Alzira millora l’eficiència energètica i la imatge de cinc fonts ornamentals de la ciutat


En vista de les deficiències produïdes per l’obsolescència d’elements elèctrics, electrònics i ornamentals d’algunes de les fonts, des de la Regidoria d’Obres i Infraestructures Públiques, Alzira ha dut a terme una intervenció integral en cinc fonts de la ciutat. Es tracta de les fonts de la plaça Corbeil-Essones, la de la plaça del Regne, la de la plaça Major, la de la plaça de la Constitució i la del parc de l’Alquenència.


Els treballs que s’han realitzat són la millora de la il·luminació, atés que un alt percentatge dels projectors RGB i els elements que els controlen no funcionaven correctament. Alhora s’han reformat els quadres elèctrics per a adequar-los a la normativa actual.


Els focus anteriors eren d’halogenur i alguns d’estos monocroms, tecnologia que ja està obsoleta, per la qual cosa han sigut substituïts per tecnologia d’il·luminació led, més eficient tant lumínicament com energèticament. Al mateix temps s’ha equipat el quadre elèctric de cada font amb els dispositius electrònics necessaris per a protegir-los i controlar els nous projectors de led RGB.


El regidor d’Obres i Infraestructures Públiques, Vicent de la Concepción, ha manifestat que “amb estes obres d’adequació es millora l’entorn ornamental de les fonts així com la seua eficiència energètica i seguretat i es millora l’estètica de la ciutat i els seus monuments alhora que ens convertim en una ciutat molt més sostenible i cuidadora del medi ambient”.


Les obres no ha suposat cap cost per a l’Ajuntament, ja que han sigut subvencionades al 100% amb el romanent del Pla d’Inversions de la Diputació de València 2022-2023 i s’ha executat per un total de 30.584,93 euros.