L’Ajuntament d’Alzira celebra la Festa de l’arbre al costat de l’Anell Verd

  • Este diumenge 3 de març, s’han preparat tallers i una gimcana interpretativa al Parc dels Furs. 

Des de la Regidoria de medi ambient i transició ecològic de l’Ajuntament d’Alzira s’ha organitzat un any més una jornada destinada a commemorar el dia de l’Arbre. La Festa de l’Arbre tindrà lloc enguany al parc dels Furs, al costat del riu Xúquer i comptarà amb activitats destinades a tots els públics. 

  • La jornada s’inicia a les 10 del matí i  darrere d’una benvinguda  començarà  la plantació de al voltant d’un centenar d’espècies de ribera,com la  menta, els joncs o l’iris. Un tècnic s’encarregarà de la coordinació de totes les accions i acollirà i acompanyarà als participants en les tasques de plantació de la vegetació. 
  • A més de la plantació de la vegetació, també es faran diversos tallers relacionats amb la natura i més concretament amb el món de les abelles.

 Es muntarà una exposició i photocall amb instrumental i uniformes  d’apicultor a més d’un buc transparent per conèixer en viu un buc per dins. Un autèntic apicultor ens mostrarà els secrets de les abelles, explicarà com produeixen la mel o els diferents tipus d’abella que hi ha mitjançant una transparent on podrem veure el seu dia a dia, com produeixen la mel o els diferents tipus d’abella que hi ha. A més, els visitants podran preguntar tots els seus dubtes i curiositats i fer-se una foto de record amb un vestit d’apicultor i el seu instrumental. 


Altre dels tallers es dedicarà a l’elaboració de 30 unitats de pròpoli per a prendre com a suplement nutricional i que els participants poden emportar-se a casa. El pròpoli s’elabora a partir de la resina dels arbres, a més també es proposta un tast de mel artesana i natural que ajude a apreciar el producte de proximitat. 

També es farà un taller infantil  de plastilina i de xapes i per últim, un taller de planter auto-regable. Els participants reutilitzaran una botella de plàstic per emportar-se la seua llavor a casa.

Des de l’Ajuntament s’oferirà un refrigeri per a esmorzar consistent amb suc ecològic i peces de fruita. Per a tancar la jornada, s’ha organitzat una gimcana teatralitzada anomenada “Missatge de futur”, per a grans i menuts.  Un  personatge del futur ens visita per tractar d’evitar la desaparició del bosc de ribera i els rius, que en 2050 ja no porten aigua. Mitjançant aquesta acció descobrirem l’entorn del riu i es donarà  rellevància als arbres més insignes.

L’alcalde d’Alzira i delegat de l’àrea de Medi Ambient i Transició Ecològica, Alfons Domínguez, ha destacat que “celebrar esta festa no té com a finalitat plantar arbres, sinó conscienciar  de que el planeta és únic i cal  protegir-lo. Enguany a més hem triat esta zona del parc dels Furs al costat del riu, per tal de visualitzar tot el que s’està fent per a recuperar la ribera del Riu Xúquer per al poble d’Alzira”.

Les activitats estan organitzades per la Regidoria de Medi Ambient i Transició ecològica, amb la col·laboració d’Interpreta Natura i l’associació mediambiental Murta-Casella.