Alzira forma als seus treballadors i treballadores per a l’ús de desfibril·ladors

Els desfibril·ladors semiautomàtics externs s’ubicaran pròximament en instal·lacions municipals
 
Alzira, 9 de juny del 2017. L’Ajuntament d’Alzira inicia un curs de formació inicial SVB, Suport Vital Bàsic, en el qual participaran 40 treballadores i treballadors de l’Ajuntament, per a l’ús dels desfibril·ladors semiautomàtics externs que s’ubicaran en les instal·lacions municipals de la piscina municipal coberta, poliesportiu Jorge Martínez Aspar, poliesportiu Fontana Mogort, Gran Teatre, Casa de la Cultura, Trinquet, Policia Local (portàtil) i la CLAU. El curs començarà este mes de juny i tindrà una durada de quatre dies.
 
Segons Ivan Martínez, regidor de Funció Pública: “L’Ajuntament d’Alzira, dins el seu pla per fer una ciutat saludable, instal·larà set desfibril·ladors fixos i un altre mòbil, per a ús públic en cas d’alguna emergència. De fet, quan hi ha una aturada cardíaca, un metge fent un massatge pot recuperar un 5% dels pacients, mentre que qualsevol persona amb un d’estos desfibril·ladors pot arribar a salvar el 75%. És per això que la formació per a utilitzar-los és importantíssima.” 
 
La mort sobtada cardíaca suposa un important problema de salut pública. “La prioritat de l’Ajuntament és evitar que es repetisquen els casos que han ocorregut recentment i poder reaccionar ràpidament i de la manera més efectiva possible al mateix lloc en què es produïx la parada. Cada minut és essencial en la recuperació”, assegura l’alcalde, Diego Gómez.