L’alcalde viatja a Centreamèrica en visita organitzada per la Mancomunitat de la Ribera Alta

Alzira, 6 de febrer 2018.- La Mancomunitat de la Ribera Alta ha organitzat la visita del 6 al 14 de febrer amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement mutu i les relacions establides en el context del Protocol d’Agermanament entre el cantó d’Upala (Costa Rica), la Mancomunitat de la Ribera Alta i la Mancomunitat Trinacional Fronteriza Río Lempa (el Salvador, Guatemala i Hondures).

Un altre objectiu específic és establir mecanismes de col·laboració i sinergies entre les entitats agermanades, amb els següents punts d’interés comú:

• Millora de la governança local.
• Foment del desenvolupament sostenible en els territoris.
• Implicació de la ciutadania en la presa de decisions.
• Intercanvis socials i culturals entre les tres regions.
• Coordinació d’accions orientades al coneixement i aprenentatge mutu, institucional i dels territoris.
• Elaboració i execució conjunta de projectes educatius, de desenvolupament i mediambientals.
• Cooperació per a la millora de la prestació de serveis públics i/o promoció del desenvolupament econòmic i social en els diferents territoris agermanats (Maneig integral de residus sòlids, abastiment d’aigua potable, educació, igualtat d’oportunitats, entre d’altres).

Els llocs a visitar per l’expedició són Dulce Nombre de María i San Fernando, del departament de Chalatenango (el Salvador); Sinuapa i Ocotepeque, del
departament d’Ocotepeque (Hondures) i Esquipulas i Olopa, del departament de Chiquimula (Guatemala).

Concretament, l’alcalde, Diego Gómez, participarà a dos ponències: “Bones pràctiques de gestió pública local (els casos d’Alzira, Upala i el Salvador)” i “Transparència i participació en la gestió pública. Exemples de bones pràctiques”.

També presentarà un vídeo de la nostra ciutat i assistirà al descobriment d’una placa i a la presentació de la maqueta de la plaça d’Alzira de la localitat salvadorenya Dulce Nombre de María i San Fernando, del departament de Chalatenango i al descobriment de la placa de la plaça d’Alzira a la localitat guatemalenca d’Esquipulas y Olopa, del departament de Chiquimula.

IMG 8087