Alzira convoca els VI Premis a l’Ús del Valencià en les Falles, que repartiran 3.000 euros entre les comissions amb millors textos dels monuments fallers

  • La convocatòria està oberta a totes les comissions del municipi fins al 3 de març
  • El veredicte del jurat es farà públic el dia de l’entrega dels banderins, el 17 de març

La Regidoria de Cultura, a través del Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià, Serval, ha convocat la sisena edició dels Premis a l’Ús del Valencià en les Falles 2023, que té com a finalitat reconéixer el bon ús, la ironia i l’originalitat del valencià en els textos dels cartells dels monuments fallers. Podran participar-hi totes les comissions falleres de la ciutat. El termini per a presentar les sol·licituds acabarà el dia 3 de març. L’Ajuntament ha creat un tràmit específic a la plataforma electrònica per a facilitar la inscripció per via telemàtica en:

Seu electrònica de l’Ajuntament d’Alzira / Catàleg de Tràmits / PREMIS A L’ÚS DEL VALENCIÀ EN LES FALLES

Les falles participaran per seccions; n’hi ha cinc. El jurat triarà el millor treball presentat per una falla per cada secció. Es repartiran els 3.000 euros de dotació de la següent manera:

  1. Un primer premi de 1.000 euros per a la millor falla d’entre les cinc seleccionades pel jurat, més un banderí acreditatiu.
  2. Quatre segons premis de 500 euros per a la resta de les falles seleccionades pel jurat, més un banderí acreditatiu.

El jurat, format per l’alcalde i els regidors de Cultura i Festes (o persones en qui deleguen), un representant de la Junta Local Fallera i la tècnica del Serval, tindrà en compte per a la seua decisió que els textos presentats estiguen correctes des del punt de vista lingüístic, com també valorarà l’ús de l’enginy i la sàtira i la coherència dels continguts. El veredicte del jurat es farà públic el mateix dia de l’entrega de banderins, el 17 de març, quan totes les falles i les comissions guanyadores rebran un banderí acreditatiu d’este premi.

Alfred Aranda, regidor de Cultura, ha manifestat que «hem decidit seguir amb la dinàmica encetada els darrers premis, en què les falles competien per categoria, de manera que s’ampliaven els premis a repartir, la qual cosa suposa un al·licient perquè cada vegada vulguen participar-hi més comissions falleres». «Estos premis pretenen fomentar i potenciar l’ús de la nostra llengua en el món faller i també animen les comissions falleres perquè doten de qualitat els textos dels monuments,  els quals han d’ajudar a difondre un model de llengua normalitzada», ha afegit.

Consulta les bases ací