ALZIRA ACULL LA TAULA REDONA «LITERATURA INFANTIL I JUVENIL EN ELS PREMIS LITERARIS CIUTAT D’ALZIRA»

En l’acte participaran els autors guanyadors i finalistes de les categories infantil, juvenil i àlbum il·lustrat de 2016 
 
L’auditori de la Casa de Cultura d’Alzira acollirà demà, 9 DE MAIG, A PARTIR DE LES 19.30 H, UNA TAULA REDONA AL VOLTANT DE LA LITERATURA INFANTIL I JUVENIL per a presentar les obres guanyadores i finalistes de les categories infantil, juvenil i àlbum il·lustrat dels PREMIS LITERARIS CIUTAT D’ALZIRA.
 
 En concret, es presentaran els títols _EL TRIANGLE ROSA_, Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, de SILVESTRE VILAPLANA; _EL DESBARATAT CONTE DELS FESOLS MÀGICS_, Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, de CARLES CANO; _EL LLARG VIATGE DE NANUQ_, Premi Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna -que no estarà físicament a l’acte, ja que la seua publicació està prevista per a la tardor-, de TONI CABO i les dues novel·les finalistes del Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil i del Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, _VAMPIRS, FRIQUIS I TACONS D’AGULL_a, de LLUÍS MIRET i _DIARI D’UNES VACANCES AVORRIDES_, de PEP CASTELLANO, respectivament. Els autors de les cinc obres participaran a l’acte, que estarà moderat per MAITE MONAR, Secretària Tècnica del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana.
 
 El col·loqui està obert a tots els públics i pretén acostar la literatura per a infants als joves lectors de la mà de cinc autors de reconegut prestigi i una dilatada trajectòria en el camp de la literatura infantil i juvenil. Es tracta d’un acte amé i distés, indicat tant per a professors i educadors com per a pares i mares, ja que ens permetrà conéixer de més a prop els secrets de la literatura infantil i juvenil. Per això mateix, la taula redona també pot ser interessant per als joves lectors, que podran descobrir de primera mà una bona representació dels autors que fan els llibres que, després, cauran a les seues mans. Així, el col·loqui està pensat com un acte dirigit a les persones que juguen un paper fonamental per a fer arribar la literatura infantil i juvenil als seus destinataris. Pares, mares, mestres, professors, bibliotecaris… i, per descomptat, els propis lectors, en seran els protagonistes.
 
 A més, cal recordar que enguany s’ha celebrat la primera edició del Premi Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna i, per tant, _El llarg viatge de Nanuq _constitueix el primer àlbum il·lustrat guardonat en el marc dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira. Aquest premi, a més, reflecteix el context d’eclosió que viu la literatura il·lustrada. Una situació que, a les nostres terres, es veu afavorida per la quantitat i la qualitat dels nostres il·lustradors.