A finals de  mes es procedirà a la plantació arbres en les zones urbanes on cal reposar-los

  • En estos moments s’està procedint a destoconar els escocells on hi han arbres inservibles per tal de substituir-los

La Regidoria de Serveis Urbans junt a l’empresa ACTUA, concessionària del manteniment de les zones verdes de la ciutat, han iniciat una nova fase de destoconar els troncs inservibles dels escocells.

L’alliberament dels arbres morts va ha permetre que a finals de gener es puga procedir a la plantación de noves espècies arbòries, tal i com es ve fent a la nostra ciutat cada any per les mateixes dates.

“El fet de viure en una ciutat agradable, sostenible i on la vegetació forme part de l’entramat urbà és una assignatura que estem duent endavant des que vam accedir a les tasque de govern, fa ja dos legislatures, per això anem a continuar amb la mateixa línia per tal de seguir fent d’Alzira una ciutat on el arbres siguen sent una part fonamental del entorn urbà”, ha declarat Fernando Pascual, regidor encarregat de l’àrea.

Els arbres ajuden a mitigar l’impacte que realitzem el humans de l’ús del sòl, a més d’ajudar a millorar la qualitat de l’aire, aconseguint que les ciutats siguen llocs més saludables per a viure. La plantació d’arbres en la ciutat pot aplegar a rebaixar la temperatura, que de normal sol ser elevada degut a la presència del quitrà dels vials i també constitueixen un element clau a l’hora d’absorbir gasos contaminants i filtrar partícules fines com la pols, la brutícia o el fum que generen la gran quantitat de vehicles que transiten a diari pel mateixos llocs que els vianants.

Segons el regidor responsable del area, Fernando Pascual,  actualment hem aconseguit que Alzira siga una ciutat molt més verda que fa uns anys, fruit del treball i constància que hem estat exercint des de la Regidoria de Serveis Urbans, tot amb la finalitat de pegar-li la volta a la errònia praxis de donar prioritat a l’asfalt i voreres exemptes de arbratge.

Amb la tasca realitzada i la cura i respecte amb els arbres urbans per part del veïnat anem aconseguint revertir  el paisatge urbà tradicional per un altre on el verd forma part de moltes zones d’Alzira, i eixa va a seguirsent la motivació que ens impulse a treballar per tal d’acabar sent una ciutat referent on la modernitat dels carrers puga conviure amb l’harmonia de zones on els arbres siguen elements essencials i característics en la major part de l’entramat urbà.