Alzira acull este dissabte part de les I Jornades Cinològiques d’Exercicis Operacionals per a guies i caps d’equips de busca i rescat

 
  • Es realitzarà un simulacre d’emergència en el Paratge Natural Municipal de la Murta i la Casella, de 8 a 14 hores

Este dissabte, 28 de febrer, es realitzarà a Alzira una part de les I Jornades cinològiques d’exercicis operacionals per a guies i caps d’equips de busca i rescat, que se celebren del 25 de febrer a l’1 de març. Concretament, en el Paratge Natural Municipal de la Murta i la Casella, tindrà lloc una jornada de busca i rescat en grans àrees amb gossos especialitzats en la busca de persones. L’Ajuntament d’Alzira col·labora en estes jornades, que han sigut organitzades per Canis Khan, Maskokotas i Didugal.

L’objectiu d’estes jornades és sotmetre els binomis cinològics, formats per guies i gossos, a situacions fora del seu entorn, baix una pressió física i psicològica màxima, amb el fi millorar la capacitat operativa i reconéixer els límits de busca en situacions no habituals.

El regidor de Policia Local, Eliseo Candela, ha destacat: “Des de l’Ajuntament d’Alzira, col·laborem en estes jornades perquè considerem que qualsevol formació relacionada amb açò per als guies i caps d’equips de busca i rescat són necessaris i molt importants. D’ací, el nostre suport a esta jornada que es durà a terme en el nostre Paratge Natural Municipal, i que servirà de base per a qualsevol actuació que hagen de realitzar en situacions reals”.

En estes jornades participen al voltant de 35 guies, procedents de diferents unitats canines de tot Espanya. En l’exercici d’Alzira comptaran amb la col·laboració del Cos de Policia Local i de l’Agrupació de Protecció Civil, per a dur a terme un total de cinc escenaris de busca i rescat que es realitzaran simultàniament.

El Post de Comandament Avançat se situarà en l’aparcament de la Murta. Es preveu que la jornada transcórrega entre les 8 i les 14 hores.