MUMART serà el nou espai museístic que acollirà l’antic edifici de la Policia Local

  • Entre altres es podrà visitar, la Sala Antonio Ballester al futur museu del carrer Sant Roc

Com ja es va anunciar recentment, l’antic edifici de la Policia Local de la ciutat es destinarà a l’art, concretament acollirà MUMART, espai museístic que acollirà entre altres la Sala Antonio Ballester. Els pressupostos de 2023 ja contemplen una partida per tal de fer l’adequació d’este local i recentment s’han continuat els contactes amb la família de l’artista per a concretar el futur de MUMART.

Alzira es posseïdora de valuoses obres artístiques d’Antonio Ballester Vilaseca, més conegut com Tonico Ballester. Totes elles molt apreciades pel seu valor artístic i sentimental. Entre elles destaquem les imatges de la Mare de Deu del Lluch, situada en el cambril del Reial Santuari o de la Immaculada de Santa Caterina; del passos processionals del Crist del Sant Sepulcre; de l’Oració en l’Hort i del Crist Crucificat en el Gòlgota o Pas del Poble; entre altres.

El passat mes de febrer la filla de Ballester,  Ana Rosa Ballester, va fer una visita junt a las resta de membres de la família per a coneixer de prop este projecte. Coneixedora de l’estima en Alzira a l’obra del seu pare, Ana Rosa ha realitzat  diverses donacions al municipi per a contribuir a incrementar el seu legat artístic. En l’any 2015 va fer donació d’un imatge en bronze de Vicente Blasco Ibañez; i en el 2018 de la imatge en guix en tamany natural de la Muchacha en el lago. Dites obres es poden contemplar en el MUMA. La bona sintonia entre la famíliai l’Ajuntament d’Alzira, a través de l’alcalde Diego Gómez ha fructificat en estes donacions tan importants que han portat a la iniciativa de dedicar un espai a l’obra de dit autor.

En MUMART, es podrà admirar no sols la col·lecció d’escultures i dibuixos de Ballester o consultar el fons documental de l’artista, sino també conèixer el valor arquitectònic d’este singular immoble, en el que els paviments, les sales o l’escala de caragol, destaquen per la seua singularitat i bellesa. Un lloc molt adequat per la seua proximitat al MUMA i a la resta d’espais museïtzats, com l’EtnoMUMA o el Museu Faller d’Alzira – MUMA, ampliant així, l’oferta cultural i turística de la nostra ciutat.

Foto: Ana Rosa Ballester Bonilla acompanyada del seu company Cesàreo, del seu fill Hugo i de les nebodes Esperanza Ballester filla de Jordi Ballester Bonilla (membre de l’Equipo Realidad); Anabel i Mari Carmen Ballester, filles d’Antonio Ballester Bonilla, junt a l’alcalde Diego Gómez, la regidora de Patrimoni Històric Isabel Aguilar i el crític d’art Bernardo Montagud. (Foto. A. Ferrer).