El col·legi Alborxí celebra el Dia Internacional de la Poesia

El dilluns, 21 de març, l’alumnat del CEIP Alborxí d’Alzira commemorà el Dia Mundial de la Poesia amb un reital de poemes fet pels xiquets i les xiquetes de cinqué i de sisé.

L’acte tingué lloc a la biblioteca del centre que té el nom de Vicent Andrés Estellés en homenatge al poeta valencià més popular.

IMG 0002     IMG 0005     IMG 0006     IMG 0009

 

A l’acte hi van acudir tots els xiquets i les xiquetes de Primària que escoltaren atentament la lectura dels poemes feta pels més majors de l’escola. Prèviament, els diferents grups de lectors van passar per les tres classes d’Infantil per a llegir-los també una selecció dels poemes treballats. L’alumnat del tercer cicle de Primària aprofità la guia didàctia titulada Primavera poètica, publicada per l’Associació Cultural Falla Plaça Malva i distribuida als centres escolars amb el suport de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alzira, per a treballar la poesia i fer una lectura dramatitzada dels poemes proposats per la guia d’autors valencians tan coneguts com Vicent Andrés Estellés, Carles Salvador, Bernat Artola, Marc Granell, Maria Dolors Pellicer, Carles Cano i Fina Girbés.

IMG 0577     IMG 0578     IMG 0579     IMG 0581

L’acte s’inclou dins del Pla de Foment de la Lectura que s’aplica al centre des de fa anys i que té connexions amb altres activitats fetes a l’escola com el programa Música a l’escola. De fet, la lectura de poemes es va acompanyar amb la interpretació de dues peces musicals amb flauta fetes també per l’alumnat de cinqué i sisé.

Nota de premsa elaborada pel centre.