Alzira posa en marxa el programa Agent Tutor

Els centres escolars d’Alzira  es podran adherir al nou programa Agent Tutor. Es tracta d’una iniciativa de la Delegació de Govern i la FEMP que pretén donar servei de la Policia Local especialitzat en la promoció del respecte als drets de la infància, per la qual cosa la seua intervenció es concentra en l’àmbit de la protecció del menor i la prevenció en l’entorn escolar. D’esta manera el programa es presenta com un recurs més per a fer costat a la comunitat educativa, en estreta coordinació amb la resta de professionals de la xarxa de
recursos municipals.

L’agent tutor és un membre de la Policia Local especialitzat en la prevenció i protecció a menors. Les seues característiques principals són la proximitat, la integració i la mediació en tot l’entorn del menor i la seua família. A més, el perfil tipus per a la selecció de l’agent tutor es basa en els criteris de voluntarietat, disponibilitat per a la coordinació i el treball en equip, motivació específica per a la intervenció amb menors, formació especialitzada, capacitat d’autogestió i habilitats de comunicació amb menors.

FUNCIONS


Una de les funcions principals dels agents tutors és la protecció de l’entorn escolar i la resolució dels conflictes que puguen sorgir dins d’aquest, en coordinació amb la
resta de serveis que treballen amb menors d’edat. Especial importància té el contacte amb els pares/mares quan els seus fills han tingut un conflicte dins del centre educatiu i són requerits per a informar-los dels detalls en els quals pot derivar la intervenció, buscant i aportant diferents solucions derivades del treball en xarxa, ampliant les possibilitats d’una resolució satisfactòria del problema.

La regidora de Seguretat, Gemma Alós ha destacat que «Hem destinat un agent de segona activitat per a que estiga en contacte permanent amb les escoles i a més agents en actiu i voluntaris podran participar organitzant xarrades» L’edil ha afegit que «aprofitarem el temps que queda de curs per a fer una primera presa de contacte i a partir de setembre establirem un calendari concret d’actuacions i xarrades».