Bastidas: “Són uns pressupostos que destaquen per la qualitat en els serveis públics, la inversió en polítiques socials i foment d’ocupació, l’aposta per nous espais, l’accessibilitat i la modernització de l’administració”

  • Com ja es va anunciar quan es van aprovar les modificacions en les ordenances fiscals, són els pressupostos amb més bonificacions i menys impostos de la legislatura

Este matí, en roda de premsa, l’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, i el regidor d’Economia i Hisenda, Enrique Lahuerta, han presentat la proposta de pressupostos generals per al 2015 que demà passaran per a la seua aprovació en el Ple municipal del mes de desembre.

Bastidas ha començat la seua intervenció “felicitant l’Àrea Econòmica de l’Ajuntament d’Alzira i al seu regidor pel treball de tot l’any, i per les seues aportacions i implicació per a l’elaboració d’este pressupost. Felicite també els regidors del govern municipal per l’aplicació d’este durant 2014, així com els ciutadans, en general, perquè l’índex de morositat amb l’Ajuntament continua sent insignificant”. Ha afegit: “Estem davant dels pressupostos que continuen confirmant i evidenciant, com els anteriors, l’excel·lent salut econòmica i financera de l’Ajuntament d’Alzira. Són uns pressupostos que destaquen per la seua responsabilitat i la seua continuïtat en la línia de gestió que ha portat el Govern municipal. Destaquen pel seu equilibri i rigor, per la qualitat en els serveis públics, per la inversió en polítiques socials i foment d’ocupació, l’aposta per nous espais de caràcter social i cultural, l’aposta per l’accessibilitat i l’aposta per la modernització de l’Administració. A més, com ja anunciàrem quan aprovàrem les modificacions de les ordenances fiscals, gràcies a la bona gestió, són els pressupostos amb més bonificacions i menys impostos de la legislatura”.

El pressupost municipal de l’Ajuntament d’Alzira de 2015 és de 42.596.9770 euros, que representa, respecte al de 2014, un augment quantitatiu de 9.044.457 euros i percentual de 26,96 punts. Concretament, 7.766.742 euros d’este augment corresponen als recursos que es mobilitzen per al pagament pendent del preu just de l’Hort de Redal. Si no es tinguera en compte esta operació, el projecte de pressupost se situaria en 34.830.235 euros, amb un augment de 1.277.715 euros, que representa un increment del 3,81% sobre l’exercici de 2014.

D’este pressupost, el 52.90% es destina a serveis públics bàsics, el 12.34 % a la protecció i promoció social, el 12.67% a educació, cultura i esport, el 15.68% a actuacions de caràcter general, el 3,91% al pagament de deute i el 2,51% a actuacions de caràcter econòmic.

La màxima autoritat local ha afegit: “Estes dades certifiquen l’aposta total i clara del nostre govern municipal per la qualitat de vida dels nostres veïns/ïnes (rebaixant impostos, amb polítiques socials, de qualitat en els servicis públics i el foment de l’ocupació) enfront de les polítiques de grans inversions en infraestructures o actuacions de marcat tint electoralista. Per salut financera i per bona gestió, podríem haver comés la irresponsabilitat de donar grans titulars en matèria d’inversions o traure de la mànega actuacions extraordinàries, però no ho hem fet perquè som responsables i seriosos davant els ciutadans. No oferim res del que no siguem capaços d’aportar la seua memòria econòmica. No enganyem ningú i continuem treballant, com és la nostra obligació. Este  pressupost té com a objectiu, entre altres, la finalització de les infraestructures i obres previstes com són l’edifici sociocultural de les Basses, el Llavador municipal, l’OAC, el passeig fluvial, la primera fase de les dependències de Policia, els plans de millora per al barri de l’Alquerieta, així com la inversió en camins rurals, en accessibilitat, en zones de jocs infantils, en millores en els centres educatius i en el foment de l’ocupació”.

El regidor responsable de l’Àrea Econòmica, Enrique Lahuerta, ha manifestat: “De l’estat d’ingressos dels pressupostos podem destacar que, si 2014 va significar la consolidació del nostre sistema tributari sense augments en els impostos, 2015  destaca per la baixada d’impostos i les bonificacions, sobretot per a aquells que creen ocupació, entre altres. A més, l’aposta per l’Administració electrònica i la millora i l’augment dels tràmits que la ciutadania pot realitzar de manera telemàtica suposa, al mateix temps, un estalvi amb un important impacte en les arques municipals. En l’estat de gastos, els aspectes més rellevants són la moderació del creixement dels gastos de personal. Els gastos corrents en béns i servicis augmenten en el 5,65%, davant el 4,02% en 2014. Este increment es dirigix a mantindre i millorar els servicis públics. Destaca la caiguda de la càrrega financera suportada per l’Ajuntament en 462.840,00 euros. Per  primera vegada, i per exigència de  la Llei, es crea un fons de contingència per import de  161.500 €. S’aposta per l’ocupació per mitjà del manteniment del conegut com a Pla de les Famílies, així com del contracte de col·laboració social; s’augmenten totes les partides de caràcter social; es mantenen les beques de menjador; es crea un fons per a l’adquisició de llibres de text; es continuarà impulsant el projecte Alzira Social; es realitzen inversions i millores en barris, entre altres”.

Bastidas ha conclòs: “És un pressupost que cuida les grans coses però, sobretot, eixes xicotetes coses que la ciutadania demanda i viu de manera quotidiana. Com ja he dit anteriorment, són uns pressupostos que destaquen per la seua responsabilitat i la seua continuïtat en la línia de gestió que ha portat, sempre, este govern municipal”.

10675653 779227525459356 5315115835370074173 n