Tècnics del Departament de Serveis Socials col•laboren amb la DGT en l’elaboració d’un joc educatiu

Els tècnics del Departament de Serveis Socials, Bruno Castro Jiménez i José Luis Mompó Quilis, junt amb tècnics de l’Ajuntament de Burjassot i de la Fundació Diagrama, han participat en col•laboració amb la Conselleria de Benestar Social i la Direcció General de Trànsit en l’elaboració d’un joc educatiu vial, que s’editarà per a l’àmbit nacional.

El joc educatiu, denominat “Cedo el paso”, està dirigit a menors i jóvens, i té com a objecte ser una ferramenta per l’adquisició i aprenentatge de conceptes vials bàsics, a més de ser un recurs lúdic i divertit.

La participació dels tècnics en l’elaboració d’este joc i en altres activitats està motivada per l’acord de col•laboració de la Direcció General de Trànsit i el Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Alzira.

Des del punt de vista del desenvolupament intel•lectual, el joc ajuda els participants a descobrir els seus coneixements vials, i es presenta com una oportunitat per a reforçar els encerts i corregir els errors.

Des del punt de vista del desenvolupament afectivoemocional, este joc permet als participants expressar-se lliurement, canalitzar les seues energies positivament a través d’una activitat divertida.

De la mateixa manera, també la comunicació i la socialització es veuen afavorides, en entrar en contacte els participants amb els seus iguals.

El joc conté un maletí, dos taulers metàl•lics, 48 xapes imantades roges i verdes, un temporitzador i tres jocs de cartes, per a usar-lo amb diferents nivells de dificultat.

Abans de l’edició en l’àmbit nacional, s’han realitzat una sèrie d’exemplars de prova dirigits als seus creadors, amb l’objectiu que valoren el seu disseny, utilització i pràctica.