Alzira rebrà esta nit el guardó Aigua Clara atorgat per Xúquer Viu

L’Ajuntament d’Alzira assisteix esta nit al sopar i festa de Xúquer Viu  que tindrà lloc hui divendres 19 de juliol en Fortaleny. Una vetlada que enguany és més especial encara ja que Alzira rep el premi Aigua Clara 2024, per totes les actuacions realitzades en favor del riu, i en representació de totes les administracions que estan portant a terme projectes similars. “Personalment, havent estat vinculat des de la joventut ...Leer noticia »

El Consell Agrari d’Alzira busca solucions als problemes causats per les obres de Masaseli

Ahir es va celebraruna reunió entre el Consell Agrari d'Alzira i la Sèquia Reial del Xúquer amb la finalitat de resoldre els problemes causats per les obres de la xarxa de transport d’aigua en la partida de Masaseli. Les oficines del Jurat de Reg de la Sèquia Reial del Xúquer a Alzira van acollir esta trobada dels membres del Consell Agrari d'Alzira, els tècnics municipals i de la Conselleria, el ...Leer noticia »

Mesures per a la primera onada de calor d’este estiu

S’intensifica la vigilància forestal i es recorda que estan prohibides les cremes agrícoles a menys de 500 m de sòl forestal fins al 15 d’octubre Dissabte la Murta estarà tancada La piscina municipal serà gratuïta al llarg del cap de setmana L’Ajuntament d’Alzira informa que des de hui dijous 18 de juliol i fins al diumenge 21, s’espera una pujada significativa de les temperatures, arribant-se a valors màxims de fins ...Leer noticia »

Alzira rebrà vora 30.000 euros per a l’adequació del panteó en memòria dels afusellats

La vicepresidenta primera i diputada de Memòria Democràtica, Natàlia Enguix, ha mantingut una trobada amb l'alcalde d'Alzira. Alfons Domínguez, i amb el regidor de Patrimoni Històric, Xavier Pérez, per a analitzar els treballs que es duran a terme en el memorial La Diputació de València ha arribat a un acord amb l'Ajuntament d'Alzira per a la subvenció de les obres de rehabilitació del panteó de la ciutat de la Ribera ...Leer noticia »

Ja es pot visitar al MUMA el projecte Prometheus, que inclou la Ruta de Jaume I

Hui s’ha presentat al Museu municipal d’Alzira el projecte Prometheus, que es podrà visitar fins a l’1 de setembre, un projecte que pretén promoure el coneixement dels itineraris culturals europeus. Un dels itineraris ha sigut la Ruta de Jaume I que s’ha posat en valor a través d’este treball que ha registrat els llocs i monuments en l’actualitat i els ha digitalitzat.   Luis Palmero Iglesias, professor responsable del projecte UPV ...Leer noticia »

L’Ajuntament d’Alzira aprova un pla d’inspecció i control tributari per a previndre el frau fiscal i les irregularitats en matèria tributària

El pla, aprovat per la regidoria d’hisenda, compren les estratègies i objectius generals de les actuacions inspectores, i  pretén millorar l’eficiència de l’organització en la prevenció i correcció d’irregularitats en matèria tributària. El pla té com a objectius la justícia tributària, l’eficiència, i la millora en la gestió de tributs, així com el seu paper didàctic per al compliment voluntari dels deures fiscals i l’impacte positiu en la recaptació. D’esta ...Leer noticia »

Alzira utilitza drons per a fer un estudi del clavegueram

Des de la regidoria d’Obres i Infraestructures Públiques DE L’Ajuntament d’Alzira, s’ha realitzat una inspecció de la xarxa de clavegueram aplicant una prova pilot de noves tecnologies basada en l’ús d’un dron autoguiat. En col·laboració amb Aigües de València, s’ha fet esta prova pilot per tal de verificar l’estat de les canonades. En el cas concret d’esta prova pilot, es tracta d’una tasca preventiva destinada a verificar l’estat d’una canonada ...Leer noticia »

Els usuaris dels centres de convivència alzirenys participen als tallers de Tai chi i Txi-KÜNG

tallers majors
Un any més els Centres de Convivència Municipals (CCM) per a Persones Majors, ofereixen als usuaris tallers durant els mesos d’estiu basats en el foment de l’activitat física i les actuacions cognitives per a treballar la memòria. Els centres de convivència són centres de barri que treballen a través de diverses línies d’acció per a exercitar l’envelliment actiu. És per això, que també als mesos d'estiu es treballen ambdues branques. ...Leer noticia »

El Consell agrari dona comptes de les tasques de neteja de camps abandonats

En la reunió celebrada ahir es van abordar diverses problemàtiques i peticions agrícoles El Consell Agrari es va reunir ahir per a tractar diversos punts de l'ordre del dia. Entre altres, es va informar els membres sobre les actuacions realitzades des de l'última trobada, destacant els avanços en la neteja de camps abandonats. Els tècnics de l'àrea d'agricultura van detallar les execucions realitzades en el marc del pla de neteja ...Leer noticia »

Els municipis de la Ribera s’uneixen per a demanar a la conselleria solucions per a combatre la mosca blanca i la negreta

solució plagues
 Els municipis de la comarca de manera conjunta han presentat un escrit a la OCAPA (Oficina comarcal d’Agricultura, Pesca i Alimentació) per a abordar la problemàtica existent al voltant de la plaga de mosca blanca i negreta en la Ribera. S’ha celebrat una reunió entre representants dels diferents municipis: Enrique Montalvá regidor d’agricultura d’Alzira, Toño Carratalá i Carlos Javier Pi, alcalde i  tercer tinent d'alcalde d’Alberic, Amparo Giner, alcaldessa de ...Leer noticia »