Alzira celebrarà el 17 de maig la festivitat de sant Isidre, patró dels agricultors

L’Ajuntament d’Alzira, a través de la Regidoria d’Agricultura i Serveis per a la Ciutat, reprén enguany la celebració del dia de Sant Isidre, patró dels agricultors i de sant Abdó i sant Senén, patrons valencians del l’horta. La celebració no es feia des de 2015.

El Consell Agrari Local ha decidit atorgar la insígnia de d’argent de la ciutat a José Vicente Gómez Piñas i a Enrique Montalvá Iborra, per la seua trajectòria llarga i intensa lligada al camp i vinculada a l’agricultura, en la reunió celebrada ahir 7 de maig.  Estes insígnies s’imposaran durant l’acte que se celebrarà el pròxim dia 17 de maig al Saló Noble de l’Ajuntament d’Alzira.

Els actes de celebració, el dia 17 de maig, començaran a les 18:45 hores a la plaça del Regne, davant del Monument al Llaurador, en el qual es depositarà una corona de llorer. L’acte l’amenitzarà la colla de tabals i dolçaines Les Raboses d’Alzira. A les 19:30 hores tindrà lloc, a l’església de Santa Caterina, la missa de sant Isidre en memòria de tots els agricultors alzirenys que han faltat. Se celebrarà a l’altar de sant Bernat, on es troben les imatges dels patrons valencians, sant Abdó i sant Senén.

En acabar la cerimònia, s’imposaran les insígnies d’argent al Saló Noble de l’Ajuntament d’Alzira amb la presència de representants de les diferents associacions que componen la societat agrícola alzirenya. En acabant, s’oferirà un vi d’honor als assistents.

El regidor d’Agricultura i Serveis per a la Ciutat, Enrique Montalvá España, ha animat a tots els agricultors i agricultores a participar en el dia del seu patró i convida a tots els familiars i a totes les persones que se senten vinculades al camp i a l’agricultura”.

Cal destacar que José Vicente Gómez Piñas, s’ha dedicat tota la vida a l’agricultura, com a tècnic de l’OCAPA (Oficina Comarcal d’Agricultura, Pesca i Alimentació). Durant la seua vida laboral, va atendre i va gestionar qüestions relacionades amb l’agricultura i va destacar per la seua implicació amb els agricultors.

D’altra banda, Enrique Montalvá Iborra és un agricultor professional alzireny que porta l’agricultura en les seues arrels, perquè sos pares i els seus avis ja eren agricultors.