L’Ajuntament d’Alzira i la Universitat Catòlica de València entregaran 10 beques socials per a estudis de grau

     L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, ha firmat este matí un conveni de col•laboració amb el rector de la Universitat Catòlica de València, José Alfredo Peris, que té com a objecte l’adjudicació de deu beques socials a disposició de ciutadans que residisquen a Alzira.

     Les beques consistiran en un descompte del 30 per cent sobre la taxa de docència, que finançarà la UCV, i que entraran en vigor per al curs 2014-2015.

     L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, ha destacat: “Des del consistori, estem compromesos amb la ciutadania i els jóvens alzirenys, i gràcies a la col•laboració de la UCV, amb estes beques volem facilitar al màxim l’accés dels jóvens als estudis universitaris, així com potenciar i millorar en la mesura que es puga tot tipus d’ajudes als estudiants residents en la nostra ciutat per a cursos estudis de grau”.

     L’Ajuntament d’Alzira crearà junt amb la UCV una Comissió d’Adjudicació en què s’analitzaran les sol•licituds per a adjudicar les beques, basant-se en tres criteris socioeconòmics i acadèmics. El primer serà la situació laboral dels pares, almenys un d’ells ha d’estar en situació de desocupació i comptarà un 45 per cent; el segon estarà basat en la renda familiar, en què almenys s’han de complir els mateixos criteris que el Ministeri d’Educació i Ciència exigix per a concedir la beca sobre la matrícula dels estudis, i que comptarà un 45 per cent; i, finalment, l’expedient acadèmic, que comptarà un 10 per cent.

     A més, el conveni firmat este matí establix que si el nombre de sol•licituds ho justifica, la Comissió podria estudiar la possibilitat d’ampliar el nombre de beques.

     Estes beques estan dirigides als alumnes de primer curs que realitzen en el Campus de la Ribera algun dels graus que s’impartixen: Infermeria, Educació Primària, Educació Infantil i el doble grau en Educació Infantil més Educació Primària.