Els XXVII Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2015 es posen en marxa

La dotació global és de 65.500 €

Els Premis Literaris Ciutat d’Alzira han encetat la XXVII edició fent públiques les bases i obrint el termini de presentació d’originals. Un any més, es manté el compromís dels patrocinadors amb les 7 modalitats i la dotació de les dos anteriors edicions. Amb una dotació global de 65.500 euros, els Premis Literaris Ciutat d’Alzira són un certamen literari de referència i una cita ineludible de la tardor literària en el nostre àmbit lingüístic.

El XXVII Premi de Novel•la Ciutat d’Alzira està dotat amb 16.000 €, la mateixa quantitat que guanyarà el guardonat amb el XX Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil. La dotació del XXI Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General és de 12.000 €; la del XVII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, de 8.000 €; la del X Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, de 6.000 €; la del X Premi de Poesia IBN HAFAJA, de 5.000 €; i la del XX Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, de 2.500 €.

El termini de presentació d’originals estarà obert fins el 14 de setembre per a totes les categories. El veredicte dels premis es farà públic la nit del 13 de novembre, en el transcurs del tradicional sopar literari, excepte el del Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca –que s’anunciarà el 30 d’octubre– i els del Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil i el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre –que es comunicaran el 6 de novembre. Amb tot, els set guardons es lliuraran oficialment durant el sopar del 13 de novembre, on els guanyadors rebran, a més de l’import en metàl•lic de cada premi, el trofeu dissenyat per Manuel Boix.

El prestigi dels Premis Literaris ve avalat per l’aposta de les sis entitats patrocinadores –l’Ajuntament d’Alzira, la Universitat de València, la Mancomunitat de la Ribera Alta, la Fundació Bancaixa, el Centre Alzira-València de la UNED i Edicions Bromera– per estos guardons. A pesar de la complicada situació econòmica dels últims anys, es mantenen totes les modalitats dels premis amb l’objectiu de promoure la producció literària en la nostra llengua. El certamen confirma així la seua bona salut, ja que cada any reunix un elevat nombre de participants i guanya rellevància social i cultural.

Gonçal López-Pampló, director literari d’Edicions Bromera, assegura que els Premis Ciutat d’Alzira «són imprescindibles perquè suposen una gran oportunitat per a donar veu tant a autors joves com consagrats, els quals confirmen el bon moment de la literatura escrita en valencià i, gràcies a la seua creativitat, pròpia de la nostra societat, garanteixen el futur de la llengua».

Per la seua banda,el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira, Carlos Correal, ha destacat: “En esta edició continuem en la línia d’anys anteriors, i estem segurs que les obres presentades tindran una gran qualitat i mantindran el nivell d’edicions passades. Continuem manifestant el nostre compromís amb totes les modalitats literàries presents als Premis Literaris Ciutat d’Alzira, i amb totes les activitats que es realitzen al voltant d’estos”.