Bastidas visita l’estat de les obres de la Casa de Flor

 

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, junt amb altres membres de la Corporació municipal, tècnics municipals i encarregats de l’empresa adjudicatària, ha visitat este matí l’estat de les obres de rehabilitació de la Casa de Flor i la seua adequació com a espai museístic. Estes obres estan subvencionades per la Diputació de València amb un pressupost de 400.000 euros. 

Bastidas s’ha mostrat satisfeta durant la visita. “L’estat de les obres avança a molt bon ritme i, previsiblement, en el mes de març ja estaran finalitzades. A partir d’eixe moment serà el director del MUMA qui marque les pautes que s’ha de seguir per a la seua adequació final com a museu etnològic; si bé, el més important és que el continent estarà finalitzat per a gaudi de tota la ciutadania. Estes obres suposen, a més, la recuperació d’un element molt important del patrimoni cultural alzireny”. 

En este procés de rehabilitació s’estan realitzant obres de reforç de forjats i de retirada i reposició de paviments. També s’inclou la instal·lació d’un ascensor envidrat i una nova distribució dotacional de l’espai. 

Respecte al paviment, tipus Nolla, tant el de la planta baixa com el de la planta primera són objecte de protecció patrimonial i causa directa de rellevància arquitectònica. Es recuperarà per a col·locar-lo, a posteriori, en el seu espai original dins de la Casa de Flor. Este es pot contemplar, en estos moments, a l’entrada de l’Ajuntament i en una de les sales d’exposicions del MUMA. 

Casa de Flor

La Casa de Flor està ubicada en el carrer Santa Llùcia núm. 4 d’Alzira, dins de l’àmbit del centre històric denominat la Vila, classificat com a BIC. 

Podria denominar-se també Casa d’Alòs, si ens referim a l’última família que la va habitar, o Casa de Flor, com és més coneguda en tot el barri de la Vila, per ser el cognom de Ramón Flor, conegut comerciant i responsable de la important rehabilitació executada en este immoble l’any 1929. 

 
20141223 124800