Demà tindrà lloc la conferència “La fixació de la normativa lèxica del valencià”

·        S’emmarca dins del cicle de conferències dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira

Demà, dijous 30 d’octubre, dijous, a les 19 hores, tindrà lloc en l’auditori de la Casa de la Cultura d’Alzira l’acte “La fixació de la normativa lèxica del valencià”, en el marc del cicle de conferències que l’Ajuntament d’Alzira i Edicions Bromera organitzen al voltant dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira.

L’esmentat acte està especialment concebut i dirigit al professorat de valencià, tant de Batxillerat i ESO com d’Educació Primària, a fi de fer una repassada als criteris de la normativa, vigent i coneguda, així com, especialment, informar dels criteris d’incorporacions i aportacions de la institució normativa valenciana, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, al corpus lingüístic normatiu, des de la genuïnitat de la rica parla tradicional valenciana, les necessitats comunicatives i les necessàries  integracions de nous termes, de neologismes, etc.

Conéixer eixes incorporacions i aportacions al lèxic comú de la llengua el considerem de gran importància per a docents, per a professionals dels mitjans de comunicació i per a usuaris en general.

Les ponències seran impartides per Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüístics de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, autor de nombrosos llibres sobre normativa, i Jordi Colomina, catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant i director de la coordinació i elaboració del Diccionari normatiu valencià i autor de publicacions sobre normativa. Després de la intervenció de cada ponent està previst un torn obert de paraules per a opinions i intercanvis d’assistents i explicacions dels ponents. L’acte estarà moderat pel tècnic responsable del Servei de Valencià de l’Ajuntament d’Alzira.