A partir de demà els plens podran seguir-se en directe a través d’Internet i estaran adaptats per a persones amb discapacitat autitiva

L’Ajuntament d’Alzira, seguint amb la línia de modernització de l’Administració i d’accessibilitat per a tota la ciutadania, emetrà a partir de demà els plens municipals en directe a través d’Internet. A més, estaran adaptats per a persones amb discapacitat auditiva.

Les persones interessades a seguir els plens en directe, en temps real, hauran d’entrar en www.alzira.es, fer doble clic en la icona de “Videoacta” i, una vegada dins, clicar en la finestra de “Retransmissió del ple en directe i adaptat a persones amb discapacitat auditiva”. Des d’ací podran seguir-ne la retransmissió.

Per a poder-ho visualitzar correctament, l’equip informàtic haurà de tindre algun dels navegadors d’Internet, com ara Internet Explorer versió 8 o superior, Mozilla Firefox, Safari o Chrome 10.

També hauran de tindre descarregat el reproductor Quick Time Player. Si no és així, el reproductor es pot descarregar una vegada haja accedit a “Videoacta”.

A més, aquelles persones amb discapacitat auditiva que ho desitgen podran també seguir els plens en directe a través d’Internet, ja que dos intèrprets de FESORD acudiran a cada plenari per a fer-ne la traducció simultània. Així mateix, qui ho preferisca podran assistir al saló de plens a seguir-los in situ.

La regidora de Modernització de l’Administració, Ana Alarcón, ha destacat: “Era una assignatura que teníem pendent i que, a partir de demà, ja serà una realitat. Era necessari adaptar-nos als nous temps i aprofitar totes aquelles alternatives que ens dóna la videoacta. Qualsevol persona podrà seguir el plenari de cada mes en directe i, a més, gràcies al conveni que té l’Ajuntament amb FESORD, les persones amb discapacitat auditiva tindran també l’oportunitat de fer-ho. És un pas més en la línia de modernització i d’accessibilitat, ja no sols física sinó també auditiva, com ho és en este cas”. 

Demà dimecres, 28 de gener, a les 19 hores, tindrà lloc el primer dels plens ordinaris de 2015 que serà retransmés en directe per Internet i adaptat per a persones amb discapacitat auditiva. Esta primera retransmissió servirà de base per a poder corregir o millorar, de cara a les següents retransmissions, qualsevol error que s’hi puga cometre.