Alzira renova i amplia la seua senyalètica

  • Ja s’han començat a eliminar els elements anteriors per a començar a instal·lar els nous
  • Hui s’ha presentat el projecte

Esta vesprada s’ha presentat el projecte de renovació i ampliació de la senyalètica d’Alzira. L’alcaldessa, Elena Bastidas, l’ha presentat junt amb els dos representants de l’empresa adjudicatària, Nemain Levante, Francisco Felguera i Juan Antonio Carrasco.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Alzira va traure fa uns mesos este projecte a concurs, atés que la gran quantitat d’infraestructures de tot àmbit realitzades, com ara la Biblioteca, la Ciutat Esportiva Jorge Martínez Aspar, l’oficina de la DGT, el centre sociocultural de les Basses, així com les noves dependències municipals, etc.   requerien d’una completa i renovada senyalització.

Bastidas ha manifestat: “Alzira, en la línia de ciutat important i moderna que és, amb l’àmplia oferta administrativa, social, cultural i patrimonial que oferix, no comptava amb panells o senyalització que, bé indicara com arribar a un lloc, bé identificara un monument, tinguera informació sobre estos. Una vegada realitzades, definides o reubicades gran part de les infraestructures, vam entendre que era el moment de posar en marxa este projecte, que anunciàrem en el nostre programa per a esta legislatura”. Ha afegit: “Com sempre, és marca de la nostra gestió optimitzar els recursos públics. El concurs permet que l’empresa adjudicatària gestione la publicitat d’una banda i, lògicament, instal·le a canvi aquella senyalització que l’Ajuntament li ha indicat. Açò significa que té un cost zero per al Consistori”.

En estos moments ja s’està iniciant l’eliminació d’elements anteriors per a començar a ubicar els nous. S’instal·laran diferents suports, com ara indicadors verticals d’itineraris de vianants, fonamentalment, a l’entorn de la zona de la Vila; indicadors verticals institucionals i comercials, amb prop de 52 punts de destí marcats i amb important insistència en els polígons industrials; tanques per a informar els vianants, amb què es faran proves pilot en tres zones prop de passos de vianants (els casalicis, la rotonda d’accés a l’avinguda Vicent Vidal i la plaça de la Generalitat); objectes publicitaris il·luminats amb disseny elegant; planímetres que marcaran els diferents monuments de la ciutat, i una pantalla Full Color LEDvision que s’instal·larà en la plaça Major, que tindrà una alçària de cinc metres i on s’oferirà informació institucional, cultural i també comercial. També existix la possibilitat de poder emetre en reproducció en temps real l’esdeveniment que es considere que tinga rellevància en l’àmbit festiu, institucional, etc. (per exemple una mascletà o el plenari del 30 de desembre). Per últim, es disposarà d’un tòtem de benvinguda a Alzira, que s’instal·larà en l’illot d’accés a la ciutat per l’avinguda de la Hispanitat, on es destacarà la Murta, les dos Festes d’Interés Turístic Nacional, les Festes Patronals, la qualificació d’Alzira com a Ciutat Amiga de la Infància i com a Smart City, així com l’agermanament amb les ciutats de Corbeil-Essones i Carlet. 

La màxima autoritat local ha afegit: “Este projecte era molt demandat per part dels representants empresarials i comercials. Amb esta nova senyalètica estaran degudament senyalitzats amb els noms corresponents els diferents polígons industrials. També era reclamat per molts veïns i visitants, a través de la Bústia Ciutadana. A més, cobrix una de les demandes en la línia de la comunicació, ja que s’instal·larà una gran pantalla en la plaça Major on es projectarà des de la programació teatral o la programació de cursos d’IDEA fins al calendari d’actes institucionals i festius, entre altres”. Ha conclòs: “Era molt important posar en marxa este projecte perquè projecta el que som, una ciutat moderna, capital de comarca, àmplia en servicis públics, paratges naturals i monuments destacables. En qualsevol àmbit la imatge és la targeta de visita, i Alzira mereixia tindre una senyalètica a l’altura de la ciutat que entre tots estem construint”. 

En un termini de sis mesos està previst que este projecte estiga totalment finalitzat i la senyalètica totalment renovada.

IMG-20141203-WA0019