L’acte de la Crida d’Alzira reunix el món de les falles en un espectacle de llum, música i foc

El passat dissabte 4 de març es va celebrar, a la plaça del Carbó i a les portes de l’Ajuntament, la tradicional Crida que dóna inici a les festes Josefines, amb l’assistència més multitudinària fins ara. Un acte que ha sigut valorat, pel mon  faller i professional, com el més espectacular en la història fallera de la nostra ciutat.  
 
Un espectacle que, amb música en directe, en tot moment, foc real i llums, va crear l’ambient perfecte per a donar inici a les festes de les Falles. Els moments més impressionants i emotius van ser quan els alzirenys Irene Medan (soprano) i Bernat Climent (tenor) van cantar Nessum Dorma de Puccini i l’himne regional, respectivament, des del balcó de l’Ajuntament. També han sigut molt valorats el joc de llums simulant un cor bategant a la façana de l’edifici donant pas a l’eixida de les FM al balcó, o els més de 200 globus amb els colors de les falles d’Alzira, que ompliren  el cel.    
 
Isabel Aguilar, regidora de Festes, afirma que “un dels propòsits d’esta regidoria es superar-se any rere any. Ser més creatius i donar-li visibilitat a un acte tan representatiu per als fallers i falleres d’Alzira, i fer participatiu al públic assistent a la plaça. El passat exercici ja férem alguna cosa diferent, a l’acte de la Crida, però continuem treballant perquè cada any siga més innovador i impactant per al col·lectiu faller de la ciutat i tots els veïns i veïnes que son amants de la nostra festa. També vull agrair a la JLF, les comissions falleres d’Alzira i a tots i cadascun dels mitjans de comunicació i professionals la seua implicació, col·laboració, respecte i suport, abans, durant i després de l’acte de la Crida. Ha sigut una experiència molt gratificant per a mi i per a l’equip de tècnics i professionals de la casa, que ho han donat tot, perquè l’espectacle poguera eixir en avant, a pesar de la mala climatologia que se’ns presentava. També hem d’agrair la tasca que fan els voluntaris de Creu Roja, en cada un dels moments, dies i esdeveniments que es realitzen en la ciutat, especialment quan arriben Falles ”.
 
L’alcalde, Diego Gómez, i la vicealcaldessa i regidora de Festes, Isabel Aguilar, donaren la Clau de la ciutat a les protagonistes  de l’acte, les falleres majors d’Alzira, Lidia Enguix i Valeria Oliver, que van convidar  a tots els presents a disfrutar de les primeres falles Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, i valoraren les nostres falles com a eixample de germanor.  
 
Alzira, 7 de març de 2017
 
DSC09679  MG 0597