes de l’arbre és recordar i destacar l’enorme importància que els arbres tenen en les nostres vides i en la conservació de la natura, per a crear consciència sobre la cura dels recursos provinents d’esta font natural”.