Alzira inicia els treballs de neteja del Xúquer

Alzira, 12 d’abril de 2017.- La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) començava esta setmana els treballs de neteja del riu.  Després de les fortes pluges que al desembre van estar a punt de fer desbordar-se el Xúquer a l’altura de la ciutat d’Alzira, durant prop de 4 mesos han romàs davall el Pont de Ferro les restes que havia arrossegat el corrent, bàsicament arbres i canyes.
 
L’Ajuntament d’Alzira havia sol·licitat reiteradament l’actuació de la Confederació, atés que la presència d’estos residus amenaçava de comprometre la capacitat de drenatge davant d’un altre episodi de pluges torrencials. Finalment, ahir dimarts van començar les actuacions a Alzira, executades per l’empresa pública TRAGSA, i està previst que continuen els treballs almenys dos setmanes més.
 
L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, visitava la zona ahir per tal de comprobar l’estat de les tasques. Des del consistori es demana que amb la neteja s’aconseguixca també la recuperació de la senda que comunica el Malecó amb el passeig fluvial per baix del ponts
 
Esta intervenció s’emmarca dins del programa d’actuacions en l’àmbit dels rius Xúquer, Albaida i Clariano, de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, per a la reparació dels danys després dels episodis de fortes pluges de desembre de 2016.
 
20170411 120350 resized