Alzira homenatja tretze docents que enguany s’acomiaden de les aules

L’Ajuntament d’Alzira va retre homenatge ahir de vesprada a les docents i els docents dels centres educatius de la ciutat que posen punt final a la seua trajectòria professional. L’alcalde d’Alzira, Alfons Domínguez, la regidora d’Educació, Virtuts Piera, membres de la corporació municipal, així com companys i familiars dels homenatjats, no es van voler perdre el reconeixement a una vida dedicada a l’ensenyament i van omplir el saló de plens de gom a gom.

Al llarg de l’acte es va repassar la trajectòria i es va lliurar la insígnia d’argent a les mestres Nela Pla Moyano i María José Tudela Martí, del CEIP Alborxí; María Consuelo Castañer Esteve, del CEIP Garcia Lorca; María Francisca Vázquez Bèrnia, del CEIP Tirant lo Blanc; Amparo Climent Ruiz, Josefa Crespo Abad i María José Serrano Valverde, del Col·legi Sagrada Família; Marisa Martí Casterà, del col·legi La Puríssima, Mari Carmen Lacalle Saiz, de Xúquer Centre Educatiu; quatre professors i professores més de l’IES Rei en Jaume, María Teresa Campos Aguirre i María Jesús Soler Yuste; Antoni Mestre Valls, del CIPFP Luis Suñer, i Pilar Gandia Esteve, del CFPA Enric Valor.

Alfons Domínguez, alcalde d’Alzira, va ser l’encarregat d’obrir l’acte felicitant tots els professors per la gran trajectòria, dedicació i entrega a la docència. Per la seua banda, Virtuts Piera, regidora d’Educació, destacava el paper que tenen els docents, perquè la seua professió és la que prepara per a totes les professions. Piera explica en el seu discurs que “els docents doneu a l’alumnat les ferramentes bàsiques: progressivament ensenyeu a llegir, escriure, pensar per a entendre el món i continuar desenvolupant el coneixement. D’ací la gran responsabilitat social de les i els docents, però convindreu amb mi que no té el reconeixement ni el suport que és mereixen de la societat.” Així mateix, els anima a gaudir d’esta nova etapa de la vida i si tenen enyorança de la seua tasca, “ací estem en el departament.