Alzira celebra la setena edició del festival Nan@fest 

  • El parc de l’Alquenència acollirà el públic familiar amb les actuacions de Dani Miquel, Ramonets i Dàmaris Gelabert i més de 50 propostes.

Hui s’ha presentat en roda de premsa la setena edició del Nan@fest, a la que han assistit l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, el regidor de Cultura, Alfred Aranda i el tècnic de Cultura, Jordi Verdú.

Este festival de música per a les famílies tindrà lloc el dissabte 6 de maig al parc de l’Alquenència, de 10.30 a 20 h, és gratuït i amb entrada lliure. Com en anys anteriors, es preveu l’assistència de milers de visitants.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha animat totes les famílies a visitar esta festa  que és un referent més enllà de la comarca i que és un exemple de diversió, convivència i interculturalitat. Elements que ajuden a fomentar les relacions socials i la participació, sobretot en els xiquets i les xiquetes, que són el futur.

El regidor de Cultura, Alfred Aranda, ha destacat que “el Nan@fest és un cant a l’optimisme, a l’alegria i a la diversitat. És una aposta ferma, consolidada i divertida perquè la gent s’ho passe bé i també un suport pel valencià i per tot allò que ens identifica. S’hi oferix als xiquets i xiquetes la possibilitat de gaudir de les arts escèniques, musicals, plàstiques… i d’experimentar noves vivències que de segur contribueixen a la seua formació i enriquiment personal”. 

Jordi Verdú ha exposat el que ofereix el Na@fest 2023:

Estan programades més de 50 propostes, molt diverses i per a totes les edats. Ja està disponible el plànol amb les ubicacions, horaris i recomanacions perquè tots les coneguen i s’organitzen. Esta edició presenta un cartell ple d’activitats entre les quals cal destacar la presència de la música: la banda jove de la SMA realitzarà una cercavila a l’inici de la festa i, en l’escenari principal, les actuacions de Dani Miquel, Ramonets i Dàmaris Gelabert, artistes reconeguts pel públic infantil. En l’escenari menut, exhibicions de l’Escola Espai de rock, de batucada TIMBALS Dispercusión Acción Social, Zumba Kids, Grup de Danses d’Alzira… així com un taller de Creació d’instruments musicals i un taller de batucada amb instruments reciclats.

  

A l’entrada del parc, la mascota Dril rebrà els visitants. En el punt d’informació els xiquets i les xiquetes arreplegaran la polsera identificativa i podran adquirir el Joc de Dril per 2 €, la samarreta per 7 € i el pack del Nan@fest per 4 € (motxilla, set d’escriptura, conte de Dril, gorra, botelleta d’aigua, motxilla i ventall), i de regal, un gelat obsequi d’ICFC.

També es podran deixar missatges al llibre de signatures de NAN@FEST2023.

Al costat de l’espai d’Alzira Ràdio, el Serval ofereix la possibilitat de fer-se una foto gratuïta en el foto-recordatori Jo, en valencià i d’agafar un adhesiu o una xapa. Molt a prop es troba la lona de la campanya El valencià dona molt de joc.

La zona de tallers d’art i creativitat, acull diverses propostes artístiques, ceràmica, instruments musicals, lettering, bombolles de sabó, imants, batucada amb instruments reciclats, espai de rock, maquillatge, glitter bar o taller de xapes.

Els més menuts també tenen propostes especials a la zona de bebés de 0 a 4 anys,  psicomotricitat, la granja del nens, engronsadores i zona de serveis i canviadors per a bebés amb la col·laboració de l’Associació AMAMANTA – Grup de suport a lactància Materna.

En la plaça dels jocs s’ubiquen 20 jocs tradicionals de fusta, animacions lectores a càrrec de Murta Animacions, poblat indi amb tipis i activitats, zona d’expressió lliure, zona de multiaventura, food trucks, educació viària.

Enguany també es podrà gaudir de les novetats literàries de les editorials d’Alzira o visitar els estands de les associacions i els col·lectius com LACUA, protectora d’animals, LA NOSTRA VEU, ADAFIR, CEPAIM, Escola Art Espai i Música, Espai de Rock, La Ribera en bici.

En la Zona Segura podran conéixer els bombers, la protecció civil, la UMAS i la policia municipal.

Al llarg de tot el dia hi haurà animacions a càrrec de: Scura Produccions, PUPETES – La pallassa roquera reportera, Pablillo, i per descomptat… de la nostra mascota DRIL.