Alzira celebra el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

🏳️‍🌈 Alzira ha commemorat esta jornada amb un acte institucional amb motiu del 𝗗𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝗹’𝗢𝗿𝗴𝘂𝗹𝗹 𝟮𝟬𝟮𝟰 a la porta de l’Ajuntament on s’ha donat lectura al manifest aprovat en la passada sessió plenària.

🏳️‍🌈 Tot seguit s’ha penjat la 𝗯𝗮𝗻𝗱𝗮 𝗟𝗚𝗧𝗕𝗜𝗤+ a la façana de l’Ajuntament que dona a la plaça Casassús i en l’interior de la casa consistorial.

📍 Demà hi haurà la 𝗰𝗲𝗹𝗲𝗯𝗿𝗮𝗰𝗶𝗼́ 𝗱𝗲 𝗹’𝗢𝗿𝗴𝘂𝗹𝗹 𝟮𝟬𝟮𝟰, amb una manifestació a partir de les 19 h a la plaça de les Lletres Valencianes i una festa de celebració a partir de les 20 h a la plaça Casassús, amb la participació de Gailes, Consell de la Joventut d’Alzira i l’Ajuntament d’Alzira.

👥 A l’acte ha assistit la corporació municipal, encapçalada per l’alcalde Alfons Domínguez i també ha comptat amb la participació de la Asociación Gailes.

Deixem a continuació el manifest:

MANIFEST INSTITUCIONAL

28 DE JUNY, DIA INTERNACIONAL DE L’ORGULL LGTB+

El passat dimecres, dia 26, el Ple de l’Ajuntament d’Alzira va aprovar la moció amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTB+, que diu el següent:

El 28 de juny de 1969 es van produir diverses revoltes en Stonewall, als Estats Units, per a denunciar la criminalització a la qual estaven sotmeses les persones LGTBI+. Des de llavors, les organitzacions socials, commemoren a tot el món l’Orgull LGTB+, reivindicant els drets, la dignitat i la igualtat per a lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals. 55 anys després, i a pesar de ser el quart país del món en el rànquing de drets LGTBI en Europa segons l’Associació internacional de persones lesbianes, gays, bisexuals, trans i intersex d’Europa, queda molt camí per recórrer cap a la igualtat real.

Malgrat els avanços aconseguits durant els últims 19 anys en matèria legislativa, molt especialment amb la Llei 13/2005 del matrimoni igualitari, la llei 3/2007 d’identitat de gènere, la llei 15/2022 de igualtat de tracte i no discriminació i la llei 4/2023 per a la igualtat trans i LGTBI, encara estem molt lluny i d’aconseguir la igualtat real.

És necessari el reconeixement a tots aquells sectors vinculats a les lluites socials, per ser els i les màximes responsables de que ara mateix existisquen certs drets reconeguts a les persones LGTBI+ i l’existència d’iniciatives de les diverses administracions, des de l’àmbit municipal a l’europeu que tenen com a objectiu un compromís amb la lluita col·lectiva per la igualtat i la llibertat de tota la ciutadania.

Amb l’aprovació de la Llei 8/2017, integral del dret a la identitat i expressió de gènere a la Comunitat Valenciana que vetla pels drets de les persones trans, i també amb l’aprovació de la Llei 23/2018 d’igualtat LGTBI+, que protegeix els drets de totes les persones que integren el col·lectiu i garanteix la seua seguretat, la Comunitat Valenciana es va convertir en un territori capdavanter en drets LGTBI.

És per tot això que el Ple ha aprovat els següents ACORDS:

  1. Recolzem les accions organitzades per les associacions LGTBI mostrant el suport institucional i no ingerint en la seua autonomia.
  2. Mostrem el rebuig a la LGTBIfòbia institucional i social i expressem el compromís de posar mesures per a eradicar aquesta xacra social.
  3. Com a mostra pública i visible ara penjarem la bandera del moviment LGTBI+.
  4. Sol·licitem a la Generalitat Valenciana que s’apliquen les mesures de l’Estratègia Valenciana per a la igualtat LGTBI 2022-2027.
  5. Instem a la Generalitat Valenciana que es blinde la Llei 23/2018 d’Igualtat de les persones LGTBI i la Llei 8/2017 integral del reconeixement del dret a la identitat i a l’expressió de gènere consensuant qualsevol modificació amb el Consell Valencià LGTBI i el Consell Consultiu Trans respectivament.

Per últim, vos animem a participar a la manifestació i festa organitzada conjuntament per l’Ajuntament, l’Associació Gailes i el Consell de la Joventut d’Alzira que tindrà lloc demà dissabte amb el lema “L’amor et senta bé” i que partirà a les 19 hores de la plaça de les Lletres Valencianes.