L’Ajuntament d’Alzira enceta un cicle de col·laboracions junt amb la Mancomunitat de Municipis de la Ribera i l’associació Amics de la Murta per impulsar el Paratge Natural

Des de la Regidoria de Patrimoni s’han pres diverses iniciatives per a unir forces, per tal d’impulsar un dels grans tresors que alberga la ciutat d’Alzira, el Paratge Natural de la Murta. 
 
La vicealcaldessa i regidora de Patrimoni, Isabel Aguilar, es va reunir amb Fernando Pascual, regidor de Serveis Públics, amb Txema Peláez, president de la Mancomunitat de Municipis de la Ribera, Xavier Blasco, Pura Santacreu i Francisco Martí, president, vicepresidenta i membre de l’Associació Amics de la Murta, respectivament, per tractar d’unir les administracions locals, comarcals i provincials, amb la societat civil, cap a un mateix objectiu, posar en valor el pulmó verd que tenim la sort de tenir, com a Paratge Natural únic al món, la Murta.
 
Aguilar va convidar el president de la Mancomunitat de Municipis, Txema Peláez, a visitar la Vall de la Murta, per conéixer de prop la màgia que envolta tota la zona, els racons tan especials que ens podem trobar un dia qualsevol. Aguilar també li proposà la possibilitat de celebrar un plenari de la Mancomunitat a la Murta per donar-li el valor mediambiental i cultural que mereix, ja que hem de recordar que a banda de tot el seu atractiu, el monestir de Santa Maria de la Murta ha sigut un centre cultural i espiritual al llarg dels segles.
Des de l’Associació Amics de la Murta declaren estar disposats a col·laborar, participar i impulsar tota aquella proposta, mesura i activitat que ajude a posar en el punt més alt un paratge tan important i irreemplaçable com és la Murta. 
Per part de la Mancomunitat, Txema Pelaez s’ha compromés a treballar conjuntament amb l’associació i l’Ajuntament, en benefici d’una de les joies naturals més representatives d’Alzira.
 
Alzira, 8 de febrer de 2017
 
IMG-20170307-WA0008