Alzira presenta Divulga’t, un espai per a la difusió de projectes d’investigació

Cada últim dijous de mes hi haurà una ponència a la casa de la cultura

 La regidoria de Joventut ha presentat este matí en roda de premsa Divulga’t, una iniciativa que pretén posar a la ciutat d’Alzira en el focus acadèmic i d’investigació. Amb este projecte s’ofereix un espai de difusió per a les investigacions que estan duent-se a terme, en este cas liderades per joves alzirenys, individualment o com a part d’un equip.

Les ponències i xarrades es realitzaran l’última setmana de mes a la Casa de la Cultura, generalment en dijous i compten amb el suport, entre d’altres, de grups reconeguts com Generació Espontània de la UPV o de la Universitat Catòlica de València a Alzira.

La primera de les ponències tindrà lloc el 28 de setembre a les 19 hores a l’Auditori de la Casa de la Cultura i versarà sobre la recerca i desenvolupament d’una pròtesi d’avantbraç pediàtrica i extensible que es pretén que siga impresa en 3D, el que permetrà que siga molt més barata i accessible per a totes i tots. Està encarregat d’este projecte el grup d’investigació Daidalonic, liderat per l’alzirenya Carla Morell.


La regidora de Joventut, Lara Ferrer, ha destacat que “Amb esta iniciativa volem donar un espai a la joventut per a presentar els seus projectes i treballs. Alzira té una joventut molt preparada i que lidera projectes molt interessants, molts d’ells premiats i amb reconeixements acadèmics. Hem de fer valdre el potencial dels joves a la nostra ciutat i fer d’Alzira un referent acadèmic i d’investigació”. A  més la regidora ha comentat la importància d’este tipus d’encontres no tan sols com a espai per als investigadors, sinó com a aparador per a estudiants de batxillerat i cicles, per tal que coneguen nous camins disponibles per al seu futur formatiu.

En este sentit està pensat que les xarrades comptem amb públic estudiant, per això es farà uns divulgació “amiga”, accessible i comprensible per a tots els púbics.