Lluita contra els depredadors de les collites

Ahir a la vesprada es va celebrar una reunió de treball per a poder avançar en trobar una solució per a la problemàtica dels porcs senglars. El regidor d’Agricultura i Serveis per a la Ciutat, Enrique Montalvá, es va reunir ahir a la vesprada amb el gerent de l’empresa Pollos Gil, SL, el vicepresident de l’Associació de Caçadors d’Alzira i el president de l’Associació d’Agricultors AVA Alzira, a l’efecte de signar un acord de col·laboració per a donar eixida a les peces de senglars abatudes pels caçadors.

Recordem que la massiva presència d’estos animals suposa un important risc, tant per a la ciutadania que circula per les carreteres pròximes a la muntanya, com per als nostres llauradors que troben les collites destrossades per la seua actuació.

Els caçadors, que han col·laborat en les batudes, tenen un problema amb la gestió dels porcs abatuts, ja que no poden abandonar, per llei, les peces caçades.

Per això, l’Ajuntament ha buscat una solució a través d’una empresa càrnica que s’ocuparà de la recepció d’estes peces, sense cap cost per a l’Ajuntament. Per part seua, els agricultors, molt castigats per esta fauna salvatge, també col·laborarà, denunciant els danys produïts en les seues parcel·les i facilitant l’entrada a les seues propietats perquè els caçadors puguen realitzar la seua activitat i així augmentar el nombre de peces caçades. D’esta manera es minimitzaran els danys que els senglars provoquen en el camp, així com els accidents de trànsit que es produeixen a causa de la superpoblació d’estos animals.

El regidor, Enrique Montalvá s’ha mostrat molt satisfet i ha indicat que, “ahir va ser un dia històric que marcarà la diferència en la lluita contra la superpoblació de porcs senglars. És tan gran la quantitat d’animals, que no es pot gestionar de manera independent, per això agraïm a l’empresa que ha facilitat esta retirada gratuïta”.

El regidor, Enrique Montalvá s’ha mostrat satisfet en els resultats